Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaşıntı

ayto

Gümüş 4 Üye
arkadaşlar dün bahsettiğim yeni aldığım büyük kaplumbağa çok fena kaşınıyor sırtını sürtüyor bulduğu heryere derisindede çok soyulmalar var bişey yapmam gerekirmi :breh:

Sen dokunma belliki kabuk ve deri değistiriyor senin yapman gereken ucu sivri olmayan tas veya mango kökü koy akvaryuma :)

Cvp: kaşıntı

plastik bir dekor vardı balıklar için aldığım sert bişey onu koydum vantuzlarla sabitledim iyice yoksa dağıtıyor çok güçlü :D
altına girip kaşınıyor sırtını sürtüyor ona. hep kalkıyo kabukları normaldir inşallah :ff:

O dekor kalsın yararlı olur :) insallah sağlıklıdır ama korkma normal bir durum suanda benim cemsitte kabuk değistiriyo ^^

seninki yavru ilk kez oluyodur bu. benimkinin yaşı bile belli değil kimbilir kaçıncı kabuk bu :D

Benimkinin ilk kabuk değisimi seninkinide 2-3 olabilir ama iyi bir durum sağlıklı bakıldığını gösteriyor :D

bu konuda senin yapacağın dokunmamak kendisi halledecektir. üst kabuk için mango kökü veya dediğin ürün uygun. alt kabuk için gene sürtünüp kaşınacağı bir şey,kum ve deri değişimi için silis kum veya o incelikte bir kum olmalı. ama silis tercih sebebi. bu kumu aynı zamanda yediği sert yemleri öğütmek için yerler.

ya afedersiniz ama bu büyük kaplumbağanın bir dışkısı var felaket. birde suda dağıtıyorlar su mahfoluyo. devamlı böyle olursa nasıl temiz kalıcak su acaba

valla ya kaplumbaga degil sanırsın inek :)

onu süzgeçle almaya çalış alınan alınsın. hayvan forma girince ettiğini yemeye başlar sende bu dertten kurtulursun.

Bir çok kaplumbağa kabuklarını üzerinde bırakıyor. Kaşınması kabuklarını dökmesi çok iyi.

Geri