Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kavga dövüş yaralama acil

dogubeyyy

Yeni Üye
Merhabalar cem bey ve bilgisi fikri olan herkes .. dişi kaplumbağa erkeğe sürekli saldırıyor bu yüzden akvaryumlarını ayırmak zorundakaldım ,
size resim gönderiyorum bu yaralar normalmi iyileşirmi yapmam gereken birşey varmı ,
ben çok üzüldüm ve durumun ciddi olduğunu düşünüp direk 2 gün sürekli takip edip dayanamayıp ayırdım
ek olarak iki akvaryuma ayırdıktan sonra saldırıya uğrayan erkek 2 gündür yemek yemiyor
sürekli suda yüzüyor eskiden ayaklarını saklayarak yüzerdi hatta yüzemezdi korkudan , burada çelişkiye düştüm belliki mutlu olmuş, yüzüyor kuyruğunu ve ayagını saklamadan ama neden yemek yemiyor lütfen fikirlerinizi beyan edin teşekkürler

Tamam buraya konu açmışsın yeni gördüm. Mesajdan buraya bir daha yapıştırayım.

Yara anlamında çok ciddi durum yok ama baticon uygulayalım. 3 gün günde bir kez kulak pamuğu ile baticon sürüp 20 dakika kuru yerde bekletip kalanı havlu peçete ile silip akvaryuma koyarsın.

Bir iki gün bunun stresini yaşayacak. Sonra yemeye başlar. Yine de öğününde her yemden bir tane at. Hangisinden yerse ondan verirsin. Hayvan iyi bir kavga atlatmış. Dişilerin çenesi kuvvetlidir. İyi ki parçalamamış. İki haftaya kalmaz yaralar kapanır bir aya kadar hafif yaraların izi kaybolur.

Bu hayvanlar sonradan mı bir araya geldi. Geldi ise son gelen hangisi?

Akvaryum hacmi ne kadar?

Kabuk boyları ne kadar?

Erkek kur yapıyor muydu? El titretme hareketi. Erkekler kur için yaklaştığında ön cepheden ısırık alır. Ön bacak ve burundan. Arka olması ilginç. Bu durumda sebep dişinin akvaryumu sahiplenip erkeği istememesi olabilir. Dişilerde hiyerarşik düzen yani alfa olma güdüsü pek rastlanılan durum değildir.

Şu aşamada ayırman iyi olmuş kuyruğu da kaptırabilirdi.

Tamam buraya konu açmışsın yeni gördüm. Mesajdan buraya bir daha yapıştırayım.

Yara anlamında çok ciddi durum yok ama baticon uygulayalım. 3 gün günde bir kez kulak pamuğu ile baticon sürüp 20 dakika kuru yerde bekletip kalanı havlu peçete ile silip akvaryuma koyarsın.

Bir iki gün bunun stresini yaşayacak. Sonra yemeye başlar. Yine de öğününde her yemden bir tane at. Hangisinden yerse ondan verirsin. Hayvan iyi bir kavga atlatmış. Dişilerin çenesi kuvvetlidir. İyi ki parçalamamış. İki haftaya kalmaz yaralar kapanır bir aya kadar hafif yaraların izi kaybolur.

Bu hayvanlar sonradan mı bir araya geldi. Geldi ise son gelen hangisi?

Akvaryum hacmi ne kadar?

Kabuk boyları ne kadar?

Erkek kur yapıyor muydu? El titretme hareketi. Erkekler kur için yaklaştığında ön cepheden ısırık alır. Ön bacak ve burundan. Arka olması ilginç. Bu durumda sebep dişinin akvaryumu sahiplenip erkeği istememesi olabilir. Dişilerde hiyerarşik düzen yani alfa olma güdüsü pek rastlanılan durum değildir.

Şu aşamada ayırman iyi olmuş kuyruğu da kaptırabilirdi.
Merhabalar Cem bey , hiçbir hazır yemi yemiyor ne gamma ne normal stick tetra raffy p marul vs hiçbirşey ,
Bugün 3. gün sadece kıyma haşlıyıp veriyorum kıyma yiyor oda azcık yiyor ,
İkiside doğuştan beri birlikte belki hatırlarsınız
bu konuda ki hayvanlarım birlikte doğdu büyüdüler hatta küçük olan ölümden döndü çok yoğun çabalar vetenirenir antibiotik iğnesi ve sizin damla takviyelerniz sayesinde allah razı olsun
Akvaryum hacmi 180 lt di suan büyük olan aynı akvaryumda diğeri 140 lt akvaryumda
Erkek kur yapıyordu ama tüm saldırılar arka bacaktan ..
Hayvan sadece kıyma yiyor bir çözümümüz varmı buunun zararı varmı hayvana napmalıyım

Hatırladım.

Hayvan normal davranışlarına döndü ise her öğününde yemlerden birer tane atıp deneyelim. Yemezse alırsın. Hatta günde iki kez denersin. İnatları kuvvetlidir. 15 güne kadar yemeyebilir sonra inadı kırılır ve başlar hangi yemi yerse ondan devam edersin. Sonra diğer yemlere de döner hayvan.

Hayvan daha şoku atlatamadıysa haşlanmış kıymaya devam az da olsa yiyip kendine gelsin haşlanmış yumurta akını da bir dene belki yer çeşit olsun.

Varsa ağzına günde bir damla vitamin damlatmak iyi olur. Kırgınlığı alıp iştah açar. Ağzını açmazsa ruj sürer gibi ağız çevresine 10 saniye arayla iki damla sürersin.

Yaraları toparladı mı ayaklarını kullanabiliryor mu? Özellikle yere basarken?
Akvaryumda ufak değilmiş. Boy farkları ne kadar?

Son düzenleme:
Bir de büyük akvaryumun genel bir resmini atabilir misin?

Hatırladım.

Hayvan normal davranışlarına döndü ise her öğününde yemlerden birer tane atıp deneyelim. Yemezse alırsın. Hatta günde iki kez denersin. İnatları kuvvetlidir. 15 güne kadar yemeyebilir sonra inadı kırılır ve başlar hangi yemi yerse ondan devam edersin. Sonra diğer yemlere de döner hayvan.

Hayvan daha şoku atlatamadıysa haşlanmış kıymaya devam az da olsa yiyip kendine gelsin haşlanmış yumurta akını da bir dene belki yer çeşit olsun.

Varsa ağzına günde bir damla vitamin damlatmak iyi olur. Kırgınlığı alıp iştah açar. Ağzını açmazsa ruj sürer gibi ağız çevresine 10 saniye arayla iki damla sürersin.

Yaraları toparladı mı ayaklarını kullanabiliryor mu? Özellikle yere basarken?
Akvaryumda ufak değilmiş. Boy farkları ne kadar?
Boy farkları neredeyse iki katı kadar fark var Cem bey bu hastalıktan sonra çok gelişemedi diğeriyse aldı başını gitti
Yaraları mıhlanmış gibi kabuk gibi kırmızı renge dondu kapandı gibi duruyor
Ayaklarınıda gayet güzel kullanıyor çok şükür hem yere basarken hem yüzerken efendim
Hiç yem yemezse napmak lazım kıyma zarar verırmı uzun surede

Birkaç gün kıymaya devam edip kendine getirelim sonra kesip yeme zorlayalım. Vitamin damla takviyesi hayvanı toparlar. Bulunduğu akvaryumda diğeri gibi bir iyileştirme kendine getirebilir. Farklı ortama geçmenin adaptasyon stresi de eklenmiş olabilir.

Yaraları sürüngenlerin hızlı iyileşir.

Hastalık boy uzamasını durdurur, tüm enerji hastalığa yönlenir. Yalnız iki katı kadar olmuşsa bu tehlikeli olur en azından 2-3 cm boy farkı olana kadar ayrı durmalarında fayda var. En azından kendini savunabilecek boya gelsin. Gerçi dişiler 10 cm kabuk boyu sonrası daha hızlı büyür. Fark daha da artabilir.

Bu kur işinde dişiler bunalır. Araya boy farkıda girmişse hayvan iyice cesaret bulup erkeğe yüklenmiştir. Olay bundan ibaret. Ama sakıncalı olan arkadan dalması bu daha önce hiç görülmedik durum. Erkek kur yaptığında dişinin sabrı tükenirse üstüne yürüyüp ön bacaklarına ve burnuna hamle yapar. Erkek kaçar ve yaklaşmaz. Tersine dişi istemezse erkek arkadan yanaşıp arka bacaklara ve üstten boynuna hamle yapar. Bununla birlikte akvaryumda istemiyor olabilir mi olabilir.

Aynı akvaryuma koysan erkek yine rahat durmaz. Kur yapıp dişiyi rahat bırakmaz. Dişiler normalde de hacim olarak büyüktürler. Kafa ve çenesi daha büyük ve güçlüdür. Bu sefer hiç affetmez.

Geri