Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kavga sorunu

zgzoid

Altın 2 Üye
Arkadaşlar yakın zamanda akvaryuma koyacağım kapluşlarımı bugün kavga ederken gördüm.Büyük küçüğü ısırmaya kalktı.Küçükte buna kafa tutuyor.Genelde anlaşıyorlar.Yer darlığından mı kaynaklanır?Büyükle küçük arasında aşırı fark yok.Görüşlerinizi bekliyorum.

Cvp: Kavga

Küçük yer en büyük kavga sebeplerinden biridir. Ama diğerine geçincede devam etmeyecekler diye bir garanti yok. Baskınlık kavgasına dönüşmüş olacağı için sıkıntı devam edebilir. Umarım daha büyük yer onları sakinleştirir.

yem meseleside var. ebatlarına göre yemlerseniz. aç kalma endişesi de duymazlar.

Cem Bey, ebatlarına göre derken büyüğe daha fazla mı vereyim? Küçük için 3'e bölüyorum.Büyük her şekilde yutuyor.Ama küçük gevişleyene kadar büyük onunkine de göz koyabiliyor.

kafa esasına göre. aynı oran verirseniz. büyük doymayacağı için küçüğün rızkına göz diker. eğer büyük yemi bitirdikten sonra küçüğünkine dalmaya çalışırsa elinizle önüne set yapın öteki rahatça yesin.

Cem' e ilave olarak yemleri verirken hayvanları akvaryumun ayrı köşelerine doğru yemler ile kandırarak götürün. Büyük olana aralıklarla verinki yemlerini hemen bitirmesin. Böylece küçükte öğününü tamamlayabilir.
Diğer bir yöntem birini akvaryum dışında yemlemek. Ama bunu diğer bütün çözümler işe yaramazsa yapın. Ortamlarından sıkça çıkarılmaları huzurlarını bozar.

Geri