Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kavgacı ergen kaplumbağalar

carism

Bronz 4 Üye
Merhabalar,

Malumunuz 2 adet ergen erkek kaplumbağaya sahibim. 
Şu an kabuk boyları 12-13 cm civarında ikisinin de. İkisi de sağlıklı ve büyük akvaryum, geniş kuru alan vs. her türlü ihtiyaçlarını karşıladım.
Yalnız birbirlerinin peşinden hiç ayrılmıyorlar. Hele bir tanesi sürekli diğerini rahatsız edip ısırmaya çalışıyor.
Hatta bir keresinde cinsel organını ısırmıştı, zor kurtardım. 

Büyüdükçe daha da agresif olmaya başladılar. İkisini birlikte almıştım ve beraber büyüdüler. 
Yalnız akvaryumda dişi olmadığı için sanırım enerjilerini birbirlerinin üzerinde harcıyorlar :) 

Sizce ne yapmam gerekiyor?
Akvaryuma dişi getirmek sorunu çözer mi? Bu seferde akvaryum 3 res için yeterli olmayacak.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Cvp: Kavgacı ergen kaplumbağalar

erkeklerde belli bir boya ulaştıklarında alfa olma isteği güçlenir. bu da sürekli birinin diğerini yoklamasına neden olur. cinsel dürtüde asabi olmalarını artırır. kum oyalanmalarını ipek bitki ise akvaryumda kalabalık yapıp yüzyüze gelmelerini kısmen engeller. ama bunlar dişi olsa dahi bitmeyecektir. ben sonradan iki dişi edindim buna rağmen ufak çatışmalar ve hafif ısırıklar devam ediyor. iş ciddi boyuta gelmez ise bunlar normal davranışlardır. aksi halde ağır yaralanma olursa ayırmak gerekebilir. eğer yiyorlar ise her gün yarım kabukları kadar marul, kıvırcık vb suya at. bu da oyalanmalarına yardımcı olur. su ısısını 26-27 derece gibi yap. daha yükseği metabolizmalarını iyice hareketlendirir.

cem' Alıntı:
erkeklerde belli bir boya ulaştıklarında alfa olma isteği güçlenir. bu da sürekli birinin diğerini yoklamasına neden olur. cinsel dürtüde asabi olmalarını artırır. kum oyalanmalarını ipek bitki ise akvaryumda kalabalık yapıp yüzyüze gelmelerini kısmen engeller. ama bunlar dişi olsa dahi bitmeyecektir. ben sonradan iki dişi edindim buna rağmen ufak çatışmalar ve hafif ısırıklar devam ediyor. iş ciddi boyuta gelmez ise bunlar normal davranışlardır. aksi halde ağır yaralanma olursa ayırmak gerekebilir. eğer yiyorlar ise her gün yarım kabukları kadar marul, kıvırcık vb suya at. bu da oyalanmalarına yardımcı olur. su ısısını 26-27 derece gibi yap. daha yükseği metabolizmalarını iyice hareketlendirir.

Teşekkürler önerileriniz için. Maalesef hiç yeşillik yemiyorlar. Yemin dışında, çok seyrek darı ve çekirdek içi veriyorum. 
Tek yedikleri şeyler bunlar.  Yemek yerken birbirlerinin yüzünü bile görmüyorlar zaten :) 
Su ısısı çok sıcak değil. Şöyle bir alternatif deneyebilir miyim acaba? Erkeğin birini sahiplendirip yerine bir dişi sahiplenmek. Sanki bir eşi olursa daha mutlu olurlarmış gibi geliyor :) 

Darı serttir hazımsızlık yapabilir. Onu verme. Birini verip dişi almanında riski var. Olurda anlaşma durumları olmazsa bugünleri arayabilirsin. Dişi erkeği kabul etmeyebilir. Karşılıklı akvaryumu sahiplenme mücadelesine girebilirler. Bu hayvanlarda öncelik bulundukları ortamı sahiplenmeleridir. Sonradan sahiplenmelerde böyle sorunlar çıkabiliyor. Anlaştıklarını farzetsek dahi erkek dişiyi sürekli takip edip bunaltacaktır. Bunun sonucunda dişi erkeği ısırma eğilimi gösterir.

Bunu kedi köpek gibi sıcakkanlı hayvanların davranışları gibi görme ne olacağı belli olmaz.

Suanki kavgalar ergenlik doneminden sonra gecebilir ancak disi aldiginizda hep devam eder ozellikle asla ve asla 2 erkegin yanina tek disi almayin en kotu bir erkek sahiplendirip disi almayi deneyebilirsiniz ama bunun da garantidi yok.

Geri