Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaya tuzu

bk6912

Gümüş 2 Üye
akvaryuma kaya tuzu attım bi miktar zararı olur mu hayvanlara yararı olur mu

Tuz kaplumbağalar için zararlıdır. Õzellikle böbreklerine çok zarar verir

Cvp: kaya tuzu

ufak tefek yara olunca iyi gelir diye biliyodum o yüzden attım benim akvaryumda kalabalık ya potansiyel dövüş ringi resmen. neyse 1 daha atmam..

Suanda kaplumbagalari alin suyu bosaltip duru yeni su koyun bence cok yanlis bir uygulama yapmissiniz dis fircasiyla ovma uygulamasi yapilir oda ayda bir haftada bir degil mantar filan olursa
Akvaryum ilk alindiginda bir tur tuzlu suyla dondurulup su cekilip temiz su eklenmeli

Suyu değişmelisin. Bu hayvanlar tatlı su canlısı olduğu için böbreklerine çok zararlı.

Bu arada kavga edenler ayrılmalı. Kesinlikle.

Yara oluncada tuz değil batikon uygulaması yapılmalı. Mikrop kapmaması için gereken bu.

Tuz içeride hayvan olmamak suretiyle hastalık, ölüm gibi durumlarda akvaryum dezenfektesi yada ilk kurulumda uygulanır.

haydaa başımıza iş aldık desene ölüm kalım olayı olmaz dimi ??

Bilgimiz olmayan uygulamalari yapmadan once sormak daha saglikli olacaktir diye düşünüyorum.

yaralar için kullanılmaz. tam tersine daha beter eder. emrenin dediği gibi sadece dezenfekte etmede kullanılır. eğer iç filtre kullanıyor ve doğal döngüye yardımcı olan bakteri üreten flltre malzemesi kullanmıyorsan ve yaralara bağlı olarak mikrop kapma endişen varsa su değişimleri sonrası iki damla metilen mavisi damlatabilirsin. hayvanlar sağlamken damlatmana gerek yok.

İçme suları çeşme suları dahi tuz içerir. Sizin 50 litre bir suya atacağınız bir tatlı kaşığı kaya tuzu suyun içindeki tuz konsantrasyonunu yükseltir. Ölümcül bir durum içermez. Sürekl olarak tuz miktarı artar ise böbrekleri iflasa götürür.

Şİmdilik akvaryumdan biraz su çekip içme suyu ekleyin. Zaman içerisinde sudaki tuz oranı yavaş yavaş düşecektir.

Ancak bir seferlik yaptığınız bu uygulamada koyduğunuz tuz miktarının da fazla olmadığını varsayarak tekrarlanmaması şartı ile bir zarar vereceğini düşünmüyorum.

Geri