Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kayanın altına saklanıyor

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
kapluşlarımdan biri(şıpıdık) sanırım benden korkuyor suyun içindeki kayanın altına giriyor sürekli ve 2 gündür orada duruyor . yem uzattığımda gelmiyor. elimi suyun içine sokup ağzına veriyorum öyle yiyor.. diğer kapluşum(bıdık) aksine çok hareketli yerinde durmuyor .. daha önce onu korkutacak bişey yapmadım.. mutlu mutlu yaşıyoduk noldu birden bire anlamıyorum.. çok endişeliyim

Eğer hasta değilse ki başka belirti olmadığına göre muhtemelen değil iki ihtimal var. Ya ev içinde birinden bir aebeple ürktü yada diğer kaplumbağa ile bir sorunu oldu. Diğeri ile bir sorun yaşasa bu devam eder ve muhtemelen gözlemlerdiniz. Benim tahminim ele alma, akvaryumdan çıkarma yada içine birşey düşürme durumu meydana gelmediyse yakınında anlık hızlı bir koşu veya hızla akvaryuma yaklaşma gibi bir sebeple ürkmüş olabilir.

Siz zaman zaman gözlemleyin diğer kaplumbağa nasıl davranıyor yada hastalık belirtisi varmı. Bunların dışında ben yakında düzeleceğini düşünüyorum.

Cvp: RE: kayanın altına saklanıyor

AEK' Alıntı:
Eğer hasta değilse ki başka belirti olmadığına göre muhtemelen değil iki ihtimal var. Ya ev içinde birinden bir aebeple ürktü yada diğer kaplumbağa ile bir sorunu oldu. Diğeri ile bir sorun yaşasa bu devam eder ve muhtemelen gözlemlerdiniz. Benim tahminim ele alma, akvaryumdan çıkarma yada içine birşey düşürme durumu meydana gelmediyse yakınında anlık hızlı bir koşu veya hızla akvaryuma yaklaşma gibi bir sebeple ürkmüş olabilir.

Siz zaman zaman gözlemleyin diğer kaplumbağa nasıl davranıyor yada hastalık belirtisi varmı. Bunların dışında ben yakında düzeleceğini düşünüyorum.
aldığımdan beri elime almadım aslında alırdımda korkuyorum biraz işte uzaktan uzaktan seviyorum onları.. akvaryumdan da şuana kadar 1 kez çıktı oda akvaryumu temizlemem lazımdı 5 dklığına bi kapa koymuştum.. odada fazla gürültü yapıyorum galiba :ff: akvaryuma hızlı mı yaklaşıyorum bilmiyorum .gözlemlicez bakalım sabahtan akşama kadar okuldayım anneme söylerim o bakar artık şirin kapluşçuğumaa..:smile::smile:

Cvp: kayanın altına saklanıyor

Herkesden o kadar öneri aldınız,fakat hala o kayayı kaldırmadınız galiba kayadan kuru alan olmaz başka şeylerden yapabilirsiniz,forumda mevcut,ayrıca akvaryumunuzun yeni resimlerinden bi kaç tane atabilirmisiniz?

Ani hareketler ürkütür strese sokar. Bu konuda özen göstermek gerekiyor.

TR[C*]' Alıntı:
Herkesden o kadar öneri aldınız,fakat hala o kayayı kaldırmadınız galiba kayadan kuru alan olmaz başka şeylerden yapabilirsiniz,forumda mevcut,ayrıca akvaryumunuzun yeni resimlerinden bi kaç tane atabilirmisiniz?

foruma daha önce baktım cd kabından kuru alan örnekleri mevcut fakat akvaryum onun için çok küçük .. akvaryumu büyütmek içinde para biriktirmeye başladım. saolsun ailem kapluşları sevmiyorlar destek olmadılar bana ..
işte fotoğraflar
mailto:/4l156r.jpg*
i47.tinypic.com/1h8jg8.jpg[/IMG]
başka bi konuda renkli taşları çıkarmam söylenmişti ama çıkartamadım çünkü elimi suya sokunca hemen elime geliyolar ..
:':)':)':)':)':)':)'(

Akvaryumda sadece ısıtıcı mı var? Filtre yok mu? Kuru alan lambası yok mu? Su seviyesini yükseltmek hatta bahsettiğiniz gibi daha büyük akvaryum almak gerek.
Yukarıda bahsettiğim durumlar akvaryum şartlarının uygun olduğu şartlar için geçerlidir. Hayvanlar kuru alanda ısınıp vakit geçiremezse metabolizmaları yavaşlar hatta hasta olurlar. Renkli taşları çıkartmalısınız. Önce kaplumbağaları bir kaba alıp akvaryumu biraz derleyip toparlamalısınız. Kuru alanı ve su seviyesini yükseltmek için bununla ilgili konuları okuyun. Filtre kesinlikle alın. Pis suda yüzmeleri zararlı. Komple sık su değişimise uygun değil. Kuru alan ısıtma lambası şart. O bölge 31-33 derece olmalı.
Bunlarla ilgili eksikleri bir an önce tamamlamak gerek.

Ailenize forumu incelemelerini önerebilirsiniz. Size destek olacaklarına eminim.

Cvp: RE: kayanın altına saklanıyor

AEK' Alıntı:
Akvaryumda sadece ısıtıcı mı var? Filtre yok mu? Kuru alan lambası yok mu? Su seviyesini yükseltmek hatta bahsettiğiniz gibi daha büyük akvaryum almak gerek.
Yukarıda bahsettiğim durumlar akvaryum şartlarının uygun olduğu şartlar için geçerlidir. Hayvanlar kuru alanda ısınıp vakit geçiremezse metabolizmaları yavaşlar hatta hasta olurlar. Renkli taşları çıkartmalısınız. Önce kaplumbağaları bir kaba alıp akvaryumu biraz derleyip toparlamalısınız. Kuru alanı ve su seviyesini yükseltmek için bununla ilgili konuları okuyun. Filtre kesinlikle alın. Pis suda yüzmeleri zararlı. Komple sık su değişimise uygun değil. Kuru alan ısıtma lambası şart. O bölge 31-33 derece olmalı.
Bunlarla ilgili eksikleri bir an önce tamamlamak gerek.

Ailenize forumu incelemelerini önerebilirsiniz. Size destek olacaklarına eminim.

filtre ve ısıtıcı bulunmakta.. kuru alan ısıtma lambası ok malesef.. abim kendi evindeki masa lambasını getirecek bi süre onunla idare edeceğiz.. önerileriniz eleştirileriniz teşekkürler.. ailemin destek çıkmama nedeni bakamazsın diyolar çok masraf çıkarıyo bunlar başına diyorlar.. ölür bunlar boşuna masraf yapmana gerek yok götür ver petshopa diyorlar ama onları dinlemeyeceğim gücümüm yeticeğince ihtiyaçlarını karşılayacağım. :smile:

Isınma lambasını koyup suyu yükseltirseniz kısa bir süre idare ederainiz. Ama lamba acil.

benim 2. kaplumbağam fiona da ilk geldiğinde böyle yapıyordu beni görünce belki o da sizin ani hareketlerinizden korkuyordur bir süre sonra düzelecektir merak etmeyin

o kayanın üstüne bir tane daha koyarak suyu yükseltebilirsin. biraz daha ufak ve kaymayacak şekilde olsun. elinize gelmesinden çekinmeyin. zaten çok ufaklar birşey olmaz.

cem' Alıntı:
o kayanın üstüne bir tane daha koyarak suyu yükseltebilirsin. biraz daha ufak ve kaymayacak şekilde olsun. elinize gelmesinden çekinmeyin. zaten çok ufaklar birşey olmaz.

nereden bulucağım şimdi o bahsettiğiniz taşı??:ff:
korkmamak elimde değil bana çok sinirli bakıyor gibi geliyorlar elimi sokunca anınca elime geliyorlar.. ailemde elleyemiyo napıcaz bilemiyorum :ff::ff::ff:

İnşaatlara, boş arazilere bakıp yassı ama sizinkinden biraz daha ufak birkaç taş bulup üst üste koyarak kuru alan yapabilirsimiz. Dere kenarlarındada bolca taş bulunur.

Su kalitesi pek iyi değil. Az olan su çabuk kirleniyordur. Seviye artınca bu durumda da düzelme olacaktır.

Hayvanı alırken elimizle arkasından yaklaşıp kabuğun yanlarından tutarak kaldırabilirsiniz. Ayrıca kaplumbağaya veya suya eliniz değdiğinde sabunla yıkamayı ihmal etmeyin.

Evet sizide anlayabiliyorum,galiba bayansınız öyle girmişsiniz korkmanız normal emre abinin dediği gibi kenarlarından tutarsanız birşey olmaz ama eğer dokunamiyorum diyorsan yakalama kepçeleri var 1 tl 2tl civarında onlardan alıp ağla elini değdirmeden başka bir kapa alabilirsiniz,sorununuz olursa bize çekinmeden sorun,şu seviyeyi yükseltebilseniz.. :(

evet bayanım.
kablumbağa konusunda bana destek olan birini sonunda buldum.. abimm. internetten yeteri büyüklükte akvaryum sipariş edebileceğimi söyledi o karşılayacakmış..bugün dışarı sırf taş aramak için çıkacağım.. akvaryum alana kadar idare etsinler kapluşlar :smile::smile::smile:

aklıma takılan herşeyi size soruyorum ilginiz için çok teşekkürler iyi ki varsınız :smile::smile:

emrenin dediği yerlerden bakın. kaymak taş dediğimiz, deliksiz, pürüzsüz taşlardır. bunlar suda dağılmayacağı gibi bir salınım olayıda olmaz.

Akvaryum konusuna sevindim, tebrikler.
Alacağınız akvaryumun mümkünse eni çok dar olmasın. Çoğu balık akvaryumu olarak imal edildiği için dar oluyor. Örneğin misal 100*30*40 gibi bulup dar alacağınıza 70*50*40 yada bulamazsanız minimum 80*40*40 gibi alın. Aklınızda bulunsun.

Geri