Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaybolmuştu

Letizia

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağam kaybolmuştu biz İzmire gittik annem 2-3-3.30 civarında yem verdi kabındaymış ordan çıkmış yatağın altına girmiş ben 20.10 geçe felan buldum ilk 5 dk hareket etmedi elimle yem verdim yedi şimdi çıktı yüzüyor ne yapmalıyım hasta olabilirmi lütfen yardım edin :( :down: :down: :down: :'( :'( :'(

Cvp: Kaybolmuştu

Geçmiş olsun, resimlerini eklersen hayvanın durumu ile ilgili daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Anladım kadarıyla hayvan neredeyse 1 gün dışarda kalmış, muhtemelen ilk koyduğun an şok geçirdi, ama yemini yemesi hayvanın iyi olduğuna işaret. Yem yemeyen hayvan her daim hastadır, bir problemi vardır. Kabında dediğin ortasında ağaç olan plastik kap mı?

Yok ondan değil bi saklama kabı ama şu anda tatilde olduğumuz için o kabın içinde geçici olarak tabii ki eve geçince kendi kabına koyıcam fotoğrafını birazdan atıcam

Şimdi kabını tuzla yıkadım bi maşrabanın içine az miktarda tuz attım karıştırdım ve yıkadım kaplumbağayı

Hayvan kaptan kaçmayacak biçimde suyu alçalt. Yoksa tekrar kaçar. Hayvan kirlendiğinde akvaryum yada kaptaki su sıcaklığında durulanmalı ve hemen akvaryum/kaba konulmalı.

Hayvan uzun süre dışarda kalmış bu da su kaybına uğramasına neden olmuş. Halsizlik bu yüzden. Hayvan su içince kendine gelir.

Hayvanı tuzlamaya gerek yok. Yıkarken parmağınla hafifçe ovuştur yeterli olur. Hayvanı kaba koyduktan 6-12 saat sonra suyunu yine emsal sıcaklıktaki su ile değiştir. Bu bacaklarını kapalı tuttuğu için o oyuklardaki kirin çıkması içindir. Suda yüzerken bacaklarını açar içerde pislik varsa suya çıkar.

Pet şişe su kullanman iyi olur. Bulunduğu odada güneş almayan yere koyarsan kap ile aynı sıcaklıkta olur. Kapta doğrudan güneş görmesin.

Şu anda böyle

Bu sabah daha hareketli

en fazla 4 saat dışarıda kalmış ama net bir şey söyliyemem şu anda durumu iyi gibi

Akşam kabını yıkamadan çekmiştim bunu

cem' Alıntı:
Hayvan kaptan kaçmayacak biçimde suyu alçalt. Yoksa tekrar kaçar. Hayvan kirlendiğinde akvaryum yada kaptaki su sıcaklığında durulanmalı ve hemen akvaryum/kaba konulmalı.

Hayvan uzun süre dışarda kalmış bu da su kaybına uğramasına neden olmuş. Halsizlik bu yüzden. Hayvan su içince kendine gelir.

Hayvanı tuzlamaya gerek yok. Yıkarken parmağınla hafifçe ovuştur yeterli olur. Hayvanı kaba koyduktan 6-12 saat sonra suyunu yine emsal sıcaklıktaki su ile değiştir. Bu bacaklarını kapalı tuttuğu için o oyuklardaki kirin çıkması içindir. Suda yüzerken bacaklarını açar içerde pislik varsa suya çıkar.

Pet şişe su kullanman iyi olur. Bulunduğu odada güneş almayan yere koyarsan kap ile aynı sıcaklıkta olur. Kapta doğrudan güneş görmesin.
Onun suyunu köye gidince dereden dolduruyorum

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1471674658083.jpg
    PhotoGrid_1471674658083.jpg
    386.5 KB · Görüntüleme: 96
  • PhotoGrid_1471674658083.jpg
    PhotoGrid_1471674658083.jpg
    386.5 KB · Görüntüleme: 84
  • PhotoGrid_1471674641154.jpg
    PhotoGrid_1471674641154.jpg
    385.7 KB · Görüntüleme: 105
  • PhotoGrid_1471675340019.jpg
    PhotoGrid_1471675340019.jpg
    518.9 KB · Görüntüleme: 93
Sabah 3'ten akşam 8'e kadar kayıp anladım. 3-4 saatten bir şey olmaz.

Çeşme suyu dersen bir derece ama dere suyu pek sağlıklı olmaz. Hele ki o boydaki hayvan için zararı dokunacak kimyasal ve biolojik partiküller atıklar olabilir. Kaynağına kadar içine neyin girip çıktığı, su içtiği ya da yıkandığı, döküldüğü belli olmaz.

Hayvan güzel duruyor. Bir sıkıntı gözükmüyor. Ama hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğu zamanda.

Cvp: RE: Kaybolmuştu

cem' Alıntı:
Sabah 3'ten akşam 8'e kadar kayıp anladım. 3-4 saatten bir şey olmaz.

Çeşme suyu dersen bir derece ama dere suyu pek sağlıklı olmaz. Hele ki o boydaki hayvan için zararı dokunacak kimyasal ve biolojik partiküller atıklar olabilir. Kaynağına kadar içine neyin girip çıktığı, su içtiği ya da yıkandığı, döküldüğü belli olmaz.

Tam suyun çıktığı yerden alıyorum suyu dağın ucunda yani

Kaynak girişi ise iyi. Yalnız suyu dökmeden evvel bir huni veya eleğin içine elyaf, bulamazsan pamuk yay. Onun üstünden ya başka kaba yada akvaryuma boşalt (tabi su uygun sıcaklığa geldikten sonra) bu şekilde süzme işlemi tam etkili olmasa da işe yarar.

O kapta hayvan mı beslenir. Hiçte bilgilendirme yapmıyorsunuz bu konuda resimleri gördüğünüz halde. Acilen bir akvaryuma geçir o hayvanı yoksa ölür, ölmesede mutlu olmaz. Kendini küçücük kapta hisset ve o kapta izleme keyfide yok ölü gibi yatıyor, ne için besliyorsun o hayvanı eziyet etmek için mi? Ölüm kabı belsediğin yer araştırma yapmıyormusun hiç. Şimdilik Saklama kabı al büyük litrelilerden birde ısıtıcı alın. Saklama kabı en az 50 litre olsun. Isıtıcı kesinlikle gerekli yoksa dayanamaz.

Şuan yaptığın işkenceden farksız.

Eğer akvaryumu almazsanız umarım o hayvan ölürde kurtulur sizden. Fazla yaşayarak işkence çekmez.

cem bey sizde fotoğraflarda gördüğünüz halde hiçbir bilgilendirme yapmıyorsunuz.

Konuyu okumadan resimlere bakarak yorum yazdım. Saklama kabında beslemeniz güzel. Sert çıktığım için özür dilerim. 

Isıtıcınız yoksa alın saklama kabına. Saklama kabıda en az 50 Litre olmalı. Akvaryumda beslemeniz daha iyi olur tabii. Fakat bu kaptan acilen kurtarmanızı tavsiye ederim. Burada hastalığa yakalanma ihtimali çok çok yüksek.

Zaten tatilde olduğumuz için o kaptaydı eve geldik ve akvaryumunda

Yazılar uzun olunca gözden kaçabiliyor bir de telden bakılıyorsa. Tabi bazı konularda yapılan alıntılarda yorumların uzun gözükmesine neden oluyor. Aslında alıntı yapmaya da gerek yok. Yazılan cevabın muhatabı kendine yazıldığını biliyor.

Geri