Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kayıp zülfikar

soprano1982

Bronz 3 Üye
selamlar bizim hergelenini akvaryumuna dün su ilave ettik.bugün 11 gibi dışarı çıktık,anca 8de eve geldik.bir baktık bizimkisi akvaryumda yok:) yarım saat süren aramalarımız sonucunda başka bir 2 oda yanda bilgisayar masasının kenarında saklanırrken bulduk:) şimdi yerine koyduk baya tırsmışa benziyordu bizimkisi.kabuğuna filan baktım çatlama filan yok.şimdi ısıtıcı ampülü yaktım, sudamı kalsın yoksa kuru alandamı bilemedim?

İstediği yerde dursun. Ama suda durması daha iyidir. Bu şekilde vücut ısısını korur. Hayvan dişi ve büyükse yumurtlama amaçlı kaçmıştır. Yumurtlayana kadar her yeri zorlar. Bu uğurda lambanın sıcak çanağının yakacağını bile bile destek alıp çıkabilir.

Küçük veya erkek ise kaçacak noktayı keşfetmiştir. Her türlü o kaçtığı yeri bulup önlemini almalısın. Kaçtıkları yeri unutmazlar ve yine kaçacaktır.

Akvaryuma koymadan evvel akvaryumdaki su ile emsal sıcaklıktaki su ile durulaman lazım.

Geri