Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kedi Balığı ile Slider

AEK

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir pet shopta 13-15 cm boylarında kedi balıkları gördüm. Kırmızı karınlı pirana ile durabiliryor. Ben kaplumbağa ile yaşayabileceğini düşünüyorum. Bu hayvanda diş olmadığı için ağzına sığan balıkları yutarak yiyebiliyor. Bu anlamda kaplumbağaya zarar veremez. Ben kaplumbağaların zarar veremeyeceğini düşünüyorum. Sizede danışmak istedim. Arkadaşım kaplumbağalar yaklaşmaz dedi.

Cvp: Kedi Balığı ile Slider

AEK' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir pet shopta 13-15 cm boylarında kedi balıkları gördüm. Kırmızı karınlı pirana ile durabiliryor. Ben kaplumbağa ile yaşayabileceğini düşünüyorum. Bu hayvanda diş olmadığı için ağzına sığan balıkları yutarak yiyebiliyor. Bu anlamda kaplumbağaya zarar veremez. Ben kaplumbağaların zarar veremeyeceğini düşünüyorum. Sizede danışmak istedim. Arkadaşım kaplumbağalar yaklaşmaz dedi.

Canlı yem yemeye de alışık olmadıkları için bence en başta biraz kovalarlar sonra bırakırlar gibi geliyor. zarar vereceklerini sanmıyorum.

Emre abi denemekte fayda var. Kedi balığından kastın nedir? Bende yeni akvaryuma 1-2 tane demasoni atmayı düşünüyorum bakalım tepkileri ne olucak

banyoterligi' Alıntı:
Emre abi denemekte fayda var. Kedi balığından kastın nedir? Bende yeni akvaryuma 1-2 tane demasoni atmayı düşünüyorum bakalım tepkileri ne olucak

Görsellerde cat fish yazabilirsin. Sert balıklarla anlaşabiliyor.

Hızlı büyüyüp yakın zamanda 25-30 cm olabilir. 150 tl imiş. Ama gerçekten güzel hayvan.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    29.1 KB · Görüntüleme: 164

bütün kaplumbağalar balığı rahat bırakacak ya da bütün kaplumbağalar balığa sadıracak diye bir kaide yok, kaplumbağanızın kişiliğine göre değişir, ama büyük balıklarla beraber yaşatma şansınız daha fazla.

Kaplumbağanın boyutları çok önemli bi kriter. Eğer slider, kedi balığından büyükse ve agresifse kesinlikle kedi balığını öldürüp yer. Kedi balığı daha büyükse saldırı ihtimal azalır ama yinede balığın %100 can güvenliği olmaz. Benimkiler elimi uzatınca bile saldırıyo o yüzden akvaryuma hiç bi balık koymam ve kimseyede önermem.Kedi balığını avlayıp yiyen res cinsi kaplumbağların youtube videosu burada var. Eğer balığı riske atmak ve bu tarz vahşete tanık olmak istemiyosan akvaryuma hiçbir balık koymamalısın.

Cat fish yerine bence tercıh edılmesı gereken balık oscar yani astronot balığı. Youtubeda sayısız örnekleri var.

bendaha önceden ciklet atıydım 2 kaplumbağamın arasına 5-6 tane ilk başta bişey yoktu sonradan kaplumbağamın bacağını yediler:59::59: ondan sonra diyer kaplumbağam hepsini 2 günde yedi kemiklerini buldum:33::133::148:

cemal resmen intikam olmuş :D:33: başdan atmasaydın daha iyi olurdu ben bir ara ciklet almayı düşündüm ama zor iş iki ayrı canlıyı bir arada beslemek birde derz dolgudan kaçıp saklanabileceği bir mağara yapacakdım o şekilde akşamları daha rahat uyur diye ama vazgeçdim.

Genelde balık koymaya bende taraftar değilim ama bununla olurmu düşüncesine girince fikir alışverişi yapmak istedim. Avm de iken direk konu açıp düşünmeye başladım. Vanilya senin gönderdiğin video hemen karar vermemi sağladı, teşekkürler. Şimdi eve gelince birkaç video daha izledim ve durum aynı. Hatta bu hayvan çok büyürse ki büyüyor ileride kaplumbağa içinde tehlikeli olabiliyor. Kaplumbağalarımdan biri özellikle rahat bırakmayacağı için gene balıktan uzak durmak daha iyi gibi. Kırmızı kuyruklu kedi balığını çok sevip ülkemize gelirmi diye düşünürken buldum ama hayvanıda göz göre göre öldürtmem. Artık bu güzel balığı bir gün başka tank kurduğumda beslerim.

Bu videoda çizgili kaplumbağa,kırmızı yanak ve astronot balığı beraber yaşıyorlar, : http://www.youtube.com/watch?v=4JrIerF0aXY :133:

Bendeki baskın res ile çizgili anlaşamadı. Hemde res kendinden büyük çizgiliyi tacizleri ile kışkırttı ve çizgiliye ayrı sistem kurdum.

Burada iyi bir karma tank örneği var Alper. Ama kaplumbağaların karakteri hatta balıkların davranışı bu konuda hep farklı. Bu akvaryumda dahi ileride ne olacağını bilemezler. Hep yedek sistem alternatifine hazırlıklı olunmalı. Ben kaplumbağaları ayırdım, dahada ayırabilirim ama balık konusu işi dahada çıkmaza sokabilir.

ben kaplumbağa başlamadan önce ciklet besliyordum 7 cikletten 320 ciklet çoğaltım toplam 3.400 tl harcama yaptım 5 büyük akavaryum aldım en büyüü 2 metreydi hepsi boşuna çıktı kalan son cikletleri de kaplumbağaların yanına attım olan bu:133: yerinde olsam lebistes allırdım on lar küçük ve çabuk çoğaldığı için kaplumbağalarında yiyebilir:133::33::148:

Biz kaplumbağaların beraber yaşama ihtimali olan bir balık olup olmadığı yönünde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ben dahil bir çoğumuz canlı yeme karşıyız. Doğa dışında avlanma av olan için haksızlık.

emre benim akvaryum dolabını yaptırdığım çocukta 30'u biraz geçkin var. hatta yayın balığı mı besliyorsun dedim. bu balığa kaplumbağalar birşey yapmaz ama o kaplumbağalara birşey edebilir. 6 cm'lik kaplumbağayı çok rahat yutardı o balık belki daha büyüğünü. gerçi onu koyduktan sonra kaplumbağa o suya iner mi o da var. eğer yayın balığı dürtüsü varsa hareket eden herşeye dalar yayın balığı. ama tabi ne kadar zamanda o boya geliyor bilmiyorum. sormadım çocuğa.

Boyut konusu direk etken. Kaplumbağaların dişine göre olunca saldırabilirler. Bu şekilde videolar var. Vanilya nın eklediği gibi. Doğada ağzına sığacak olan boyuttakileride bu yeme eğiliminde olabilir. Bir videoda painted turtle ağzındaydı. Benim gördüğüm balıklar kaplumbağamın biraz büyüğüydü ama bu balık hızlı büyüdüğü için riske girmek istemedim.
Bu balık arowana ve oscar gibi büyük balıklarla beslenebilir ama kaplumbağa anladığım kadarıyla riskli.

Geri