Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kedi kaplumbağaları akvaryumdan atıyor

Matt

Gümüş 3 Üye
Geçen hafta bir kedi sahiplendim, kaplumbağaları aldığımdan beri hiç firar etmemişlerdi. Şimdi şu 3 gün içinde 2 defa kaplumbağaların ikisini birden akvaryumun dışında buldum. Meğersem kedi gece akvaryuma elini sokup ikisini birden aşağı atıyormuş. Çünkü başka türlü kaçmaları mümkün değil. Kaçsalar bile ikisinin birden aynı anda kaçması anlaşılır değil. Kaplumbağaları hep farklı yerlerde ve toz içinde buldum. Belli ki oynayıp durmuş sabaha kadar, strese sokmuş hayvanları.

Şimdi mecbur üstünü kapatacağım akvaryumun. :t65y:

Cvp: Kedi kaplumbağaları akvaryumdan atıyor

Kedin hayirli uzun ömürlü olsun
Bence de kedinin işidir o
Ben de bi kedi sahiplenmeyi istiyorum ama evde kuşum ve kalan bir tane de kapluşum var o yüzden geri vazgeçiyorum
Güzel şey hayvan beslemek

Tırnakları ile yaralamış olma ihtimalide var. Kaplumbağaları iyice kontrol etmeli. Kedi rahat hareket etsin diye kaplumbağaların üzerinin kapanması uygun olmaz. Gene hızurları kaçacaktır. Bu hayvanlar yüzeyde çok gezer ve üzeri açık akvaryumlar uygundur. Kedinin kaplumbağa akvaryumu olan odaya girmesi engellenmeli.

Yani kaplumbağaları hapsetme Selim.

bulundukları yerin kapısını kapatmalısın. bu olanağın yoksa kedinin çıkamayacağı biçimde bir yükseklikte olsun ve çevresinde bir şey olmasın. şimdilik bir zarar vermiyor gibi görülebilir ama kaplumbağalar için ciddi bir tehdittir.

kediye salmonella bulaşması ve dolaylı yoldan sevdiğinizde sizede bulaşma riski var.

Kaplumbağalarda bir yara yok, yem de yiyorlar şuan. Bu kedinin çıkamayacağı yer yok o açıdan yüksek bir yer çözüm değil. Akvaryum şuanda salonda duruyor orayı da kapatma şansım yok.

Bir çözüm bulacağım 1-2 güne kadar.

Benim anlamadığım kaplumbağalar özellikle de res, beni görünce deli gibi dibe kaçıyor kediden kaçmıyorlar demekki kaçsa dipten yukarı çıkarıp atması çok zor.

Belki de oyun arkadasi olmuslardir :) eliyle cikarmasinin guc olacagini dusunuyorum sudan korkmuyorsa agziyla cikariyor ve cikarma niyetinin de yemek olabilir dikkat etmeli onlem almalisiniz. Kapluslarin saklanma ozelliginden habersiz yiyemeden birakiyor sanirim :)

Cvp: RE: Kedi kaplumbağaları akvaryumdan atıyor

pervin' Alıntı:
Belki de oyun arkadasi olmuslardir :) eliyle cikarmasinin guc olacagini dusunuyorum sudan korkmuyorsa agziyla cikariyor ve cikarma niyetinin de yemek olabilir dikkat etmeli onlem almalisiniz. Kapluslarin saklanma ozelliginden habersiz yiyemeden birakiyor sanirim :)
Kaplumbağaların halini görseydin böyle demezdin. Suyun içine koyduktan sonra 2-3 dakika boyunca hareket etmediler, başta öldüler sanmıştım.

Kediye elimle az bir su serpsem bile koşarak kaçıyor ama akvaryuma elini kafasını felan sokmuş. :t65y: Eliyle cama yaslayarak çıkarıyor olabilir.

tetisini uzattığında yem verecek hissiyle yukarı çıkıyorlarsa o şekilde alıp atabilir. akvaryum tepesine mukavvadan bir çerçeve yapıp yükseltebilirsin. eğer yapacakların sonuçsuz kalırsa kediye yol gözükecek. bir de dikkat edin kedinin bir pis tarafı tetilerini mobilyaların kumaşları üstünde parlatmasın. ben öyle bir divan feda etmiştim.

Görmedigim icin varsayimlarla konusuyorum isin icerigini bilemicem ama onlem sart :)

Akvaryumun bulundugu odayi degiştirebilirsin bu her iki tür için daha iyi gibi bir çözüm geldi bana
Kedi de gitmesin kapluşlar da rahat etsin böylece

Geri