Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kedimde göz kapanması

Gs35

Yeni Üye
merhaba sitenize yeni kayıt oldum..kedim 9aylık erkek .sabah bir kalktım sağ gözü kızarık ve kapalı kısık duruyor…yardımcı olabilirmisiniz ne yapabilirim

Ekli dosyalar

• 75DAB386-6D09-41D7-9CF4-1317160371AD.jpeg
    75DAB386-6D09-41D7-9CF4-1317160371AD.jpeg
    565.5 KB · Görüntüleme: 11
  • FC456E5C-B8D9-44A9-BFD6-6F62C7AE2700.jpeg
    FC456E5C-B8D9-44A9-BFD6-6F62C7AE2700.jpeg
    953.1 KB · Görüntüleme: 11
Veteriner hekime götürdünüz mü? Bu enfeksiyondan mı kaynaklı yoksa başka birşey mi?

Merhaba .hayır götürmedim veterinerden çok korkuyor :)hiçbişey yoktu gecede çok iyiydi sabah bu şekilde uyandı..

Arkadaşımın kedisi var iki tane o ılık çayla gözünü günde 3kez felan sil dedi bende öyle yaptım uyuyor şimdi başka ne yapabilirim bilmiyorum deneyimlerinizden yararlanmak adına yazdım

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan gece karanlığında dolanırken bir yere çarpmıştır. Yada kalorifere suratını yakın tuttuysa göz kuruluğu tahriş yapmıştır.

Genta, gentagut, siprogut göz damlalarından hangisi ucuzsa onu alın. Sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. 1 hafta uygulayın.

Halihazırda evde göz damlası var mı? Markası nedir?

Merhaba teşekkür ederim hoşbulduk.maalesef evde göz damlam yok.ama alırım sıkıntı değil.normalde kedimiz bahçedeydi ben eve aldım 7aylıkkende gözlerinde enfeksiyon vardı.veterinere götürdük 15gün tedavi oldu fakat gözlerinde perde gibi çok hafif kaldı veteriner bunun geçmeyeceğini söyledi..bir sıkıntısı yok görüyor herşeyi ama perde gibi bir mavilik ver gözünde ..dün gecede bişwyi yoktu sabah böyle oldu ..üzüldüm bende görünce

Toz kir bulaşmış olabilir. Çiçeğe bulaşmışsa polen bulaşmış olabilir.

Bu sarılar manyak. Bende hasta bir sarman yavru almıştım ölecekti, iyileştirdim aldım eve şimdi kan kusturuyor, yerinde durmuyor. Doymuyor da. Benimle sahur yapıyor annemle sabah kahvaltısı. Paşa orucuda tutmuyor hergele.

:)))ay evet çok haklısınız .bizimkide sarman .normal değil.bir anda koşturuyor ordan oraya değişik sesler çıkararak .önünü görmeden koşuyor deli gibi.çok hareketli .mama evet çok yiyor .ama ben üç öğün veriyorum .eğer koymAzsam mama gece gelip saçlarımı yolup kafamı ısırıyor..değişik bir pati:)erkek ..semço adı .

Gözleri yakından böyle Cem bey

Ekli dosyalar

• 97183D1D-6DA3-43B1-A9E3-8280FEEE6E1B.jpeg
    97183D1D-6DA3-43B1-A9E3-8280FEEE6E1B.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
Bunun suratı tatlı. Bizimki fare surat izmir kedisi. Gece annemin suratını çizdiği için odadan atıp kapısını kapıyor.

Ben jean Reno'nun wasabi filmindeki saklak tipli adamın ismini koydum. Momo!

O zar o şekilde duruyorsa sorun olmaz. O da ayrı bir hastalık göze indi mi düzelmiyor. Cerrahi müdahale ile alıyorlar onu.

İstanbulda bir vet. hekim var. İhtisası hayvan gözü.

Alemsini valla momo he:))yemini veren ben temizliğini yapan ben tırmalanıp ısırılan ben :)ne yapalım seviyorum çok ama iyi olsunda….daha coktu o zar azaldı bu kadar kaldı .çok hareketli nasıl damlatırım bilmem

Plastik mandallar hafif sıkar. Ense derisinden tutturun. Donup kalır. Kafasını yakalayıp açın gözünü damlatın.

Her iki göze de damlatın. O perdeye belki biraz faydası olur.

Dün akşam mahvoldum .ödül maması vb ne verdiysem yok.heryerimi ısırdı kollarımı. Elimi.çok değişik bir hayvan asla tutamıyorsunuz.en son battaniye içine kundak yaptım onu.ama gece intikamını aldı benden :))geldi ısırdı hep saçlarımı kafamı .bugün dediğinizi yapacağım bakalım ne olucak.keşke iyi gelse gözüne damla ne çok sevinirim.o perde kalksa gözünden .

Isırdıktan sonra burnuna fiske atın. Bunu annelerini ısırdıklarında anneleri burnuna tetisiyle vurup bir daha yapmamasını öğretir.

Çok sertte girişmeyin.

Tamam dediğinizi deneteceğim .yüzüne üfle dediler bağır hiçbirisi işe yaramadı .eşşek herif çok fena :)sarmanlar akıllı ve yaramaz ..birde mutfak tezgahına çok atlıyor bağırdım hafifçe poposuna vurdum ama maalesef vazgeçirmiyorum .bunun için varsa bir fikriniz iyi olur

Yok vazgeçmiyorlar yalnız tezgahın yanında tabure yada çöp kutusu varsa kaldırın. Onun üstüne basıp çıkıyor bizimki.

Yakınında yok ama atlıyor yine vazgeçiremedim.meraklı çok.size birşey soracağım yem konusunda bilginiz nasıl .ben proplan veriyordum kabız oldu.değiştirdim nd kitten karides kavunlu aldım Buda hiç yaramadı hayvancık sürekli dışkı yaptığında cıvık arkasında koşuyorum poposu mahvoluyor heryerine bulaşıyor dışkı var mı önereceğiniz bir mama kediye göre değişiyor diyorlar ama bu kadar cıvık olmadı normal değil

Süt ürünleri vermeyin özellikle yağlı süt ve peynir. Bunlar ishal yapar.

Ben arada friskies veriyorum biri önermişti. Junior olan nispeten daha iyi.

Whiskas kullanmayın. Bunu öneren yoğun tuz içerdiği için böbreklerini telef ediyor demişti.

Hayvan üşütmüş yada parazit taşıyor olabilir.

Suyunu günde iki kez tazeleyin.

Haşlanmış tavuk verebilirsiniz.

Bozuk gıda yemiş olabilir mi. Kapta yiyecek beklediyse mesela.

Merhaba Cem bey.süt ve süt ürünlerini vermiyorum .yaş mama tamamen kestim.parazit aşısı yaklaşık 15gün oldu yapıldı .evet parazit vardı ama bu kadar uzun sürer mi çokta anladığım bişey değil ama

Geri