Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kendi Bacağını Yiyor

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
2 Adet 4 aylık kaplumbağalarım var kuru alanda güneşlenirken akvaryumdan ses geldiğini gördüm sonra meraklanıp gittim baktım diğeri güneşlenirken sürekli kendi bacağına doğru yönelip ısırma hareketine benzer bişey yapıyo ön bacağına ve bunu yaparken hafif bi ' Çat ' sesine benzer bi ses cıkıyo sizce bişeymi anlatmaya çalışıyor ilginç geldi bana ?

Arkadaslar durum suan farklılastı simdide kükrermiş gibi yapıyo bu sefer diğeri ama akciğer olamaz adım kadar eminim acaba güneşmi geçti kafalarına anlamadımki ^^

Ayaklarını ısırır gibi yapması guneslenirken derileri kuruyor. Özellikle kuruyan derileri soymak için ağzıyla ısırır gibi yaparlar. Akvaryum içerisinde silis kum mango kökü bu durum için yardımcı olur hayvana.
Çıkardığı sesler hakkında tam bir fikrim yok fakat ağzını aç kapa yaparak vücut ısı dengesini sağlıyor.
Ses çıkartıyor olması akciğer enfeksiyonu da belirgin bir işarettir fakat kesin birşey soyleyemem

Bu arada güneşlenmeyi nasıl sagliyorsunuz. Direk kuru bir yerde güneş altında bırakmadığını umut ediyorum. Su ve gölge alan olmali.

7 cm kabuk boyu altı hayvanlar güneşe ve dışarı çıkarılmaz. Vücutlarını kullanma yetileri daha gelişmediği ve bünyeleri zayıf olduğu için hastalanma ve güneş çarpması riskleri vardır. Kol kemirme kuruyan derinin kaşıntısı yüzünden.

Cvp: RE: Kendi Bacağını Yiyor

olivia-peter' Alıntı:
Ayaklarını ısırır gibi yapması guneslenirken derileri kuruyor. Özellikle kuruyan derileri soymak için ağzıyla ısırır gibi yaparlar. Akvaryum içerisinde silis kum mango kökü bu durum için yardımcı olur hayvana.
Çıkardığı sesler hakkında tam bir fikrim yok fakat ağzını aç kapa yaparak vücut ısı dengesini sağlıyor.
Ses çıkartıyor olması akciğer enfeksiyonu da belirgin bir işarettir fakat kesin birşey soyleyemem

Bu arada güneşlenmeyi nasıl sagliyorsunuz. Direk kuru bir yerde güneş altında bırakmadığını umut ediyorum. Su ve gölge alan olmali.

Teşekkür ederim yardımınız için akvaryumda mango kökünden silis kuma kadar hersey var kuru alan platformu aldım petshoplardan uvb lamba kullanıyorum öğleden sonra öncesinde güneş ışığı vurdugu için platforma kullanmıyorum sabahları uvb. akciğer olamaz diye umuyorum belirtileri yok çünkü kaşınırken ses cıkartıyo sadece :D

Sürüngenler soğukkanlı olduğu için dışarıdan alacakları ısı ile vücutlarını dengeye sokarlar. Çene altlarında radyatör görevi gören kılcal damarlar bulunur. Çene altını oynatarak vücut ısılarını dış ısıya gerek su içinde ve gerekse su dışında dengeye ulaştırırlar. Vücutları çok ısınırsa ağızlarını açıp serinletmeye çalışırlar. Sürekli açıp kapamazlar.

Akciğer enfeksiyonunda ciğerler iltihap ile tıkandığı için her nefes alışlarında zorlandıkları için yutkunur gibi ağızlarını açıp kaparlar.

Cvp: Kendi Bacağını Yiyor

Merhaba benim kaplumbagalarimda lamba altında ya uyuyo yada esnio sürekli bu normal mi?

Yüzmede problem var mı ağız açmayı her nefes alışta mı yapıyor. İştah nasıl bunları gözlemlemek lazım.

Abi yuzmede ve istahlarinda sıkıntı yok çok obur ve çok hareketliler

Yok ağzını kısa kısa açıp kapio yani zorlanmadan normal bi sekilde

Sende alan dardı o sebeple rahat etmek için fazla kalıyor olabilir. Sıcaklandığı içinde ağzını açıp iç ısısını serinletiyor.

Abi sulu alanda çok kalmiolarr gündüz ışık acık olmasa da kurualanda bacakları açmış bi şekilde yatiolar.gece sabaha kadar ve birde oglen1_3,saat arası sudalar normal mi?büyüdükçe değişti hareketleri bunların anlayamiom artık.

Halsizlik ve hastalık belirtileri olmadığı sürece çıkmasında sorun yok. Isıtma lambası günde 12 saat yanacak. 31 derece ısı uygundur.

Abi çok şükür hastalık veya belirtisi yok lamba sabah 5den aksam8e kadar açık sıkıntı olmaz dimi?

Sabah 7 yap erkenden uyanmasınlar

Abi sabah 5de ayakdalar????uyumuyolar benide uyutmuolar..ama 7de acayim dediğin gibi..

Sabah kacdakalkarsalar ona göre aciodum ben..

Tan yeri ağarmasıyla uyanırlar ama tabanda kumu karıştırarak oyalansınlar. O vakit hava serin olur. Çıkmasınlar.

Tmm abi ben açmam lambayı dediğin saatten önce ama birde gece sırf beni uyandırmak için teki akvaryumdan kaçmaya kalkio neden ısrarla yapio bunu yem yiyince kaçmaya kalkismio.

Geri