Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kendi elini isiriyor

tosunandyosun

Yeni Üye
arkadaslar kaplumbagam Tosun kendi elini ısırmaya calisiyor ama bunu ara sira yapiyor kaplumbagam 7 ay 14 gunluk kasiniyor olabilirmi

Cvp: kendi elini isiriyor

büyüdükçe derinsinde dökülmeler oluo onları koparıo olabilir suyun içine bakınca deride mle şeyler varsa ondandır bence

Deri mantarında da bunu yapabilir. Deride normal dışı bir oluşum gördünüz mü?

[/align]

Kaplumbalanız Vitaminsiz.

Bunu Sürekli yapıyorsa vitaminsiz olduğu anlamına gelir.

Vitaminli Yem Ve Vitamin Alınız.

benimkiler yem verirken bazen ısırıyolar ellerini.

bunu yemek yerken yapıyorsa yemeği parçalamak içindir.

Qeswirt' Alıntı:
[/align]

Kaplumbalanız Vitaminsiz.

Bunu Sürekli yapıyorsa vitaminsiz olduğu anlamına gelir.

Vitaminli Yem Ve Vitamin Alınız.

Dogrusu budur.
Surekli yapiyirsa ya vitaminsizlikten yada Emre'nin dedigi gibi mantardan.

Aynı konudan muzdarip olduğum için farklı bir konu açmak istemedim umarım cevap alabilirim buradan. Kaplumbağam yaklaşık 1.5 yıldan beri benimle. 1 ay gibi bir süredir özellikle sağ elinin tırnaklarını ısırıyor. ve ciddi bir ses çıkartıyor yani anlayabiliyorum tırnaklarını ısrıdığını. konuyu okudum önceden vitaminsiz kalmış olma ihtimaline karşı yemine vitamin damlatıp öyle veriyorum. diğer davranlışlarında bir sıkıntı yok fakat sürekli tırnaklarını ve elini ısırıyor.
Sizce nedir bu davranış sebebi ?

ellerinde deri değişimine bağlı sarkma varsa onlar kaşıntı yaptığı için koparmak amacıyla bunu yapıyor. bunun çaresi silis kumdur. eşelendiği sırada kuma sürtünerek deriyi atar.

teşekkürler cevap için silis kumu araştırması yapayım ben biraz :)

alacağın ürün bu. akvaryum ölçüsü nedir ?
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=0

9 kilo civarı bir kum yeterli. gösterdiğim siteden alırsan 11-12 torba bu da kargo ile en fazla 25 tl eder veya bulabilirsen petshoplarda 10 kg'lik poşetlerde satılır öyle bir şey alabilirsin. o da 15-20 tl civarı satılır.

artan olursa yedekte tutarsın.

ilgin için teşekkürler hocam yarın petshoplara bakacağım

13-15 kg kum öneririm. Bu arada kuru alan ısısıda önemli. Kurumayan eski derinin dökülmesi zor olur.

Geri