Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kerattanın Kabuk Yumuşaması

Gremory

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar dün yeni bir su kaplumbağası aldım ilk defa ve forumu baya inceledim sonra kaplumbağamın kabuğunun yumuşak olduğunu farkettim ve aldığımdan beri 1 kere bile adaya çıkmadı akvaryumum yok lamba falanda yok tabiri caiz ölüm kabında besliyorum işte yumuşamayı gidermek için ne yapmalıyım ?

Kaplumbağa daha küçükse yan taraflarda yumuşak olması doğaldır ne kadar kabuk boyu?

Cvp: Kerattanın Kabuk Yumuşaması

Emre, dün açtığın konuda gerekli bilgileri aktarmıştık; ve adaya çıkma konusuna değinmiştik. Isıdegerleri sabitlenmeli sistem oluşturulmalı. Ada yani kuru alana ısınmak için çıkarlar, soğuk olduğu için çıkmıyor hayvan. Sen ısıtıcı lambayı takarsan o kendi çıkar.
mailto:/forum/Konu-yeni-kaplumbaga--11679.html

Henuz yavru kaplumbagan ve caretta değil. Kırmızı yanaklı sukaplumbagası (Red Ear Slider) yavru iken kabuğun arka kısmı yani kuyruk ve cevresi esnek yapıda olur. Eğer yumuşama bu bölgedeyse normal. Farklı yerlerde yumuşaklık yoksa sorun yok.

Evet küçük galiba yanları ve kuyruk bölgesi yumuşak sadece üst tarafta var ama az ve caretta olmadığını biliyorum adını öyle koydum :)

Adıyla havaya girsin diyorsun yani ;)
Esneklik normal ama şartlarını değiştirmezsen yumuşama ve bir çok hastalık belirtileri görmeye başlarsın. Eczaneden devit 3 al haftada bir yeme bir damla damlat. Ama o karidese olmaz. Alacagın yemlerden birine.
Siparişi verebildinmi ?

Şimdilik ufak çaplı bir akvaryum ısıtıcı küçük bir filtre kuru alan ve kuru alan lambası şart nunları kaplumbağa bakım kılavuzundan okuyabilirsin ama bu şekilde çok sağlıksız olur malesef

devit şimdilik verilmez hayvan körpe organların gelişimi için kabuk esnek yapıda olmalı. 5 cm kabuk boyuna doğru verilebilir. aksi halde dozaj fazlası olur. D vitamini karaciğerinde biriktiği için zararlıdır.

İşte bu sebeple uvb her zaman önemli. Normal gelişim için gereken uvb lamba.

Evet :( keşke en baştan her imkanlarını sağlayabilsek. Ya da imkanlarını sağlayabileceğimiz zaman alsak.

Ya önceden bilseydim gerekli imkanları sağlardım ama param bitti son paramlada bunları aldım ve şuanlık param kalmadı yemleri de alamadım çünkü dediğim gibi param yok ve ucuzdan 2.el akvaryum ve malzemelerini bulmaya çalışıyorum bir de şimdilik adanın altına kırmızı üstüne mavi led koydum bir işe yarar mı sıcaklık olarak yaramayacağını biliyorum ama ayrıca evlerdeki şu sarı ampuller yok mu onu koysam olur mu sıcatır adayı ?

O ısıtır ama mesafeye dikkat et hayvanlar yanmasın 30 31 derece olucak led ampul ısı vermez

Normal tasarrufsuz ampuller ısı verir. Diğerleri ısı vermez. E27 duylu bir masa lambası varsa ondaki ampul 40-60 w arası ise işe yarar.

Tamam anladım bir şeyler yapacağım lambayla falan olur inş :D saolun yardımlarınız için

Birde arkadaşlar şimdi ben buna şimdilik led ışık koydum ya baya canlandı böyle hareket falan ediyor led yokken yapmıyordu kötü mü iyimi sizce anlamadım

Karanlıkta hareketsiz olabilir led ışık olsun ama yinede ısıtıcı ampuşde gerekli ve kısa zamanda ısıtıcı filtreli kuru alanlı bir akvaryum

Geri