Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kereviz'in uyku problemi

Restart

Gümüş 4 Üye
1 buçuk yaşlarındaki büyük tosbağam kereviz uyku sıkıntısı çekiyor. Geceleri odanın ışık almamasını sağlıyorum ama saat 2-3 gibi baktığımda küçük olan kuru alanın rampasında ya da filitreye tutunarak uyuyor fakat büyüğü ise suyun dibinde yürüyor . Devamlı keşif halinde . Çok nadir uyuduğunu görüyorum . Büyük ihtimalle sabah 5 - 10 arası uyuyor .Ortalama ne kadar uyuması lazım bu kadar genç bir kaplumbağanın ?

Bu arada gıdığından sarkan büyük bir deri var elimle kopartmalı mıyım bunu ? Yaklaşık 5 gündür var. Bu gıdığından sarkan deri uykusunu etkiler mi ?

Cvp: Kereviz'in uyku problemi

hayvan açlık hissiyle dolaşıyor olabilir veya o deri filtre yüzünden sallanıyorsa o da rahatsız ediyor olabilir. birincisi için yemi +1 ver, diğeri için silis kum al sürtünüp atsın. normalde ne kabuk ne de deriye dokunulmaz. bunları kendisinin atması beklenir. eğer ufak bir parça tutuyorsa su içinde gıdısına zorlamadan parmağını sürt. ama daha fazla tutan bir parça varsa, silis ve mango kökün yoksa filtre kablosunun bir parçasını suya indir boynunu sürtüp atar. ve o iki ürünü en yakın zamanda temin et.

Aslında kafa boyundan +1 fazla veriyorum hep ama daha fazla istiyor. Günde 6 tane yetmiyor ona göre. Sürekli dışkısını da yemeye çalışıyor ben bunu küçüğün büyümesini engellemeye çalışmasına bağlıyorum . Eğer büyürse ondan güçlü olabilir bu arada şimdi lambayı açtım gıdığındaki derinin küçük bir kısmını kuru alanda gördüm. Silis kum benim gittiğim pet shopta yok mango köküde yüzme alanını çok daraltır diye almadım . Silis kum yerine başka çeşit akvaryum kumu var bu pet shopta ondan alsam silis kumla aynı işlevi görür mü ?

silis kum sadece bu iş için değil sert yem yediklerinde onu midelerinde parçalamak için severek yedikleri bir kum. juenpet markette satılıyor.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Uyku saatleri ve yerleri değişebiliyor. Ben hafta sonu birini gündüz su dibinde uyurken gördüm. Belki birkaç gece oda çok uyumadı.

http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html Bu sitede vitasand'ın kendi sitesi ve silis kumu hangi bayilerinde bulabileceğini görebilirsin

Çok tuhaf benim şapşalım uyumaya bayılır ha birde yeme.Daha şimdi 1 tane yem verdim.Kesin bitirmiştir oburxm benim.Zaten ben ışığı kapatmazsam bile bi yerlere vura vura artık ışığı söndür diyor...

@cem Abi silis kumu o zaman juenpetten getirmek en faydalısı. Üyelik açacağım bugün . Kargoya gün içersinde veriyorlar dimi ?

@aek Emre abi uykusuda vardır katılıyorum ama küçüğün büyümesini istemiyor çünkü şu ana kadar bir kez sataştılar birbirlerine onun intikamını alabilecek boyuta gelebilir küçük olan. Bir de akvaryumu büyütürsem bir erkek alıp dediğin gibi 2 kişilik harem olcak ama böyle daha çok sataşırlar değil mi birbirlerine ?

@bumble bee Çok sağol emin . Juenpetten almazsam burdaki bayilerden alırım . Bir de çok sorun ettim silis kumu şimdiye almalıydım filitrenin altına girip kaşınmaya calışıyor kereviz.

@Barbie-sena06 benim tosbağalarda gereğinden fazla oburlar özellikle büyük olan ama uyku problemi yaşıyor bir kaç gündür.

Bir erkek iki dişide pek sorun olmaz Emre. Tabiki hiç birinin garantisi yok ama iki erkek daha büyük risk. Ancak cinsiyetleri tam belli olana kadar başka hayvan alma derim. Duruma göre değerlendirmek en iyisi.

Diğer konuda filtrenin altında kaşınması kabuk değişiminde olan bir hadise. Bunun için gereken doğal ürün mango kökü. Silis kum ise deri değişiminde faydalı. Tabanda gezerken eşelenirken sürtünen boyun, eller, kollar ve kuyruk derilerinin atılması kolaylaşır. Kısmen ama fazla değil alt kabuk değişimine faydası olabilir. Tabi sindirim gibi diğer konularada kumun faydası var.

Emre abi kerevizin gıdığında vardı sadece deri ama şimdi ayaklarındanda sarkan deriler var . İki arka ayağından ayağı kadar deri sarkıyor normal mi ? Sadece kabuk değiştirmiyorlar mı ? Deri değişimi sizinkilerde de oluyor mu ?

Restart' Alıntı:
@cem Abi silis kumu o zaman juenpetten getirmek en faydalısı. Üyelik açacağım bugün . Kargoya gün içersinde veriyorlar dimi ?

alımı öğlen civarları yaparsan paketleme işide saat 16:00'dan önce biterse kargoya gün içinde veriyorlar. bana ankaraya 24 saatten kısa sürede ulaşıyor. oradan alırsan mango köküne de bak derim. küçük olanları ucuz. V şeklinde olanlardan istediğini bildir. bu açıklamaları alım formunu doldururken kargo sayfasındaki açıklama bölümüne yaz. istediğin yem ve diğer zerzevatlarıda inceleyip alabilirsin. 160 tl üstü ücretsiz kargo oluyor.

Geri