Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kezban'ımın burnunun üstü kahverengi oldu!!

aniltugsat

Yeni Üye
Merhaba, ben foruma yeni katıldım. Benim küçük dostumun adı Kezban, kendisi dişi. Bana annem doğum günü hediyesi almıştı ama şu pet shoplarda satılan küçük mavi kapta malesef. Şu an uygun olmadığımız için akvaryum alamıyorum ama 2013 Ekim'den beri evimizde misafir ve şu an ilişkimiz çok iyi. Henüz elimde durmaya alışamasa da :D

Benim 2 tane sorum olacak dediğim gibi 2013 Ekim'den beri evimizde yani yaklaşık 6 aydır. Ancak son 1 aydır burnunun üstü kahverengi oldu nedenini bilmiyorum resimi vereceğim zaen. Bunun sebebi ve tedavisi ne olabilir? :ff:

2. sorum resmini vereceğim olan bu küçük kap bugüne ne kadar boştu yani sadece ağaç vardı. Dün yazlığa geldik ve geçen sene topladığım taşları ve denizkabuklarını iyice sıvı sabunla dezenfekte ettim ve 2-3 taş 2 tane de deniz kabuğunu resimdeki gibi koydum. İlk başta ısırmaya çalıştı ama 10-15 ısırıktan sonra bunların yenmeyeceğini anladı. Sizce doğru mu yaptım? Hem oyun olsun hem de görsel güzellik olsun diye koydum. 1 tane küçük ucu sivri deniz kabuğu vardı ama onu ısırıp o küçük ağzını keser diye korktum ve onu daha ısırmadan kaldırdım ama sağ taraftaki küçük taşı sizce o küçük ağzıyla yiyebilir mi ve bi yukarda bi de aşağıdaki denizkabuğu ağzını keser mi sizce kaldırayım mı? :ff:

Şimdiden teşekkürler. Lütfen o küçük kapta yaşatıyorum diye kızmayın. En kısa zamanda akvaryum almaya çalışıcam. Her gün en az 2 yem yediriyorum. Suyunu, kabuk ilacını hiç aksatmıyorum. Kabı hiç kirli kalmaz çok iyi bakıyorum ona. Lütfen sorularıma hemen cevap verin. Lütfen.

:smile::smile::smile:

NOT: Resimler sığmadığı için link olarak veriyorum.

mailto:/20140518_155732.jpg
mailto:/20140518_155813.jpg

NOT 2: Küçük taşı yutar, deniz kabuğuyla da ağzını keser diye çıkardım sizce tekrar koyayım mı?

Cvp: Kezban'ımın burnunun üstü kahverengi oldu!!

Öncelikle foruma hoşgeldin.
Kahverengi olmasının nedenini bilemeyeceğim bunun yanı sıra söyleyeceğim ilk şey kaplumbağa o kapta yaşayamaz. Bende Aralık ayından beri beslediğim kaplumbağalarım aldığımda 3-4 cm idi şimdi 8 cm oldular. Akvaryumda bakıyorum. Öncelikle forumda bakım koşullarına besleme koşullarına bak.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Bu linkteki Emre abinin paylaşmış olduğu genel itibari ile değinilmiş bir nevi bakım kılavuzu diyebileceğimiz konuya bakmanı tavsiye ederim. Bunun dışında yine forumda genel konularda ya da bakım konularında bulacaksın.
Fotoğraftada göründüğü gibi 8 cm olması gerekirken fazla gelişmemiş yine 4-5cm en fazla sanırım.
Umarım kahverengilik büyük bir problem değildir.

Hoşgeldin Anıl.. kaplumbağanın iyi şartlarda yaşaması için akvaryum gerekli.. İçine ısıtıcı filtre kuru alan ve kuru alan için lamba gerekli bunlar hayati parçalar bu şartlarda büyüyemez o kap hayvan için işkence

Lütfen yazının tamamını okuyun en kısa sürede alıcam.

Özetle 2 sorum taşların sivri yerleri Kezban'ıma zarar verir mi? ve burnunun üstündeki kahverengiliğin sebebi nedir lütfen yardım.

Kahverengilik genetik olabilir zaman içinde küçülüp geçer diye tahmin ediyorum .. Sivri taşları çıkarman daha iyi olur istemeden zarar görebilir sivri ne varsa çıkarmanı öneririm.. AYRICA kabuğa kesinlikle hiçbirşey sürme onlar zarar verir kabuğuna Anıl.. akvaryuma acil geçilmeli.. 2 günde bir temizlesen bile su ısısı farkı hayvanı hasta eder

Anıl birde gerekmedikçe eline alma kaplumbağayı hem hayvan stress yaşar hemde hastalık bulaşabilir eline aldıktan sonra güzelce yıka elini

hayvanın burnu ve kabuğu alg bağlamış. kabuğunu temiz bir diş fırçası ile yavaşça ovala burnunu da kulak pamuğu ile al. ama hayvan rahat durmuyorsa zorlama bırak kalsın. su olarak içme suyu kullan. musluk altında yıkama ve suyunu kullanma. hayvan için kullanacağın suyu bulunduğu odaya koy ortam ısısında olsun. soğuk veya sıcak şu üşümesine ve akciğer enfeksiyonuna yakalanmasına neden olur.

hayvan bulunduğu kap itibariyle gelişememiş. sağlıklı gelişim için derin ve boyu büyük akvaryumda olması gerek. akvaryum işini bekletme 100 t'den ucuza ara geçişli bir akvaryum alabilirsin. bunu erteleme bu hafta içi mutlaka temin et. arkadaşların dedikleri ekipmanlar elzemdir. iç dereceyi de unutma. hayvan özellikle kuru alanda ısıtma lambası altında durmadığı için yani sürekli su içinde kaldığı için alg bağlamış. kabuğunu kurutması lazım. bu aynı zamanda mantar oluşmasını da önler.

yem olarak kullanacakların tetra reptomin, sera raff p ve raffy I'dır. kabukta kullandığın kabuk jeli ise o faydasız ve hayvana zararlıdır. onu çöpe at. bunun yanında eczaneden devit damla al. bunu haftada bir, bir yeme, bir damla damlatıp ver. bu vücuttan kalsiyum atılmasını önler. kabuk yumuşaması raffy p içindeki kalsiyum, kırmızı yem ile desteklenir. bu kırmızı yemlerde ayrıca mineral ve vitaminlerde vardır bunları ayırıp devitten uzak günde haftada bir tam yani her iki öğünde vereceksin.

akvaryumu aldığında uygun olan ekipmanları söyleriz.

Gerekli konularda arkadaşlar yazmışlar sadece küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Hayvan6n yaşadığı su içine koyacağın ekipmanları asla deterjan, sabun vb. kimyasallar ile temizlememelisin, sadece kaynatman yeterli olur. Kaynatamayacagın ekipmanları ise bol su ile yıkaman ya da tuzlu içinde yıkayıp durulaman yeterli olacaktır.
Foruma hoşgeldin, en kısa sürede Kezbanın bir akvaryumu olması dileğimle :)

Yorumlar için teşekkürler durumum uygun olduğu an hemen geçmeye çalışıcam akvaryuma. Ya ben o taşları vs. sabunla yıkadım ama ilk defalık bişey olmaz heralde bilmiyodum.

taşlara gerek yok. petshopları gez uygun fiyata bir şeyler bulabilirsin. ekipmanlarla bir arada satılanlardan alma. genelde verdikleri ekipmanlar kalitesiz olur. bir seferde alıp kurtarayım dersen hayvan tek olduğu için 160 lt civarı ömürlük bir akvaryum alabilirsin. bunda eni en az 40 cm olmalı. 80*40*50 veya 100 50*50 gibi imalatçıya yaptırırsan daha ucuza gelir. ya da ara geçişli dersek en az 50 lt'lik bir akvaryum almalısın.

Bu arada kabuk ilacından bahsetmişsin. Onu çöpe atmalısın. Doğru sistemde hayvanın kabuğunda hiç bir sorun olmaz. Bu kabuk ilacı diye satılan her ürün zararlıdır. Cem in önerilerinden kabuk için olanı uygula ama bana sorarsan buruna dokunma.
En kısa sürede sistemi düzeltmeni bekliyoruz.

Cinsiyet için 10-12 cm kabuk boyuna ulaşmalıki tahminde bulunalım. Aksi halde kesin bilgi kan testinde belli olur.

Akvaryum ölçüleri belirlenince ekipmanlar içinde yardımcı oluruz.

Geri