Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kireç problemi yeniden.

banyoterligi

Bordo Bereli
Selam arkadaşlar öncelikle izmire tekrar geldim, dolayısıyla bizim sıpaların kabuk boyunu ölçtüm Hakkı , çizgiliye yetişerek 5 cm olmuş ikiside. Yani ayda 0,5 cm büyümüşler bana hala ilk günkü gibi geliyolar ama cetvelle anlıyoruz büyüdüklerini :)

Herneyse suları dinlendirmiş de koysam kabukları yine kuruyunca kireçlenmiş. Hatta ailem fırçalamış geçenlerde. Akvaryumun camı içten kireçlenmiş su seviyesi kalmış, hatta dış filtrenin su çıkış yeri 6 lı kısmı da kireçlenmiş.

Bıktım bu kireç olaylarından. Ne yapmak gerekiyor? Çeşme suları kireçli. Kloru geçtim bunlar kireç yani. Hem cam olarak kötü olmuş, hem de kabukları öyle.

Sera aquatan düşünüyorum açıkcası.

Cvp: Kireç problemi yeniden.

Ya su düzenleyicisi yada içme suyu koyman gerekir Mert. Bence kısmen çeşme suyu kısmen içme suyu ile denesen hiç su düzenleyiciside gerekmeyebilir. Aklında bulunsun.

izmirin suyu kadar iğrenç bir su yok diyebilirim. muazzam kireçlidir. tek çaresi damacana su kullanmak. zaten siyanür dalgası çıktı deniyor. madeni açıdan da pek makbul bir su değil. bildiğim kadarıyla en ucuz su topçamdı. o sudan kullanabilirsin. önümüzdeki yaz yazlık için ana vanaya takılan filtre almayı düşünüyorum orda. sizde bir filtre alırsanız. hem sizin sağlığınız açısından hem de hayvanlara su tedariği açısından kolaylık olur. parasınıda çıkartır. amerikan malı bir filtre vardı şimdi ismini hatırlamıyorum, ben ondan alıcam.

Tatiller hariç izmirde değilim. Zaten akvaryumu da çanakkaleye alıcam. 20 litre damacana suyu akvaryuma kaldırıp dökmek zor oluyor açıkcası.

Su düzenleyici önerebilceğiniz birşey varmı? Kimyasal kimyasal diyoruz ama sonuçta akvaryumlar için üretilmiş şeyler bunlar.

Ayrıca siyanür iddaasını ankara belediyesi söylemişti izmirde var diye. Testler negatif çıktı. İzmirin suyunda siyanür yok. Ha kireç veya klor farklı maddeler olmalarına rağmen sularda var. Zaten bizde çeşme suyu kullanmıyoruz zaruri ihtiyaclar harici.

Bu arada kabuğunda kireçleri nasıl geçiricem ? Fırçaladım ama pek düzelmedi. Ayrıca su degisimini temiz suyla yapıcam.

Emre abi akvaryum pırıl pırıl, dipteki pislik yok. Dipten su cekimlerini ne zamanda bir yapıyım kirlenince mi? Sadece buharlaşan su için su eklettiriyorum akvaryuma.

kabuk değişme evresinde bir miktar kabuk altında kalıp beyazlık yapıyor. pislik olduğunda değişebilirsin zaten kir tortulaşıp birikmeye başlar. o safhada bayağı bir su çekeceğin için sık sık su değişimine gerek yok. ayrıca süs veya iri taş gibi bir şeyler varsa yavaşça çıkarıp onları yıkayabilirsin.

banyoterligi' Alıntı:
Bu arada kabuğunda kireçleri nasıl geçiricem ? Fırçaladım ama pek düzelmedi. Ayrıca su degisimini temiz suyla yapıcam.

Emre abi akvaryum pırıl pırıl, dipteki pislik yok. Dipten su cekimlerini ne zamanda bir yapıyım kirlenince mi? Sadece buharlaşan su için su eklettiriyorum akvaryuma.

Bu biraz tecrube ile kendimizin belirleyeceği bir aralık Mert. Bence dipteki pislikler artınca yapman mantıklı. Hayvan oranına göre akvaryum büyük olunca kısmi değişim aralığı yükselir. Ben bayağı uzun tutuyorum bunu.

Kireç konusunda ben çok yoğun yaşamasamda alternatif düşünüyorum. Su arıtıcı falan alabilirim.

Geri