Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

octo73

Bronz 5 Üye
Katılım
8 Ocak 2017
Mesajlar
20
Kırmızı yanakların zeka seviyesini merak ediyorum.Ayrıca zeka seviyeleri yaşlandıkça artarmı? 

Sahibini tanırmı? 

Sahibiyle ve insanlarla iletişimleri nasıldır?

Balıklardan dahamı zekidirler?
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Birazcık şaka yollu yazıyorum, her yaşta sahibini ve tüm insanları yem olarak görüyorlar :)
 
Hayvanlar büyüdükçe vücutlarını kullanabilme, tehlike ve tehditleri algılama, buna bağlı özgüvenlerinde artış ve duruma tepki gösterme yetenekleri gelişir.

Göz ve kulak duyuları gelişir. Yavruyken karşılarındakini fiziki yapı, giysinin rengi gibi bütünsel olarak algılarlar. Büyüdükçe detay ve hatları ayırabilirler.

Bunun sonucu sürekli gördüğü kişiyi görüntü ve ses bütünlüğüyle tanırlar. Dokunulmadığı ve ele alınma durumlarının olmadığı hallerde güvene dayalı bir rahatlık olabilir. Ortamda o kişi varken kuru alana çıkabilirler. Tabi bu kuru alandan kaçma durumları olmayacak anlamına gelmez. Her zaman temkinlidirler. İlk algıladıkları şey harekettir. Bu içgüdüsel davranıştır. Hemen güvenli ortama kaçma eğilimi olur.

Sonuçta soğukkanlı canlılar oldukları için sıcakkanlıların davranışları beklenemez. Onlar için en iyi olan kendi hallerine bırakılmalarıdır.

Her hayvan balıklardan akıllıdır. Buna rağmen bu hayvanlarda da hafıza anlamında balık tavrı söz konusu. Belli bir süre görünülmediğinde o kişiyi unutup yabancılaşırlar. Misal önceden elden beslenirken sonradan yaklaşmazlar. Yemin suya atılıp uzaklaşılmasını beklerler.

Benim böyle bir tecrübem oldu. 40 günlüğüne yoktum. Geldiğimde uzak durdular su dibinden çıkmadılar. Sil baştan yeni almış gibi baştan başladım. 3 haftalık bir süre sonunda tekrar eski hallerine döndüler.

Elden değil ama suya yem atan herkesi kötü bir davranışta yada istemedikleri bir davranışta bulunmadığı sürece benimsiyorlar.

Sonuç olarak biz onların sahibi değil başta yemleme olmak üzere hizmetlerini gören birer uşağız. Dokunma, elleme, yem harici gelip rahatsız etme kavramları temel prensipleri.
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Ele alınmayı sevmiyorlarmı?Bendeki kaplumbağalar 10 yaşındalar.İkisinide ele aldım dışarıda yürüttüm....Dişi benden korkmaya başladı şimdi hemen kaçıyor...Önceden korkmuyordu...Cama geliyordu tıklayınca......


Ele alıp dışarıda yürürttükçe alışma daha evcil olma ihtimalleri varmı?
 
Soğukkanlı hayvanlar içgüdüleri ile hareket ederler. Dolayısıyla evcilleşme beklenemez. Tersine hayvanın istemediği her yaklaşım hayvanı uzaklaştırır.

Akvaryum dışına çıkarmıyoruz. Bu hayvanın mikrop kapabilme ihtimali kadar bizim içinde sağlıklı olmaz. İdrar, dışkılama ve üstündeki suyun yere akması salmonella taşıması sebebiyle bizede bulaşma ihtimalini artırır. Bazı arkadaşların yattığı yastığına yorganının üstüne koyduğunu gördüm. Akvaryum ve kaplumbağalarla ilgili her türlü işlemlerde öncesinde elimizi yıkamak hayvan için işlem sonrası yıkamak ise bizim için gereklidir.

Özellikle yetişkin erkeklerin ön tırnaklarının uzun olması sert yüzeylerde yürümesi açısından uygun değildir. Tırnaklar birbirine geçer. Hayvan yan basar. Tırnağın et ile birleştiği noktaları hayvana eziyet verir. Dişiler bu açıdan daha rahattır.

Yalnız nadiren, tabi hiç çıkarılmaya da bilinir, ayaklarını güçlendirme amaçlı, bir saati aşmamak kaydı ile ve ortamın sıcak ve esintisiz olduğu zamanda yere temiz bir çarşaf serilip bunun dışına çıkmayacağı şekilde izole edilip bırakılabilir. Sonrasında ya akvaryum suyu ya da emsal sıcaklıktaki su ile durulayıp akvaryuma alırız. Bu yetişkin hayvanlar için geçerli küçükleri hiçbir zaman su dışına çıkarmıyoruz.

akvaryumda beslediğimiz hayvanlar doğal ortamlarından uzak ve izole yaşadıkları için bünye bakımından doğal ortamdakilerden zayıftır. Bu da hastalığa yakalanma risklerini yükseltir.
 
Cam arkası yani akvaryum içi hayvanın güvenli ortamıdır. Oradan ulaşılamayacağı hissi hayvanın rahat davranmasını sağlar. Cama yapışma ise tamamen yem verilecek algısıyladır. Bu kısa bir süre devam eder sonra yem verilmeyeceğini anladığında döner kimse yokmuş gibi işine bakar. Ama bir gözü ile kontrol eder.
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Ben bildiğimi aktarayım, özel durumlar (sağlık kontrolü, ilaç verme, tedavi, temizlik vb.) haricinde hiç bir şekilde ele almıyoruz.
Hayvanları strese sokabiliyor ve bundan hoşlanmıyorlar.
Akvaryum dışında da yürütmüyoruz. (hem hayvanların hem de bizlerin sağlığı açısından)
Olduklarından daha evcil hale getirmek malesef mümkün değil.
Süper moderatör cem'in de söylediği gibi kaplumbağalarımız uşaklıktan fazlasını yapmamızdan hoşlanmıyor. :)
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

https://www.youtube.com/watch?v=OME9YquyDbU 

Benim kastettiğim bu videodaki red slider.....Baya bir istisnai durum mu bu peki?

Zamanla ele ala ala evcilleşmezlermi burdaki gibi...
 
Hayvan orada parmağı tehdit olarak algıladığı için savunmaya geçip el titreterek uzaklaştırmaya çalışıyor. Hayvana istemediği bir davranışta bulunmadığın sürece bir güven bağı oluşur. Hayvan kuru alanda durabilir. Bazende ufak bir göz teması yada ani hareket bile suya kaçmasına sebep olur.

Yılan ya da timsah ne kadar evcilleşirse bunlarda o kadar evcilleşir.
 
Bu konuda www.turgaybora.org sitesinden turgay abi ile görüşürsen o bilgi verir. Turgay abi uzun süredir, hayvanlarla ilgilenmiş biridir. Hayvanlar üstünde farklı yaklaşımları var.
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Çok teşekkürler  :D
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Abi benimkilerde beni gorunce cildiriyor neden?yani suan kaptalar malesef????ama beni gordukleri anda bana dogru kacis durumlari olsun ayaklari kuvvetli bi sekilde suya vurmak vs.yem vermedim zamanlardada boyleler neden aceba?beni gorunce surekli ayni seyi tekrarliyorlar.ve halikaydirmazi alasagi ediolar.
 
Tamamıyla yem verecek hissiyatıyla yapıyorlar.
 
Cvp: Kırmızı yanakların zeka seviyesi yaşlandıkça artarmı? Sahibini tanırmı?

Hic doymuyorlar abi 7/24bu hareketleri tekrarliyorlar????bigun vermiyorum diger gunler veriyorum ona ragmen gorenler neden ac birakiyorsun diyorlar ????
 
Geri
Üst