Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı akvaryumum ve sorular

Sundance

Yeni Üye
[attachment=2440]Herkese merhaba,

2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası bakıyorum. 1 seneden beri kaplumbağalarım benimle. İlk aldığım günden bu yana boyutları büyüdü. Ben de onları yeni akvaryumlarına taşıdım.

Bilen arkadaşlara aşağıdaki konuları danışmak istiyorum.

Akvaryum ölçüleri 80x60x50 cm'dir
Filtrasyon: Tetratec EX1200
Kuru alan aydınlatma: JBL Reptil Jungle

Akvaryum filtrasyon sisteminin yeterli olmadığını düşünüyorum. Su içinde yüzen minik katı partiküller var. Bu yüzden bir iç filtre eklemeyi düşünüyorum. Tetratec IN 1000 Plus (1000 Lt/h) ile Eheim Pick up 2012 (570 lt/h) arasında kararsız kaldım. Sistemde zaten bir dış filtre bulunduğu için çok yüksek debi ihtiyacı olmadığını düşünüyorum hangisini önerirsiniz?

Sisteme UV filtre eklememin kaplumbağaların sağlığı ve su berraklığı açısından faydası olur mu? UV filtreyi nasıl ekliyoruz? Dış filtrenin basma borusuna eklesem filtrenin kapasitesi çok mu azaltır?

Kuru alan aydınlatmasını JBL sitesinde hem UV-A ve UV-B hem de ısıtma için uygun olarak anladığım için aldım ancak elimle kontrol ettiğim kadarı ile hiç bir ısıtma fonksiyonu yok. Şu anda yaz olduğu için çok problem olmuyor ancak kış öncesi bu aydınlatmayı değiştirmek istiyorum. JBL aydınlatma ürünleri satan bir site veya İstanbul Kadıköy yakasında bir dükkan önerebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• 02.jpg
    02.jpg
    206.4 KB · Görüntüleme: 320
Özel yapım olan ampuller hariç içeriğinde uvb olan ampuller ısı vermez ikinci bir lamba ile soft armut ampul takılarak ısıtma sağlanır. Yine uvb içeriği olan ampul max 4 saat yakılır. Sadece uva veya ısıtma ampulleri 12 saat yanar.

Akvaryum içinde taşların hepsini çıkar bir tek kök kalsın. Bu hem yüzecek alanı kısıtlıyor hemde sirkülasyona set olup kiri tutuyor.

Dış filtrede kullandığın malzemeler nedir. Ekstra elyaf kullanıyor musun ?

Suda eski deriler yüzer. Bunlar için iç filtre kullanmak faydalı olur. Yalnız iç filtrenin debisi yüksek olmamalıdır. Aksi halde yüksek sirkülasyon sebebiyle bu parçalar filtreye giremeden suya döner. 500-750 arası debi uygundur. Akvaryum uzun ise 800 lt/h'de olur.

Uv filtreye ihtiyaç yok. Dere, kuyu ya da çeşme suyu kullanmıyorsan tabi.

Soldaki lamba suya mi bakiyor? Bir de markasi,modeli nedir acaba, eger 60 watt ampul kaldiriyorsa?

Cvp: RE: Kırmızı yanaklı akvaryumum ve sorular

cem' Alıntı:
Özel yapım olan ampuller hariç içeriğinde uvb olan ampuller ısı vermez ikinci bir lamba ile soft armut ampul takılarak ısıtma sağlanır. Yine uvb içeriği olan ampul max 4 saat yakılır. Sadece uva veya ısıtma ampulleri 12 saat yanar.

Akvaryum içinde taşların hepsini çıkar bir tek kök kalsın. Bu hem yüzecek alanı kısıtlıyor hemde sirkülasyona set olup kiri tutuyor.

Dış filtrede kullandığın malzemeler nedir. Ekstra elyaf kullanıyor musun ?

Suda eski deriler yüzer. Bunlar için iç filtre kullanmak faydalı olur. Yalnız iç filtrenin debisi yüksek olmamalıdır. Aksi halde yüksek sirkülasyon sebebiyle bu parçalar filtreye giremeden suya döner. 500-750 arası debi uygundur. Akvaryum uzun ise 800 lt/h'de olur.

Uv filtreye ihtiyaç yok. Dere, kuyu ya da çeşme suyu kullanmıyorsan tabi.

JBL sitesinde aynı anda UV-A, UV-B ve ısıtma ihtiyacını karşılayabildiği iddia ediliyor ampüllerin ancak farklı zaman ihtiyaçları nedeni ile ayırmak en doğrusu sanırım. 
Gittigidiyor'da JBL ürünleri var ancak benim aradığım yok maalesef. Sanırım JBL'nin tüm ürünleri gelmiyor Türkiye'ye.

Taşları çıkaracağım, bilgi için teşekkürler.

Evet suda eski derileri ve beslendikten sonra yem parçaları yüzüyor. Çok kirli yiyorlar. :)

Burada ayrı kaba alıp orada besleme önerisini düşündüm ancak onları hergün rahatsız etmek istemiyorum. Bu yüzden iç filtre eklemeyi düşünüyorum.

Dış filtre şu anda "0" aldığım kurulumu ile mevcut. Filtre katmanları ile ilgili öneriniz bulunuyor mu?

İlk doldurmayı çeşme suyu ile yaptım. İlave suları evde filtre sistemi var onunla ekliyorum.

berrakerkin' Alıntı:
Soldaki lamba suya mi bakiyor? Bir de markasi,modeli nedir acaba, eger 60 watt ampul kaldiriyorsa?

Soldaki lamba sadece aydınlatma amaçlı, 3 W Phillips Led ampul. Akşamları aydınlatma amaçlı kullanıyorum.

Maalesef 60 W ampul kaldırmıyor. Ayrı bir lamba alıp kuru alana eklemem gerekiyor. 60 W yeterli olur mu 30 cm yükseklik için?

Horoz elektriğin kıskaçlı ampulleri max 60 W kaldırıyor. Bununla mesafeyi ayarlarsın.

Çeşmeden kastım şebeke suyu değil. Sokak ortası yada kaynaktan doğrudan çıkan su.

Filtre için jbl symec 250'lik elyaf al. Alt sepet seramik üstü sünger

bir üst sepete elyaf üstü Jbl clearmec, jbl silicate ex veya prodac no phospate ürünlerinden birini üstüne elyaf.

2. Sepete lav taşı veya substrat. Bu sepettede altına ve üstüne elyaf.

Üst sepete eheim carbon yada fluval carbon zeo alabilirsin. Sepette yine altlı üstlü elyaf olsun.

Çıkan süngerleri kenara koy yedek dursun.

Ecolite 52w ampul ile denersiniz.Derece bi yarim saat kalsin,isiya bakarsiniz kurualandaki.

Kisin, duruma gore, daha kuvvetli ampul kullanilabilir ama suan Ecolite yetiyor bana.

Cvp: RE: Kırmızı yanaklı akvaryumum ve sorular

cem' Alıntı:
Horoz elektriğin kıskaçlı ampulleri max 60 W kaldırıyor. Bununla mesafeyi ayarlarsın.

Çeşmeden kastım şebeke suyu değil. Sokak ortası yada kaynaktan doğrudan çıkan su.

Filtre için jbl symec 250'lik elyaf al. Alt sepet seramik üstü sünger

bir üst sepete elyaf üstü Jbl clearmec, jbl silicate ex veya prodac no phospate ürünlerinden birini üstüne elyaf.

2. Sepete lav taşı veya substrat. Bu sepettede altına ve üstüne elyaf.

Üst sepete eheim carbon yada fluval carbon zeo alabilirsin. Sepette yine altlı üstlü elyaf olsun.

Çıkan süngerleri kenara koy yedek dursun.

Teşekkürler, filtre malzemelerinin siparişini verdim gelince belirttiğiniz düzende yenileyeceğim.

Geri