Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kırmızı yanaklı su kaplumbağalarım kış uykusunda

miraynf

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 2 hafta önce 2 adet su kaplumbağası aldım bana bakımı hakkında çok yanlış bilgiler vermişler yeni anladım. 50 cm uzunluğunda cam akvaryumum var. Halojen lambasıyla karadaki alanına ısı veriyorum. Su kaplumbağalarımdan birinin burnundan arada baloncuk çıkıyor ve gözleri şiş gibi diğeri de arada karada ağzını açıp kapatıyor. Araştırdım biraz akciğer enfeksiyonu yazıyor. Gözleri hep kapalı bazen hareket ediyorlar. Çevremde sürüngenler hakkında bilgi sahibi olan bir veteriner de yok. Suda yüzmüyorlar yemek yemiyorlar kış uykusundalar. Kabukları yumuşak. Kabuklarından ölçtüğümde biri 2.5cm diğeri 3cm civarında. Yaşam alanının fotoğrafını görebilirsiniz üzerini de 2 adet tülbent ile kapadım ısıyı korumak için. Akvaryumun kapağı ile kapatamıyorum düzenek bozulur. Düzeneği yeni yaptım belki 7 gün içerisinde kendilerine gelmeye başlarlar ama ilaç kullanmam gerekiyorsa lütfen bana yardımcı olun hemen ilaç tedavisine de başlayabilirim.

Ekli dosyalar

• kaplumbağa 1.png
    kaplumbağa 1.png
    734.4 KB · Görüntüleme: 26
  • kaplumbağa 2.png
    kaplumbağa 2.png
    750.1 KB · Görüntüleme: 26
  • kaplumbağa 3.png
    kaplumbağa 3.png
    674.2 KB · Görüntüleme: 26
Foruma hoşgeldiniz.

O renkli taşları çıkarın.

Her iki hayvanda da göz enfeksiyonu var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin.

Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağızlarına damlatın. 1 hafta sonra bakalım.

Hayvanlar düzelince suyu 15 cm yükseltip tetra ht 100 watt alın. Bu tam batar yatay olarak tabana konumlandırın. Su 28 derece olacak. Kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanların üşümemesi için 24 saat yanmalı. Yalnız gece loş ışık veren 40 watt mavi yeşil yada kırmızı renk ampul iyi olur.

Bu konuda bilgi verdim.

Foruma hoşgeldiniz.

Her iki hayvanda da göz enfeksiyonu var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin.

Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağızlarına damlatın. 1 hafta sonra bakalım.

Hayvanlar düzelince suyu 15 cm yükseltip tetra ht 100 watt alın. Bu tam batar yatay olarak tabana konumlandırın. Su 28 derece olacak. Kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanların üşümemesi için 24 saat yanmalı. Yalnız gece loş ışık veren 40 watt mavi yeşil yada kırmızı renk ampul iyi olur.

Bu konuda bilgi verdim.

Çok teşekkür ederim bugün gentagut göz damlası aldım ama diğer dediğiniz her şeyi internetten söylicem bulamadım. Bu damla tedavisini de 7 gün yapıp size tekrar haber vericem vitamin de gelince aynı şekil devam edicem tekrarda çok teşekkür ederim

Foruma hoşgeldiniz.

Bu konuda bilgi verdim.
Merhaba Cem Bey dediklerinizi yaptım gentagut göz damlasının 4. Günü bugün bir kaplumbağam gözlerini açabiliyor artık ve gece ilk defa yemek yedi ama diğer kaplumbağanın gözündeki enfeksiyon daha fazla sanırım hala gözlerini açmadı ve yemek yemedi. Vitaminleri de bugün gelecek. Sorum şu gözleri açılan ve yemek yiyen kaplumbağamın göz damlasına devam etmeli miyim?ve vitamin gelince de ona kullanmalı mıyım ?Hala iyileşmeyene devam edicem. Bir de gece ve gündüzü bilmiyor çünkü gündüzleri uyuyup geceleri yüzüyor iyileşen. Mavi ışıktan bulamadım led olanı buldum ama ledler ısı vermez diye düşündüm. En kısa sürede onu da halletmeye çalışıcam. Beslenme olarak da nasıl olmalı günde kaç adet karides vermeliyim kış uykusundan uyandığı için fazla vermemeliyim diye düşündüm belki sorun olur diye. Cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. ☺️

Tam iyileştiğine kanaat getirdikten sonra 3 gün daha devam edip bırakın. Kalıntı kalmışsa tamamen temizlensin.

Diğer hayvanın ağzına da sabah akşam 1 damla damlatın. Gözlerine aynen devam edin.

Geri