Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası iç filtre

kaanarslln

Yeni Üye
Merhabalar, 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Yazın sonundan beri benimle beraberler. Kabuk boyları 3 ve 4 cm civarı. Tüm bakım ihtiyaçlarını elimden geldiğince karşılamaya çalışıyorum. Bugün iç filtre aldım. Fakat aldığım iç filtre için balık öldüren iç filtre isimli videolar bulunduğunu gördüm. İç filtre Venusaqua 2002F modeli. Akvaryumuma taktım fakat kaplumbağalarımı henüz içine koymadım akvaryumun çünkü biraz tırstım diyebilirim. İç filtre yukarıdan şelale şeklinde su akışı sağlıyor, onun dışında herhangi başka bir dış filtrem veya pipo filtrem yok. Akvaryumum 50x33x32 ebatlarında suyu da yarısından birazcık az dolduruyorum. Yaklaşık 10 dakikadır falan çalıştırıyorum filtreyi henüz bir sorun yok gibi. Kaplumbağalarımın başına herhangi bir şey gelir mi? Bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bence birşey olmaz. Bazı filtrelerde yağ kalıntısı oluyor iyice temizleyin. Şelale aparatı hayvanlar büyüynce sorun çıkarabilir.

Bence birşey olmaz. Bazı filtrelerde yağ kalıntısı oluyor iyice temizleyin. Şelale aparatı hayvanlar büyüynce sorun çıkarabilir.
uyarınızdan sonra filtreyi elimden geldiğince temizledim tedbir olarak suyun da elimden geldiğince bir kısmını değiştirdim. eğer yağ kaldıysa şu an büyük bir sorun çıkarabilir mi komple tankın suyunu değiştirmeli miyim?

uyarınızdan sonra filtreyi elimden geldiğince temizledim tedbir olarak suyun da elimden geldiğince bir kısmını değiştirdim. eğer yağ kaldıysa şu an büyük bir sorun çıkarabilir mi komple tankın suyunu değiştirmeli miyim?
Temizlediyseniz bir sorun oluyşturmaz. Suda koku veya yüzeyde yağ birikimi varsa tamamını değişin.

Temizlediyseniz bir sorun oluyşturmaz. Suda koku veya yüzeyde yağ birikimi varsa tamamını değişin.
teşekkürler bir sorum daha olacak kusura bakmayın, iç filtre akvaryumun içinde fazla sayıda baloncuk oluşturuyor. sudaki oksijen oranını artırıyor sanırsam. bu kaplumbağalarım için bir sorun yaratmakta mı?

teşekkürler bir sorum daha olacak kusura bakmayın, iç filtre akvaryumun içinde fazla sayıda baloncuk oluşturuyor. sudaki oksijen oranını artırıyor sanırsam. bu kaplumbağalarım için bir sorun yaratmakta mı?
Suya oksijen sağlaması iyi olur yalnız ufak baloncuklar karbondioksit salınımı yapiyor suya bunun fazlası zararlı olur.

Akvaryuma iyice steril etmeden koyduysanız suyu yenileyin.

Filtre o kadar güçlü değil hayvanları sürüklemez.

Hava hortumu için uç var mı? Su çıkış borusu yanında olur. 1,5-2 cm uzunlukta.

Yoksa şelale borunun ucundaki tapayı çıkarın su önden aksın. Akvaryuma çarptıkça hava kabarcığı yapar.

Akvaryuma iyice steril etmeden koyduysanız suyu yenileyin.

Filtre o kadar güçlü değil hayvanları sürüklemez.

Hava hortumu için uç var mı? Su çıkış borusu yanında olur. 1,5-2 cm uzunlukta.

Yoksa şelale borunun ucundaki tapayı çıkarın su önden aksın. Akvaryuma çarptıkça hava kabarcığı yapar.
hocam bana sanki akıntı onları yoruyor gibi geldi çünkü genelde dipte duruyorlar yüzmek istediklerinde yüzüyorlar ama her baktığımda dibe oturmuş şekildeler. şu an filtrenin şelale aparatını akvaryum camına doğru çevirdim su ilk önce cama ordan akvaryuma akıyor. akıntıyı düşürdü mü bilmiyorum. ve hâlâ dipte duruyorlar eskisi kadar aktif yüzmüyorlar.

Geri