Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Kabuk Yumuşaklığı

finten

Bronz 4 Üye
Katılım
18 Mar 2024
Mesajlar
53
Ufak bir kaplumbağam var yaklaşık 4cm civarında. İştah ya da hareketlilikte bir problemi yok ancak sanki kabuğu olması gerekenden yumuşak gibi. Açıkcası elime alıp sıkma yoluyla kabuk esniyor mu diye bakmak istemiyorum çünkü huzursuz edici bir hareket bana göre bu. Onu da rahatsız etmeden kabuğunun sağlıklı olup olmadığını anlamak için veya daha iyi olması için ne yapabileceğim konusunda öneri alabilir miyim.
 
Foruma hoşgeldiniz.

Yavrularda kabuk esnek yapıda olur. Bu büyürken organların sıkışmasını önleyeceği gibi darbeleri de absorbe eder.

Ön kısmı (ense arkası) arka kısım kadar yumuşak değilse kemik erimesi yoktur.
 
Foruma hoşgeldiniz.

Yavrularda kabuk esnek yapıda olur. Bu büyürken organların sıkışmasını önleyeceği gibi darbeleri de absorbe eder.

Ön kısmı (ense arkası) arka kısım kadar yumuşak değilse kemik erimesi yoktur.
Ense arkası kabuğun kalanına oranla gerçekten daha sert. Bilgi için teşekkür ederim. Ayrıca kabuk kontrolü için elime alıp suya geri bıraktığımda bir kaç gün süresince beni görüp kaçmaya çalışıyor sürekli. Eğer o bir kaç gün içerisinde hiç ellemezsem o zaman biraz bana alışır gibi oluyor en azından görünce kaçacak yer aramıyor. Beni tehdit olarak mı görüyor acaba?
 
Büyük yüzme alanı, Kuru alan, Su ısıtıcı, Isıtma lambası mutlaka olmalı bunları aldınız mı. Bunlari halledip iyi bir sekilde beslerseniz size daha iyi alışır. Kaliteli yemler ile birlikte haftada 1 Haşlanmış kılçıksız balık yada karides gibi
 
Yaşam şartlarını şu anda elimden geldiği kadar iyileştirmiş durumdayım. Saydıklarınızın hepsi yaşam alanında mevbut. Bence kendisi biraz vahşi ve tedbirli bir karakter. Ama ben yine de önerilerinizi dikkate alarak alışması için elimden geleni yapacağım. Teşekkür ederim
 
Ele alma stres yapar bu sebeple güvenli olan suya kaçar. Hayvan o hissiyatla uzak duruyor.

Bu sebeple sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği harici elimize almıyoruz.

Büyüdükçe özgüvenleri artar ve bilinçlenirler böyle bir durumda savunmaya geçip ısırmaya çalışırlar.

Yetişkinler yakalarsa deriyi tereyağı gibi kesip alıyor onun için ön ayakların arkasından yada üstbağayı el ayasına yatırarak tutarız.
 
Geri
Üst