Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası sağlık sorunu

yigitkavuk25

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce parkta bulduğum kırmızı yanaklı su kaplumbağasına görmeden bir çocuk basmıştı sonra aldım bir sorunu varmı diye eve getirdim omnivore oldukları için marul ve kurutulmuş karides vermeye çalıştım yemedi
dün 2 tane karides ve biraz marul yedi bu sabahta 2 karides yedi alt kısmında minik bir çatlak var şuan ona uygun bir leğende bakıyorum yakında daha büyüğüne geçiriceğim inşallah bugün arkadaşıma gitmek zorunda kaldım kaplumbağayıda yanımda götürdüm orada bakım yapıcaktık ona sonra oradan ısıtıcı aldım şuan 24 derecede ayarlı leğende sabit duruyor kaplumbağada içinde hareketsiz duruyor geldiğinden beri pek hareket etmedi bugün gitmeden önce yürüdü evde oradada biraz yürüdü ölü değil ama pek hareketli değil sıcaklığı arttırmammı gerek başka birşeymi yapıyım lütfen yardım edin :(

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

O çatlağın net bir resmini atabilir misin?

Kurduğun sisteminde resmi iyi olur. Ek olarak alacaklarını yazayım.

Kuru alan ve ısıtma lambası var mı?

kuru alanı daha yapmadım dediğim gibi geçici biryerde duruyor güneşe çıkarıyorum bazende halıda falan geziyor
hemen çekip atıyım fotoğraflarını

Kaplumbağa yaşam alanı.jpeg

Ekli dosyalar

• Kaplumbağa yarası.jpeg
    Kaplumbağa yarası.jpeg
    108.9 KB · Görüntüleme: 9
Isıtıcıyı çıkar o şekilde durmaz patlatırsın. Hayvan büyük ortam ısısına kendini adapte eder. Varsa daha büyük ve kimyasal değmemiş kap, leğen oraya taşı ve kalorifere yakın koy tam temas etmesin. 15-20 cm mesafe olsun. Su kabuğunu tam kapatacak kadar su doldur.

Hayvanı dışarı çıkarma üşütür. Halıda da gezdirme mikrop kaplamasın. Açık yara var.

Kırık tek parça temiz kırılmış. İçeri çökme var mı yoksa her kısım aynı hizada duruyor mu?

Başka hasar yok değil mi?

başka hasar yok ev biraz sıcak kalorifer yanmıyor ama ısıtıcı çıktığı anda soğuyor su
ısıtıcı yı dibe yapıştırıymımı ?

evde torf almıştım biraz böceklerede ilgim var bu tarz işler için onunla kara alanı yaparım başka kaba aradabi oraya alırım

Isıtıcı üstteki siyah plastiğe kadar su içinde olmalı çalışırken hava ile temas camı çatlatır suya akım verir.

Su kademeli soğuyacağı için hayvan kendini o ısıya ayarlar. Ani ısı değişiklikleri tehlikeli.

Yarın eczaneden baticon, bepanthen onarıcı krem yazanı ve makara şeklindeki yara bandından al.

Hayvanın kabuğunu havlu peçete ile kurutup baticonu kulak pamuğuna bulayıp o bölgeye yedirerek sür. 1 dakika kadar ters kabuk dursun sonra düzeltip 10-15 dakika kuru ve temiz yerde beklet. Arkasından yine temiz kulak pamuğuna bepanthenden sürüp çatlağa yay. Civarına fazla yayma bant yapışmaz. Bantı uygun oranda kesip o bölgeyi kapatacak şekilde yapıştır. Hayvan suya girdiğinde krem salınım yapmaması için.

Bunu günde iki defa yapacaksın. Baticon sürme bir daha, baticonu sadece mikropları yok etmek için bir kereliğine uyguluyoruz. Bu tentürdiyot gibi yakmaz.

Bandı çıkarırken dikkat et. Yavaşça ve kabuğa göre enlemesine çıkar. Ayaktan diğer ayağa doğru çatlak hizasında. Kafadan kuyruğa doğru yapma çatlağı açarsın.

evet dışarısı soğuktu ev sıcaktı şok etkisinden halsiz kalmış olabilir şuan toparladı gibi biraz 5,6 yaşlarında diye hatırlıyorum

bepanthol sürerim aslında yaşım küçük olduğu için ailem pekte mantıklı bulmuyor ama o yüzden baticon yerine evde bulunan başka bir madde kullanabilirmiyim
ve ısıtıcıyı en alta yapıştırsam sorun olurmu bazı yerlerde dik kullanılmalı diyor

Torf olmaz altı temiz olmalı. Halı kaydırmaz alıp kullanabilirsin.

Yem olarak sera raffy P, tetra reptomin ve kurutulmuşta tropical dried fish yada tropical reptiles carnivore'den birinin ufak kutusundan alarak başla.

Yem gelene kadar haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Marulda ver kalsiyum içerir.

Birde eczaneden devit marka damla al. Bunu da haftada iki kez, bir stick yeme, bir damla damlatıp ilk yem olarak yedir. Tadı değişeceği için diğer yemlerden sonra verirsen yemez.

ben gittiğimde bana kaplumbağa yemi diye kurutulmuş karides verdiler bizimkide hatur hutur yedi

Isıtıcıyı kullanma. O riske girmeye değmez tam batmayan modelse içine su alır yada hayvan su yüzeyine çıkarır.

Baticona alternatif ne var?

Bepanhol onarıcı değilse işe yaramaz. Makara bant olmadan sürme, normal yara, bantları iş görmez. Hemen açılıyorlar.

Dediğin karides açık mı kapalı mı aldın. Açık ürün ise bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir. Ufak olanı diyorsan ona gammarus diyoruz. Karidesin bir türü. Bu hayvan için ufak kalacağından kurutulmuş yemleri önerdim. Dried fish kurutulmuş balık; reptiles carnivore cırcırböceği ve kan kurdu içerir. Biri yeterli.

Ailen olumlu bakmıyor ise sahiplendirebilirsin. Bu hayvanın bakımı masraflıdır.

minik bir pakette delikliydi mite olmaması için makara bant dediğinin fotosunu atarmısın

Marka mühim değil. Eczanede hangi marka varsa olur.

ben bunu en iyisi veterinere götüriyim oradakiler onu iyileştirir sonra gerekn yere salar

Geri