Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası

kadiresat61

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar;

2 adet Kırmızı yanaklı Su kaplumbağası var. yaklaşık 11 yaşlarındalar bakamıyorum işlerimden dolayı o yüzden ya satacağım yada  bakmadığım için ölüp gidecekler. Yardım edebilir misiniz bana yoksa hayvanlar ölsün mü İstanbul Pendik Kurtköy de oturuyorum sadece kaplumbağaları vereceğim ya ücret karşılığı yada düzgün bir şekilde sahiplendirme yapacağım hiç bir şey olmaz ise maalesef kaplumbağacıklar ölecekler . bana [email protected] adresinden ulasabilirsiniz ve yine malesef yemleri bitmek üzere  ......  :59:

Aklıma gelen son çare ya bahçe deki havuza atacağım yada bir parka salacağım .....

Facebooktaki grubada gönder şu halde dışarı bırakman ölmeleri demek. Oradan da yazarsan sahiplendirme olasılığı artar.

Cvp: Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası

cem' Alıntı:
Facebooktaki grubada gönder şu halde dışarı bırakman ölmeleri demek. Oradan da yazarsan sahiplendirme olasılığı artar.
Maalesef cem bey facebook kullanmıyorum

Ne kadar rahat yazmissiniz, olecekler falan diye..

sahibinden.com'da gonullu sahiplendirme kismkna ucretsiz ilan verebiliyorsunuz.

Ne kadar rahatsınız sevimli diye küçük boyda bakamıycağınız sayıda alıyorsunuz büyüyünce de hayvanları ölüme terk ediyorsunuz

berrakerkin' Alıntı:
Ne kadar rahat yazmissiniz, olecekler falan diye..

sahibinden.com'da gonullu sahiplendirme kismkna ucretsiz ilan verebiliyorsunuz.

Dilan1903' Alıntı:
Ne kadar rahatsınız sevimli diye küçük boyda bakamıycağınız sayıda alıyorsunuz büyüyünce de hayvanları ölüme terk ediyorsunuz

Öyle Demeyin da uşaklar ben de 2 adet hediye geldi ben onları 10 sene baktım daha ne yapayım soyle yın bakalım ıslerım den dolayı eve bıle gıdemıyorum:((

Dilan bunu o şekilde algılama. İş seyahatlerinin yoğun olması ve günlerce sürebilmesi ile bakacak yada bırakacak kimsenin bulunmaması çare bırakmıyor. Malum herkes ailesi yanında kalmıyor. Çalışma hayatının zorluğu bu.

cem' Alıntı:
Dilan bunu o şekilde algılama. İş seyahatlerinin yoğun olması ve günlerce sürebilmesi ile bakacak yada bırakacak kimsenin bulunmaması çare bırakmıyor. Malum herkes ailesi yanında kalmıyor. Çalışma hayatının zorluğu bu.

Beni Anlamışsın kardesım eyw.

En azindan, sahiplendirene kadar bekleyin Kadir Bey. Cunku dogaya salarsaniz,gercekten olumleri demek olacaktir. Gollerde gordugunuz ayni turler sizi yaniltmasin.Onlarin hepsi bir bir hastalanip hayatini kaybediyor.

Bu arada; daha cabuk sahip bulmasi icin, fotograf eklerseniz buraya, faydali olacaktir.Cinsiyet,boy vs bilgileri de eklerseniz.Cinsiyeti bilmiyorsaniz,fotograftan cikartabiliriz(on tirnaklarina bakarak ozellikle)

Suanda nerde bakiyorsunuz?

berrakerkin' Alıntı:
En azindan, sahiplendirene kadar bekleyin Kadir Bey. Cunku dogaya salarsaniz,gercekten olumleri demek olacaktir. Gollerde gordugunuz ayni turler sizi yaniltmasin.Onlarin hepsi bir bir hastalanip hayatini kaybediyor.

Bu arada; daha cabuk sahip bulmasi icin, fotograf eklerseniz buraya, faydali olacaktir.Cinsiyet,boy vs bilgileri de eklerseniz.Cinsiyeti bilmiyorsaniz,fotograftan cikartabiliriz(on tirnaklarina bakarak ozellikle)

Suanda nerde bakıyorsunuz?
 100 litre lik akvaryumda bakıyorum zaten bu konuşmalardan dolayı vaz gectım salmakdan ve sahiplendirmek den şimdilik kuru alan yapıcam sağlam ucuz bir kuru alan yapımı önere bilir misiniz bana birde fazla uçmadan bir dış filitre fiyatı ortalama nedir acaba arkadaşlar yardım cı olurmusuunuz??

100 litrelik akvaryuma yapılacak dış filtre harcaması pek akıl karı değil.Zira akvaryum hacmini randımanlı olarak kullanmaya olanak sağlayan akvaryum üstü kuru alan için yeteri güvenliğe sahip olmadığı kanısındayım ki akvaryumun kalınlığına ve kayıt/kuşak yapımına bağlı olarak değişir.Bu yüzden önce akvaryum hakkında daha geniş bilgi verilirse kesin yorum yapılabilir.
Akvaryumu büyütüp ortalama fiyata sahip bir dış ve iç filtre ile desteklenirse;temizlik ile oluşan zaman kaybı minimuma indirilebilir.
Kuru alan başlığı altında çeşitli kuru alan tasarımları ve fotoğrafları mevcut.Fikir oluşması açısından faydalı olacaktır.

Merhaba arkadaşlar
Kaplumbağa ? lar akvaryum un altını sağlam çizikler atmış bir sikinti olur mu acaba?

Bir onceki akvaryumumda da cok vardi,ama bir zararini gormedim.muhtemelen tirnaklari veya kum ve turevleri cizmistirakvaryumunuza bir zarari olmaz

Çizikle birşey olmaz. Tabanda silis olunca bunu önler. Çakıl kaynaklı çizik olabilir. Benim hayvanlar 17-21 cm kabuk boylarında hiç çizik olmadı. Temiz bir bulaşık süngeri ile o bölgeyi sil. Cam yüzeyi belli sürelerde silinmediğinde ince alg kaplar. Hayvanlar tırnak attığında o bölgedeki algleri kaldırıp orada çizik görüntüsü oluşabilir.

Sebep çakıl taşlar veya algdir.

Arkadaşlar 100 litrelik akvaryumu sahibine geri vermek zorunda kaldım o yüzden 60 litrelik akvaryum alabildim. Kaplumbağalar için sıkıntı olur mu acaba ????

Küçük akvaryum her daim sıkıntı. Hayvanlar hızlı büyür. Alan darlığı bir süre sonra hayvanları kavgaya sürükleyecektir.

Bunun harici yoğun kirlenme, dar alanda hareket kısıtlılığı. Mango kökü için yer bulamama gibi problemlerde söz konusu.

Geri