Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı su kaplumbası..

Raskolnikov

Yeni Üye
Benim iki tane su kaplumbam var.

Önce fanusta sonrasında da akvaryumda beslemeye devam ediyorum.

B vitamini ve kabuk jeli harici herhangi bir şey kullanmıyorum.

Ne bir ısıtıcı , ışık , su temizleyici , kaya bile yok içinde.

Merak ettiğim bir şey kaplumbalarım her kış uykuya yatıyorlar.

Kaya veya başka bir şey koymalımıyım. Çünkü bazen biri daha ufak büyüğünün sırtında uyuyor.

Bu hayvanların kabuk boyları kaç cm ölçtünüz mü? Kaç yaşında ve cinsiyetleri nedir?

Bakım şartlarınız hiç uygun değil. Ancak hayvanlar bir şekilde hayata tutunmuş. Kabuk jelini hemen atın. Faydası olmadığı gibi çok zararlı. Kabuk hava alan hisleri olan canlı bir dokudur. Bu jel gözenekleri tıkayıp kabuğa zarar verir. Zamanla kabuk yumuşaması, deformasyon ve çürüme oluşabilir. Deriye ve göze temasta doğrudan zararlıdır.

Bu konuda uygun yaşam şartları için gerekenleri bulabilirsiniz. Bir kez okumanızı tavsiye ederim.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbası..

Doğal ortamlarında mecburiyetten yattıkları bu kış uykusu, bizim hazırlamış olduğumuz yapay ortamlarda olmaması gerekir. Genel olarak, idealin altından su ısısına sahip olan yerlerde metabolizmalarını yavaşlatarak kış uykusuna yatan bu hayvanları, su ısıtıcı yardımıyla yatmamalarını sağlarız. Kabuk jeli konusuna Emre abi zaten değinmiş. Direk çöpü boylamalı.

Kaplumbağa bakımında gerekli olan ana ekipmanlar; Su ısıtıcısı, kuru alan, kuru alan ısıtıcı lamba, filtre.

B vitamini tek düze işe yaramaz sinir sistemine faydalıdır. ama diğer vitaminlere de ihtiyacı var. bu konuda en iyisi sera reptilin vitamindir. mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

bu vitamini bulamazsan petshoptan başka bir vitaminde alabilirsin diğer taraftan sera mineral yemde eğer hayvan sağlıklı ise bu boşluğu kapar.

bu hayvanlar doğadaki gibi değiller kış uykusuna yatarken gerekli besini depolama yapamazsa durum ölümle sonuçlanır. bu hayvanlar 22 dereceden itibaren metabolizmayı kapar kış uykusuna yatma süreci 15 dereceden itibaren kademeli ısı düşüşüyle gerçekleşir. bu bizim olanaklarımızda mümkün olmaz.

kış uykusu ile metabolizma hareketinin yavaşlaması karıştırılmamalıdır. metabolizmanın yavaşlaması dış etkenlerin olumsuzluğu karşısında hayvanın hali hazırdaki enerjisini koruması amaçlıdır. ekipman yetersizliği hayvanın sağlıklı gelişmesini olumsuz etkiler. hastalıklara karşı bağışıklık sistemini zayıflatır.

kısaca tabiri caizse hayvan ışık görmeyen zindanda yaşıyor diyebiliriz.

kabuk jeline gelirsek onunda ahşap verniğinden farkı yoktur. arkadaşların dediği gibi çöpe atmalısın.

kırmızı yaraklı su kaplumbağaları hassas hayvanlardır ısıtıcı ve kuru alan yapmalısın

Merhaba.

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

5 yıldır benimleler. 1 Tanesi 15 cm diğeri de 8 Cm kabuk boyu.

Kabuk jeli şuan kullanmıyorum zaten.Çok küçükken kullanmıştım.

Hiçbir sağlık problemiyle karşı karşıya gelmedik. Çokta sağlıklılar.

Bide şunu söylemek istiyorum ki. Ufakta olsalar hediye edilen fanusta 3 ay kadar kaldırlar.

Hayvanları çok sevdiğimi belirtmek isterim.

Hiç kaplumba bakmış biri değildim. Sadece woswogen tutkunu olan biri olarak hediye alınmasına rağmen çok sevdiğin iki kardeşim gibiler.

Sizin burda yaptığınız hiçbir şeyi yapmadım. Yemek ve sevgiden başka hiç birşeyleri yok.

Bir de yazın yüzdikleri ufak bir dış havuzları var o kadar.

Benim yavru iken gelen 2 yaşına yaklaşan kaplumbağalarım 12 cm civarında. Özellikle 8 cm olan hayvan belliki tam gelişememiş. Bunun sebebi uygun olmayan koşullar. Diğeri büyüme konusunda daha azimli. Ama dediğim gibi bu kadar süre hayata tutunmaları zaten çok iyi olmuş. Bunu başaran az sayıda kaplumbağalardan.

Geri