Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış Uykusu Hkk

Semsemih

Yeni Üye
Merhaba,

Öncelikle konuyu doğru yerde mi açtım emin değilim yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın. İki tane su kaplumbağam var yaklaşık üç aydır bizimleler ve henüz yavrular. Bu yavrulardan biri yaklaşık bir hafta önce önce yemeyi kesti birden sonra hareketsiz kaldı gözleri kapalı ayakları ve boynu dışarda duruyor, ilk başta ne olabilir diye akvaryumcuyu aradım fakat pek yardımcı olamadı akabinde internetten araştırmaya başladım ve burayı buldum ilgili konuları araştırdım ve kış uykusu olabileceği ile ilgili yazılar okudum şuan ölmüş mü yoksa kış uykusuna mı girdi emin değilim burada okuduğum kadarıyla epey bakıma aldım ancak uykudaysada uyandıramadım ekte resimlerini de koyuyorum ayaklarıyla oynadım hareket ettiriyorum halen yumuşak, baş çevresi de aynı şekilde ve gözleri de içeri çökmüş durumda değil fakat bugün hafif bir koku almaya başladım sizce durumu ne olabilir, neler yapmalıyım daha başka yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_0800.jpeg
    IMG_0800.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0798.jpeg
    IMG_0798.jpeg
    1,010.3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0803.jpeg
    IMG_0803.jpeg
    963.3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0800.jpeg
    IMG_0800.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0802.jpeg
    IMG_0802.jpeg
    1,013.6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0801.jpeg
    IMG_0801.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 12
Bu vakitte kış uykusu olmaz. Hayvan yaşına göre cüce kalmış.

Ölüm kabında mı besliyordunuz?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mıydı?

Maalesef, internette araştırıp böyle olmaması gerektiğini öğrenene ve bu hayvan şuanki durumuna gelene kadara o kaplarda yaşıyorlardı.

Hayvan pantolonu kısa gelen çocuğa dönmüş.

Vucut büyümüş kabuk ufak kalmış.

Bu şekilde iç organlara baskı yapar.

En az 30 litre olacak şekilde akvaryum, boyunun en az 2 katı kadar su, su ısıtıcı ve ısıtma lambası gereklidir.

Yanlış takviye ve ekipman kullanımıda hayvana zarar verir.

Hayvan pantolonu kısa gelen çocuğa dönmüş.

Vucut büyümüş kabuk ufak kalmış.

Bu şekilde iç organlara baskı yapar.

En az 30 litre olacak şekilde akvaryum, boyunun en az 2 katı kadar su, su ısıtıcı ve ısıtma lambası gereklidir.

Yanlış takviye ve ekipman kullanımıda hayvana zarar verir.
Yukarda belirttiğim gibi araştırıp öğrenen kadar ölüm kapları diye isimlendirdiğiniz kaplardaydılar şuan o kap gitti ısıtıcı ve lamba gelmiş oldu diğeri doyasıya oynuyor yüzüyor.
Bir süre daha ısıtma lambası altında bekleteceğim. İlginiz için teşekkürler.

Yukarda belirttiğim gibi araştırıp öğrenen kadar ölüm kapları diye isimlendirdiğiniz kaplardaydılar şuan o kap gitti ısıtıcı ve lamba gelmiş oldu diğeri doyasıya oynuyor yüzüyor.
Bir süre daha ısıtma lambası altında bekleteceğim. İlginiz için teşekkürler.
Kullandığınız ekipman, takviye, yem ne varsa fotoğrafını atar mısınız. Zararlı olanları ayıklayalım.

Birde şuanki akvaryumun bir fotoğrafını atabilir misiniz

Gözlerini aralamaya çalışın ve aralık kalsın. Yarım saat sonra hala aynı vaziyette açık duruyorsa ölmüştür. Yine de 1 saat sonra bir daha bakıp emin olun.

Hayvan şişmeye başlamış. Muhtemelen ölmüş ama kontrol edelim yine. Canlı gömmeyin. Yaşıyorsa da ölmesini bekleyeceksiniz. Bu noktadan dönmez.

Akvaryum ve ekipmanları bir an önce alın. Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Bu hayvanlar kış mevsimi hariç uykuya yatmaz ki ev ortamında bunu sağlayamadığımız için yatırmıyoruz.

Geri