Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış uykusu

Dilan1903

Taç 2 Üye
Ben kış uykusu hakkında bilgi almak istiyorum kış uykusuna nasıl yatırılır? Kış uykusuna yatmak için en uygun büyüklük kaç cmden sonra doğru olur ? Ne kadar süre kış uykusunda kalır ? Kış uykusundan nasıl uyandırılır?

Akvaryumda yatırmıyoruz bu şartları sağlamamız zor. Doğada ısı kademeli düşer. Hayvanda buna göre gıda alıp yağ bağlamaya başlar. 22 dereceye gelince metabolizma yavaşlar. 15 dereceye düştüğünde kış uykusuna (hibernasyon) girmeye başlar. Uygun sıcaklıkta yer bulup uyur. Bu yaprak ve kar örtüsü altıdır. Bu tip incelikleri biz sağlayamıyoruz ne yazıkki.

Kış uykusuna yatınca daha sağlıklı olduğunu ve ömrünün uzadığını okumustum peki bu bilgi doğru mudur ?

Kış uykusuna yatan hayvanların o süreçte organları dinlenir. Yatmayanlarda organlar sürekli çalışır. Bu sebeple aşırı hızlı boy uzamaları organlara yük olur. Boyun dengeli büyümesini istememizin sebebi budur. Yine de güzel dengeli bir bakım ile emsal ömre sahiptirler. Artı eksi 5 sene oynayabilir.

Geri