Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış uykusu

Dilan1903

Taç 2 Üye
İyi günler. Ben 2 kaplumbağamı da kış uykusuna yatırmak için 3 gündür farklı bir odada içine boylarını fazla su geçmiycek şekilde su koydum ve üzerilerini örttüm her gün kontrol ediyorum. Lakin ne zaman bakmak için üstünü hafifçe açsam onlar da bana bakıyor acaba ne zaman uyku moduna geçerler ?

Evde kış uykusuna yatırmıyoruz. Doğal ortamı sağlamak zordur. Kademeli ısı düşüşüyle hayvanlar yağ depolayıp kendilerini hazırlarlar. Kış uykusunda hayvanlar sudan çıkar. Karaya çıkıp yaprak altı gibi kendilerini belli bir ısıda sabit tutacak yerlere gizlenirler. Biz bu imkanı sağlayamıyoruz. Uykuya yatırayım derken hayvanları hasta edebilirsin.

Şimdi baktım kış uykusuna geçmişler sanırım ama tam emin değilim yarın sabah tekrar bakıcam uykuya geçtiklerinde sudan çıkartıp bir kutuya koysam üstlerini örtsem bir sakıncası olur mu ?

15 derece altı itibariyle kış uykusuna girerler. Gizlendikleri yer belli ısı değerinde olmalı sıfır altında ölürler. Şu an ya normal uyumada olabilirler yada su soğumuş ise metabolizmalarını kapayıp enerji tasarrufuna geçmişlerdir. Kuru bir yere koymak mecburi. Fanila gibi bir örtü arası olabilir. 8 cm'den küçüklerse hiç uğraşma. Bu konuda deneyimim yok sadece teorik bilgi.

Geri