Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış uykusu.

bektassaka

Yeni Üye
merhabalar...aranıza yeni katıldığım için konu açarak doğru mu yaptım bilmiyorum ancak yardıma ihtiyacım var...

2 aylık bir süre ile il değiştireceğim kaplumbağalar yaklaşık 18 aylıklar...

sorum şu kaplumbağaları götürmekte sıkıntı yaşayacağım için onları akvaryumdaki ısıtıcıyı çekip bıraksam herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

yada böyle bir durumda öneriniz ne olur...

şimdiden ilginize teşekkür ederim..

yeni oluşumu ve acemiliğimi maruz görünüz...

Cvp: kış uykusu

gideceğiniz mesafe ne kadar yada kaç saatte gidersiniz.

6 saatlik bir yol daha önceleri hep götürüyordum yanımda ancak bu sefer bayağı büyüdükleri için zor olacaktır o yüzden götürmeden çözüm arıyorum

o şekilde bıraksanız olmaz. soğuktan hasta olurlar, aç kalırlar, suları kirlenir. ya bakacak birini bulun yada araba ile gideceğinizi varsayarsak akvaryumu bagaja atıp veya iki ay kalacağım diyorsunuz. idareten büyükçe bir leğen, kap alın gideceğiniz yerde iç ekipmanlarınızı da yanınıza alın. kaplumbağalarınızı bir mukavva kutuya koyun. hava deliği açın ama ortamları karanlık olursa uyurlar diye düşünüyorum. yanlarına da dökülmeyecek şekilde bir parça su o şekilde götürebilirsiniz arabanın kaloriferini açıp belli bir ısıyı yakalamanız lazım. yola çıkmadan besleyin yeterli. ama otobüste zor. bir de arkadaşların önerilerini alın. bulunduğunuz şehirde bizim arkadaşlardan biri varsa ona da bırakabilirsiniz.

ben zonguldaktayım... evet otobüsle gideceğim için çok zor olacak yanımda götürmek... peki kış uykusuna yatırmak için birşeyler yapsam olur mu ?

Kış Uykusuna yatırmayın uykudan kalkmama ihtimalleri %80 %90 , ayrıca bir ev ortamında kolay kolay onu kış uykusuna yatıramassınız , En iyi seçenek yanınızda götürün.

Geri