Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kış uykusundan uyanamadı

dendman

Yeni Üye
Arkadaşlar 2 sene önce aldığım kaplumbağalar kış uykusuna girdiler ve daha uyanamadılar :( Hareket ediyorlar ama gözlerini açamıyorlar. Petshopa gittim bana ordan bi ilaç verdiler sularına 10 damla damlat dediler ilaç şu: mailto:/6113/AZOO-TORTOISE-SHELL-POLISH-KABUK-SERTLES-9-20TL__61139541_0.jpg
bunu kullan düzelir dediler daha kötü yapmasın.Bir bakın ne yapabilirm.Kabukları soyuldu ama pembelik yok ara sıra hırıltı duyuyorum.
http://www.atlasakvaryum.com/uploads/RTEmagicC_55102e19f9.jpg.jpg
böyle bir kap içinde bakıyorum.

boğaz tarafındaki deriler soyuldu sanki kabuk atıyor?
Karides ve bitkisel ilaç ile besliyorum.
Dış kabuklarının büyük bir bölümü beyaz.

Cvp: Kaplumbağalarım hasta Yardım

2 sene için gayet başarılı bir süre , en kısa zamanda akvaryum alın ve gerekli yaşama koşullarını sağlamanızı tavsiye ederim , bu ısıtı ve flitre gibi malzemeleri muhakkak edinin.Üstadlar iyileştirme için gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
Geçmiş olsun.

RE: Kaplumbağalarım hasta Yardım

Açık söylemek gerekirse petshop tamamen hatalı bir ürün vermiş. Kara kaplumbağası için olan o ürünü kullanmayın. Kabuğa dahi sürmeyin dediğimiz bu tarz ürünlerin suya katılması tam bir hata olur.

Bu kapta iki sene yaşamalarıda mucize olmuş. Hayvanlar akciğer enfeksiyonu. Hırıltı buna işaret. Nefes almakta güçlük çekiyorlar. Tabi ısıtıcı olmadan metabolizmalarıda çok yavaşlamıştır.
Hayvanları veterinere görürüp tedavi ettirmeniz gerekiyor. Ancak yaşam koşulları düzelmeden tedaviden sonuç almak imkansıza yakın.

Cvp: Kaplumbağalarım hasta

petshopun tavsiye ettiği ürün hayvanları öldürüp gidip yenisini alman içindir. petshoptakilerin söylediklerine ve tavsiye ettiklerine kesinlikle itibar etme. bu konuda hiç fikirleri yoktur. bu ürünü götürüp sera reptilin vitamin al. arkadaşların dediği gibi o kapta bu kadar süre yaşamaları hayret verici bir an önce akvaryuma geçmen lazım ve gerekli ekipmanlarda temin edilmeli. bu akciğer enfeksiyonu gibi ağır bir hastalığın tedavisi için en önemli adımdır. akvaryumda şu an için en az 100 lt olmalı.

hayvan deri değişimi yaşıyor. ve 2 küsür yaşında olduğuna göre kabuk yenilenmede kaçınılmaz. deri ve alt kabuk için silis kum üst kabuk için mango kökü gerekli. kabuk beyazlanması kireçlenme yüzünden, o kapta su az olduğu için hayvanın sürekli sırtı ıslanıp kurudukça kireç katman yapmış. içme suyu kullanırsan, zamanla plaka değişimi sonucu beyazlık kaybolacaktır.

bitkisel ilaç nedir o işi anlamadım. onu kullanma sadece karidesle de olmaz özellikle yetişkin kaplumbağa için yararından çok fazlası zararlıdır. ana yem olarak tetra reptomin, sera raffy p, jbl agil alınacak başlıca yemler. ek yemlerde vital, sera mineral. karideste ek yemdir.

ama hepsinden önce veterinere bir an önce gitmende fayda var.

Cvp: kış uykusundan uyanamadı

Bahsettiğiniz durumu 16 yıl kadar önce, her yıl tekrar edecek şekilde 4 yıl boyunca yaşadım. Ama bende şöyle bir durum vardı. Benimkiler yerli bir tür olan çizgili kaplumbağalardı. Ve uyanması çok daha kolay oluyordu.

Aşağıdaki link'e bakın. Ama uygulamak için değil, ibret almak için. Çünkü ben o dönem çok hata yaptım ve şans benim yanımdaydı. Şimdi kaplumbağalar konusunda bilgili veterinerler bulunmakta. İstediğiniz takdirde; size kaplumbağa konusunda bilgili en yakın veterinerleri tavsiye etmeye çalışırız.

mailto:/forum/Konu-bilincsizce-edindigim-kis-uykusu-tecrubem.html

Geri