Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış uykusundan uyandırmak

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Bir arkadaşımızın kardeşine ölüm fanusuyla 3-4 ay kadar önce iki tane hediye kırmızı yanaklı gelmiş. Kızlar biraz bakıp, bunlar yemek yemiyor herhalde kış uykusuna yattı diyerek pimapenli de olsa soğukça olan balkona atmışlar.

Olayı duyunca hemen arkadaşımızı ikna ettik, salı günü akvaryum ve malzeme almaya gideceğiz.

Sorum şu, akvaryumu, ısıtıcıyı, filtreyi alacağız tamam. Ama bu hayvanları nasıl uyandırmak gerekiyor? Suyu önce kaç dereceye ayarlayalım? 24 dereceye ayarlayıp, 2 günde bir derece arttırsak nasıl olur?

İkinci sorun ise hayvancağızarın kabukları da yumuşamış. Vitamin, gaga teşı ve devit3 bunun çaresi, fakat nasıl kullanmak gerekiyor bunları kış uykusunun ardından?
 
Ilk önce yeni akvaryuma geçtiginde isiticiyi çalistirma 2 gün sonra 22 derece yap tekrar 2 gün sonra 24e getirin taki 28de sabit durana kadar. Yavas yavas yükseltmek daha iyi biranda 28 dereceye çikardiginda hastalanir.
 
Geri
Üst