Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kiska ve Misha

Deltoro

Bronz 5 Üye
Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
21
işte benim miniklerim Kiska ve Misha

Yaklaşık 4 ay önce aldım, baya hızlı büyüyorlar ve çok mutlular.
Herhangi bir vitamin ya da kabuk sertleştirici kullanmadım. Kuru mama ve karides ile besleniyorlar. İnanılmaz arsızlar. :)

Özellikle paludaryum yerleşimim hakkında fikirlerinizi de rica ediyorum.
Henüz UV lambam yok ama bu hafta sonu standart ampulu uv lamba ile değiştirip ısıtıcı lamba olarak ta masa lambasına geçmeyi düşünüyorum.

Herkese bol kaplumbağalı günler dilerim :D
 
Öncelikle size ve keratalara sağlıklı günler dilerim. Akvaryumunuzu beğendim. Dizayn ile ilgili olarak keskin kenarlı taşlar kabuklarına zarar verebiliyor ve akvaryumda yer kaplıyor onun için kuru alanınızı taşla değil de forumda bir çok örneği bulunan şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Su seviyenizi biraz daha arttırabilirsiniz. Isınma lambanız zaten var onun için masa lambasından ısınma lambası yapmanıza gerek yok. Vitaminli yem kullandığınız için UVB lambasını kullanmanıza da pek gerek yok. Yemlerine gagataşı takviyesi ile (forumda gaga taşı ile ilgili bilgi mevcut) ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.
 
güzel bir ortam gerçekten.. ancak yakın zamanda akvaryumu büyütmeniz gerekecek gibi görünüyor.. kuru alan olarak önce de bahsettiğiniz gibi asma kat halinde bir alan hazırlarsanız hem su miktarını artırmış olursunuz hem de kuru alanınız taş gibi su içinde yer kaplamayacağı için kaplumbağalar için daha fazla alan açılmış olur.. uvb nin yerine oldscoutun da dediği gibi alternatif yöntemleri kullanabilirsiniz.. imkanınız varsa daha düz bir kaya kullanmanız kabuklarına zarar verme riski açısından iyi olur gerçi zaten kuru alanı değiştirmeyi düşünüyordunuz o yüzden yeni kuru alanına da geçebilirsiniz direkt.. aramıza hoşgeldiniz paylaşım için teşekkürler herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden foruma yazabilirsiniz.. forumda iyi vakit geçirirsiniz umarım..
 
Elimizden geldiğince, bilgimizin yettiğince paylaşımda bulunmaya gayret ediyoruz o kadar.
 
altta o kadar taş varken temizlemek zor olmuyor mu ? ben bu yüzden bütün taşları kaldırdım alttaki ve eğer bulabilisem yassı taşlar alıp veya bulup koymayı düşünüyorum.
 
çok problem olmuyor açıkçası.

Elek işlevi gören delikli bir kabım var, taşları içine doldurup akan su altında 5dk'da temizliyorum. Zaten çok fazla da kirlenmiyor, hem ısıtıcı hem de lamba suyu buharlaştırdığı için yaklaşık 3 günde bir taze su ekliyorum peludaryuma.
Böylece suda yüzen pisliğin taşlara takılması minimuma iniyor. ;)
 
yavruyken mi aldın sen bunları ve bu arada kapluşlar çok tatlı sağlıklı günler dilerim
 
Evet yavruyken aldım, çok ufaklardı.
Petshop da yaklaşık 50 kapluşun bulunduğu bir paludaryum da ki en hareketli 2 yavruydular, adamcağız file ile yakalamak için 5dk kadar uğraşmıştı vallahi :D
 
Geri
Üst