Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kıskaçlı masa lambası yerine alternatif ne olabilir?

RHoMBeuS

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar kaplumbağam için yeni akvaryum kuruyorum. Uvb, gün ışığı ve gece lambam var. 3 kıskaçlı masa lambası alıp koymayı düşündüm. Bir tane almıştık, dandik çıktı :) Eşim normal duy ile modifiye etti. Diğer ikisi için internetten ikea masa lambası aldım, lambam uymuyor, ve max 25 watt diyor. Çözümü nedir bunun?

Bir de akvaryumda kullanabileceğim gerçek bitki ve balıklar ne olabilir acaba?

Cvp: Kıskaçlı masa lambası yerine alternatif ne olabilir?

Kaplumbağa akvaryumuna balık atamazsınız çünki kaplumbağalar onları 10 dk da midelerine indirir , bitki olarakta su mercimeği belki olabilir ama tam bilmiyorum yani .

Bauhaustan philips kıskaçlı lambalardan alın, ben dahil birçok arkadaş kullanmakta ve hepimiz gayet memnunuz 60 w kadar ampul takabiliyorsunuz bu lambalara

lamba için max 25 w diyorsa kabloları incedir. söküp içine daha kalın kablo takarsanız olur. tabi içinden geçtiği boruya sığarsa ve hazır yeri gelmişken arkadaşlar evinize alacağınız avize veya lambaları alırken dikkat edin kabloları kalın olsun. yoksa yüksek wattlı ampul kullanamazsınız.

Akvaryumunun hacmi 200l ve üstüyse Astronot balığı atabilirsin Resler Astronotlardan korkarlar.Ancak ben yinede tavsiye etmem çünkü iki ayrı canlının ihtiyacını birden karşılamak zor olabilir ve Astronot balığının büyüklüğü en az 15 cm iken at yoksa yem olur. Yinede Risk bence atma daha iyi :33:

Eren Beyin söylediği lambalardan kullanıyorum ben de 2 tane.Bulabildiğim en uygun olanlardı.

Balık ve bitki işi ise biraz risk.Zaten bitkilerin hiç bir şekilde şansı olmuyor kısa sürede ya yiyorlar ya da tırtıklayıp bitkiyi paramparça ediyorlar.
Balık içinse yakalayıp, yiyebilecekleri boyutta ise affetmiyorlar.

Canlı konusunda haklısınız. Yapay bitkileri de sevmiyorum. En azından ipek olanlardan alayım. Nerde var bilmiyorum ama..

Lamba konusunda da seramik duy aldık, kendimiz yapacağız. Fotoğrafları çekiyorum szle paylaşacağım.

Teşekkürler

Geri