Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kızımı sözde uzman beye götürdüm..

mrsjordison

Bronz 5 Üye
Tekrardan herkese merhaba, 

Evet uv lambasızlık berbat birşeymiş! 
Benimki bozuldu ve bayadır yok, 
son günler bi halsiz ısıtıcının yanında duruyor. 
Çaki yani kızım elini zaten kesmişti nasıl becerdi anlamadım burayada açmıştım konusunu fakat cem beyinde yardımlarıyla daha iyi olmuştu eli. 
Şimdi halsiz bende üzülüyorum çünkü son zamanlar yemleri tek tip biliyorum hatalı bişey. 
Ama yapamadım işte sürekli tek tip beslendi benim hatam. 
Ama işte bana yardım etmiyorlar hep benle ters düşüyorlar öğrenci çalışan halimle zor koşuyorum. Neyse şu beyfendiye gelelim,
 yani bize yakın bi klinikte sürüngen uzmanı imiş.
 Ben teleşla hayvanı götürdüm yemiyor diye o ise eline bile alamadı hatta kabuk boynu bile ölçemedi, gitti elindeki yaraya taktı ve beni dinlemeden pomatlar vitaminler yazdı. 
Bir tek kilosunu ölçtü sağolsun 82 gram mış yedi yaşa yaklaştı, ben dedimki arada metilen damlatiyorum düzenli yapacağım dedim metilene gerek yok dedi. Güldüm ya. Mango kökü alacağım diyordum bana demezmi gerek yok öyle şeylere, 
sen serra yem al dedi sürekli bunu dedi bir 
hanımefendi geldi o en azından eline alıp sevdi yavrumu bana lamba şart dedi onu daha ciddiye alabildim ve o ise metileni damlat dedi beyfendi de istersen sen bak dedi ufak bir karmaşa oldu :D  
en sonunda reçete yazdı onuda atacağım yemleri değiştireceğim ve o beyfendinin dediklerine uymak içim den dahi gelmiyor sizce nasıl olmalı ne yapmalıyım inanın yoruldum artık.  

Son zamanlar kuru alana çıkıp saatlerce kaldığı oluyordu ama işte nefes alışverişini dinliyorum genellikle böyle çok dertli gibi bir iç çekişi var burnunu dışarı çıkarıp bunu yapıyor ve sıklıkla helede bugün,ve son zamanlar burnu dışarda uyuyor yani hareketsizliği ile alakalımı bilemiyorum,
bugün yüzmüyorda başını eğiyor.. beyfendi ye göre elindeki yaradan böyle imiş oysa o yara bayadır var ve cidden eski haline göre daha iyi anlatamiyorum o beyfendiye.. 
40tl aldı koca bir hiç yapıp ,uzmanlığa devam sanırım.. Tekrar ve tekrar o tatlı yardımlarınızı bekliyor olacağım.. ve emin olunki uv lamba ve diğerlerini alacağım hatta iki elim kanda olsa bile gidip alacağım.. herkese teşekkürler

Her hekim egzotik hayvanlar konusunda bilgi sahibi değildir. Bu yüzden olan hayvanlara olur.

Hayvan üşütmüş. Bu soğukta götürmekte tuz biber ekmiş. Su 28 kuru alan 32 derece sıcaklıkta olacak. Isıtma lambası var değil mi ?

Eczaneden genta damla alıp ağzına sabah akşam üç damla damlatacaksınız.

Cvp: Kızımı sözde uzman beye götürdüm..

Oda yok maalesef ki.. alacağım Ulus'ta önerdiğiniz yerleri didik didik edip alacağım.. aricap mı ne bilemediğim bir kapsül yazdı eline odaklı haplar yazdı reçeteyi çektim ama buraya direk atamıyorum sanırım birde Cem bey elime bugün canlı yem geçti yani bu yaşınaca  canlı yem vermedim bende alışık değilim kendilerine... sizce mikrop kaparmı onlardan ve eline Pomat yazdı hatırlarsanız batikon yapıyordum o olmaz dedi bilemedim reçeteye  yazdıklarını alayım mı

mailto:/R1A8ka.jpg Yinede isimleri kapama gereği duydum neyse reçetede bu

Ulusta kuşçular hanında (halin karşısında) belki vardır. Yalnız son kullanma tarihine dikkat edin. Açık ürün olmasın, tarih yazmayanı almayın.

Canlı yem nedir ?

Yara kabuk bağladıysa ilaca gerek yok.

Yemin reçeteye yazıldığını da ilk kez görüyorum.

Kızılayda selanik caddesindeki selanik petshopta her yem var ama aşırı fahiş fiyat veriyorlar. Dost kitabevinin arka paraleli selanik caddesi.

Avmlerdeki petshopların bir kısmında olabilir. Ankamall'da yok. Armada da vardı. Şimdi satıyorlar mı bilmiyorum.

Canlı kurt yem aldım fakat bilemedim mikroplu mudur değilmidir çünkü hiç kullanmadım , yani pomat süreyimmi çok küçük bi kırmızı kabuk var hafifte şiş metilene devam edeceğim , sizede sorayım dedim , yemi daha iyi olacak geçen bi yem gördüm juan pette sanırım jbl marka kabuk gelişimine yardım eden proteinli bişeydi sanırım lamba olmadığı için ana yem olarak onumu alsam diye düşündüm petshoplarda bulurum belki internetten alışveriş daha mantıklı ama keşke kapıda ödemeleri felan olsa :D o reçetedeki kapsülü alayımmı

Şişlik hafiflemişse ilaca gerek yok. Boş yere masraf etme. Genta kullanacaksın zaten bu geniş spektrumlu antibiyotik şişe de iyi gelir. Metileni haftada iki kez yap. Kabuk bağlamış açık yara yok.

Dediğin yem jbl agil diğer konuda yazmıştım. Sert yemdir biraz ama gereklidir. Lizin amino asidi içerir. Bu kas kemik gelişimi için faydalı. Hayvan yaşına göre ufak kalmış. O yaştakiler 20 cm kabuk boyu üstünde olur. Yine de gelişim yaşla değil boyla alakalı ortam yüzebileceği oranda geniş ve uygun yemlerle gelişimi hızlanır.

Kartın var ise juenpet ve teleskop akvaryum güvenilirdir. İş bankasının normal kartı var ise onu interaktif açtırıp kullanabilirsin tabi bunu hesaptaki para kadar kullanabilirsin. Diğer bankaların normal kartında var mı bilmiyorum.

Isıtıcı ampul olsun mutlaka. Bauhausta ecolite marka halosoft ampul var. Beyaz camlı olanı alacaksın armut ampul tipinde. Lambanın kaldıracağı oranda ya 42 W yada 52 W olanını alacaksın.

Kurt tel gibi ise dere; kürdan kalınlığında ise kan kurdudur. İkisi de steril değil. Nereden geldiği belli olmadığı için bence verme.

Etiket üstünde un kurdu diyor ama vermeyeceğim :D raffy p aldım ve gammarus kurutulmuş karides seviyor ondanda aldım koca bir kutu :D ama internettekiler daha mantıklı banka kartı geçiyor ise daha işime gelir ve cem bey deep fix dezopur  bulamıyorum artık bende deep fix dezofix aldım genta evde var yarın köşe bucak bir akvaryum temizliği var kumu kaynatacagım :D kurtları da toprağa gömerim herhalde yada kuşlar yer :D dediklerinizi dikkate alıyorum keske akvaryum almadan bulsaydım burayı neyse yani bide pomat teramisin var onuda sürsemmi şişe etki edermi ben yarın kendi çabalarımla kabuğunu ölçmeye çalışacağım baya büyüdü kilo olarak ya 800gr dendi yada 82 tam hatırlayamadım ama tartı bulursam tartacağım baya büyük çünkü :D , tekrar sağolun cem bey

Su düzenleyicilerde alternatif ürünler mevcut. Jbl biotopol C kaplumbağalar için ama her yerde bulunmuyor. Düz biotopol da olabilir. Bu şebeke suyu kullananlar için.

Metilen mavisinde (dezenfektan grubunda) ise dezopur ve dezofix aynı ürünler; bio-ichthyo ve contra-ichthyo da emsal ürünler

Kurtları at kuşlara hayvanlara protein besin olsun.

Pomadı sürme. Onun için hayvanı sürdükten sonra dışarıda bekletmen gerekecek bir süre. Hayvanı strese sokmaya gerek yok. Deri pomadları göz ve yutulma açısından tehlikeli. Bir de ön ayak olursa bulaştırma riski yüksek oluyor.

800 gram değildir o kilo için hayvanın 20 cm kabuk boylarında olması gerek. Kilo bilgisi önemli değil sadece fiziksel görüntüsünden bakılarak boyuna göre zayıf mı obez mi tesbiti yapılır.

Kum yeni mi konacak yoksa eski içindeki kum mu eğer öyle ise o durum mantar veya parazit durumunda geçerli ki onunla da uğraşmaya değmez atıp yeni kum almak daha kolay ve sağlıklı olur.

Bunlar yok ise dip sifonu ile kir çekildikten sonra kum el ile iyice karıştırılıp içinde pislik ve metan gazı açığa çıkarılıp bir tur daha dip sifonu ile pislik alındıktan sonra su değişimi yapılır.

Cem bey ölçtüm kabuğunu 20 cm :D uzun çabalar sonucu , bayadır ölçtürmüyordu :D metilenden yaptım iki damlada iyi ya kıpır kıpır :D eski kumunu kaynattım :D bilmem yinede temiz olsun diye uğraşmayı seviyorum sanırım :D ve gentayı damlattım ama tabiki ağzını açmadı :D birine demiştiniz ruj gibi sürün diye öyle yaptım sonra bana tıslarken bidaha yaptım :D eksiklerim var ama yinede devit sürdüm kabuğuna :D çabalarım sonuç vermiş gibi hissediyorum 20 cm olmuş :D tekrar sağolun sabrınızada teşekkür ediyorum :D

7 cm diye aklımda kalmış. Başka hayvanla karıştırdım o zaman.

Hayvan sağlıklı sıhhatli ve güzel sistemde yaşadığında o bizi de mutlu ediyor; onun için soru sormada hiç çekinilecek yada sabredilecek birşey düşünmeyin. Benim açımdan artısına gelirsek bu sayede bende bilgilerimi canlı tutuyorum.

Ben bi kere 15cm var demiştim ama o eski ölçüsü idi :D , çok teşekkürler herşey için cem bey , sabah baktım suyu bulanık ve böyle ağır bi koku var çürük gibi daha dün tertemizdi sabah beş gibi de çok uyumadı taşını taşıdı ordan oraya , metilen den sonra böyle olması normalmi

Metileni çok kullanmıyoruz. Balık oranında değil. Koku yapan o değil. Tersine amonyak zehirlenmesine karşı endikedir. Hayvan tabandaki kirleri havalandırmıştır.

Koku amonyaktır yani idrar. Akvaryum hayvana yetersiz geliyorsa bu çabuk yoğunlaşır. Çare akvaryumu büyütmek ve dış filtre ile uygun malzeme kullanmaktır. İç filtre idrarı süzmez.

Geri