Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Klordan gözleri yanmıs

İrinagg

Bronz 5 Üye
Merhabalar su kaplumbagamı 20 gün boyunca annemlere emanet ettim döndügümde gözleri kapanmıs ve yemek yemiyordu ben gitmeden evvelde zaten ya çok az ya hiç yemiyordu yemlerini o zaman sıcaklardan olabilecegini düşünmüştüm bugün veterinere gittik şehrimizde egzotik ile ilgilenen tek bir hekim var Sağolsun 750 tl muayene 1000 tl de bi adet Lapharma optisol göz damlası ve adını asla söylemedigi bi antiseptik yine zannediyorum bir miktor toz ürün verdi ilk sorum yani hekimliğe ve sektöre lafım yok ama öğrenci olarak ne kadar zor duruma düşmüş olmam ile alakalı ,ki hekimimiz ağzını 3 bin tlden açmaya başladı eğer kendisi tedavisini yaparsa kabul edemeyince böyle bir çözüm buldu ikinci sorumda evet suan daha bir kaç saat olmasına rağmen hayvanımın gözleri açıldı farkedilir şekilde ancak hala yemek yediremiyorum reptomin aldım tavsiyeler üzerine zaten gammarus ve beyaz et sürekli yiyordu acaba gözlerinin rahatsizliğindan mı yemek yemiyor iki gün içerisinde 30 litrelik akvaryum ve üstüne bir A4 boyutuyla kara alanı olusturucam geçiçi süreliğine bunkaptaydı

YEMEK YEMEZSE NE YAPMALIYIM
GÖZLERİ ŞİMDİLİK İYİ ANCAK BES GÜNÜN SONUNDA GEÇMEZ İSE NE YAPMALIYIÖ

Ekli dosyalar

• IMG_9148.jpeg
    IMG_9148.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_9149.jpeg
    IMG_9149.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_9152.jpeg
    IMG_9152.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_9150.jpeg
    IMG_9150.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_9151.jpeg
    IMG_9151.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 25
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun. Göz enfeksiyonları genelde akvaryum suyunun yeterince sık değiştirilmemesinden ve akvaryum içinde pislik, bakteri vb. tutabilecek cisimler bulunmasından kaynaklanıyor. Normal şebeke suyundaki klorun bu kadar göz yakması bana garip geldi açıkçası. Bir an önce sisteminizdeki eksikleri tamamlamaya çalışın. Klordan korunmak için de akvaryuma koyacağınız suyu ağzı açık bir kapta en az 2 gün dinlendirip akvaryuma ondan sonra ekleyin ya da su düzenleyici kullanın. Beslenmeyle ilgili admin yorum yapacaktır.

Geçmiş olsun. Göz enfeksiyonları genelde akvaryum suyunun yeterince sık değiştirilmemesinden ve akvaryum içinde pislik, bakteri vb. tutabilecek cisimler bulunmasından kaynaklanıyor. Normal şebeke suyundaki klorun bu kadar göz yakması bana garip geldi açıkçası. Bir an önce sisteminizdeki eksikleri tamamlamaya çalışın. Klordan korunmak için de akvaryuma koyacağınız suyu ağzı açık bir kapta en az 2 gün dinlendirip akvaryuma ondan sonra ekleyin ya da su düzenleyici kullanın. Beslenmeyle ilgili admin yorum yapacaktır.
Hcam ben yokken bir kerelik musluk suyu koynuslar arıtma bozuldugundan benşmde haberim yoktu hayvanın gözleri kapanmıs sonrasında uyuyo zannetmişler suyunu bundan sonra hazır alıcam arıtmayada artık güvenmiyorum açıkcası teşekkür ederim

Hazır suya çok para gider su düzenleyici alın daha iyi hazır sudada yinede ufaktan mikrop olabilir geçmiş olsun

Sadce birini azıcık açabiliyor ama dğne göre çok iyi

Ekli dosyalar

• IMG_9164.jpeg
    IMG_9164.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_9163.jpeg
    IMG_9163.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
Bu kapta bu şekilde olmaz 80 veya 100 litrelik gida kabı alın.

Su yuksekliği boyunun 1.5-2 katı kadar olsun kuru alandan itibaren kaçmaması icin yükseklikte boyunun 2 katı kadar olsun.

Akvaryum kapağı tamamen açık olacak bu kloru akvaryum icinde biriktirir, solunum yapmasını engeller ve kabuk mantarına neden olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası sart ekipman yaz kış kullanırız bu linkte var.
Yazın 28 kışın 52Watt ampul kullanın.

Kuru alanda taş veya pislik tutacak cim gibi malzeme kullanmayın. Bundan soğuk yer akciğer enfeksiyonu olur. Pislikten de goz ve kulak enfeksiyonu yapar.

Akvaryumda 6Watt gucunde bir iç filtre alın.

Sera toxivec veya seachem prime veya tropical supreme su düzenleyicilerinden birisini alın bu klor ve ağır metalleri giderir.

Foruma hoşgeldiniz.

70-80 liralık bir ilaç ile tedavi edeceğiniz hayvana bir ton para harcamışsınız. Bir daha o hekime gitmeyin.

Göz enfeksiyonu var. Ama bu klor kaynaklı değil. Klor yakmasında göz kan kırmızı olur. Göz kapağı şiş ve içinde beyazlık varsa bu enfeksiyon kaynaklıdır.

İlaç uygulamalarını nasıl önerdi? Hepsini detaylı yazın.

Bu kapta olmaz akvaryum ve ekipmanlar şart. Özellikle ısıtma lambası ve su ısıtıcı. Sağlıklı gelişim için yüzeceği boyca uzun akvaryum lazım. İyi bir sistem sağlıklı hayvan in gereklidir.

O taşta uygun değil. Alttan soğuk verir.

Ortamını temiz tutun. Su değişimleri emsal sıcaklıkta olacak. Suyu 5 litrelik petşişelerde en az 1 gün dinlendirin. Işık görmemesi için üstlerini örtün yosun oluşmasın.

Hayvanı dışarı çıkarmayın.

Ne diyiceğimi bilemiyorum hekim konusunda belirttim mi hatırlamıyorum yarın itibariyle sistemi hazır ısıtıcı lambalarıda yarın her şeyi kurulu olucak taş birkaç günlüktü akvaryumu kırıldıgından her şeyi hazır olucak geldigind sizce gözü açılır mı ilaçları kullandıkça sadece bir gözü azıcık açıldı gözlerixe ilk basta çok kırmızıydı heleki biri kabı 20 gün boyunca değiştirildi sadece bir gün benden habersiz musluk suyu koymuslar gözlerini kapatmıs yemek yememesi yaşam şartları ile mi alakalı acaba hekimimiz orasıylada ilgilenmedi bu arada sorunumuzu dile getirmemize rağmen bir kaç güne sistem hazır oldugunda yavaşça düzelir umuyorum

Ne diyiceğimi bilemiyorum hekim konusunda belirttim mi hatırlamıyorum yarın itibariyle sistemi hazır ısıtıcı lambalarıda yarın her şeyi kurulu olucak taş birkaç günlüktü akvaryumu kırıldıgından her şeyi hazır olucak geldigind sizce gözü açılır mı ilaçları kullandıkça sadece bir gözü azıcık açıldı gözlerixe ilk basta çok kırmızıydı heleki biri kabı 20 gün boyunca değiştirildi sadece bir gün benden habersiz musluk suyu koymuslar gözlerini kapatmıs yemek yememesi yaşam şartları ile mi alakalı acaba hekimimiz orasıylada ilgilenmedi bu arada sorunumuzu dile getirmemize rağmen bir kaç güne sistem hazır oldugunda yavaşça düzelir umuyorum
Sistemi kurup tum ekipmanları alın. Linkleri bıraktım. Farklı birsey alacaksanız almadan sorun hayvana zarar verebilirsiniz.

Gentayı kullanın zamanla iyileşir.

Gentagut damla.

Size veterinerin verdiği ilacın dozunu ve önerdiği kullanım şeklini yazin.
Damlayı günde bir kaç defa damlatın dedi verdigi toz ilaci 24 saatte bir bir çay bardaği suda çözdürüp bir dakika boyunca gözüne gelmesini sağlıyorum sonra çıakrıp kendi kabına koyuyorum ilacı kullanınca gözünün birini açıyor diğeri hâlâ kapalı damlada şimdilik pek bi etki yapmıyor sanıyorum

O damlayı da tozu da bırakın. Göz damlası borik asit içerikli. O uygun değil.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 30 dakika bekletin.

Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu da her gün hayvanı 45 derece açıyla tutup 1 damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Gammarus alın.

Genta aldım demin veterşnerin verdigi toz ilaci sabah verirkn hayvan çok rahatsiz oldu zaten vitamini acaba nerede bulabilirim eczanede var mıdır ya da petshopta görmedigimiçin yiyemedigini düşünüyorum ama deniycem birde bugün sanki durumu daha kötü oldu bilemedim önerdiginiz bir veteriner varsa en azından iletişim kursam olur mu

Geri