Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Köfte'nin durumu

pıtırım

Altın 3 Üye
Merhaba arkadaşlar.Köfte 2,5 yaşında, kabuk boyu 10 cm den fazladır bayadır ölçmedim, çizgili bir kaplumbağa. Yaklaşık 1 aydır yem yemiyordu veya ayrı bir kaba koyduğumza zamanla ne zaman isterse tımtıklayarak yiyordu ama şurda 1 haftadır hiç yem yemiyor sürekli kuru alanda sanki yemden tiksinir gibi tavuk vermeyi de denedim ilk başlarda yemesine rağmen şimdi yemedi çok iştahsız yalnız bugün denemek için slam verdim azıcık zararı dokunmayacak kadar onu yedi. Acabaa bana naz mı yapıyor yoksa akciğer enfeksiyonu mu? Naz yapması 1 ay sürmez herhalde onun bu durumuna üzülüyorum... Akciğer enfeksiyonu olduğunu düşündüğüm için tetradox aldım yarın tedaviye başlıcaktım ama bir fikir alayım dedim ne yapayım başlıyayım mı? dozu ne kadar olmalı? eğer haste değilse zararı olur mu? yardım ederseniz sevinirim..

Cvp: Köfte'nin durumu

yemleriniz neler, yani çeşitliliğiniz var mı yoksa tek yem mi veriyorsunuz. eğer hastalıktan şüpheleniyorsanız önce hastalıklar bölümünü inceleyin belirtiler tutuyor mu ?

3 yıldır kaplumbağa besliyorum hastalıklar bölümünü ezbere biliyorum ama çizgili kaplumbağaların karakterleri biraz farklı zman zaman yem yemezler ama bu defa uzun sürdü akciğer enfeksiyonuna ilişkin belirtilerden sadece kuru alanda fazla durma ve iştahsızlık var bu yüzden bende daha fazla geç kalmak istemedim ve eğer bu tedaviyi daha önce uygulayanlar varsa fikirlerini söylesinler diye burada konu açtım. yem olarakta reptomin-gemma-karides veriyorum zman zamanda tavuk meyve gibi şeyler veriyorum.

Meyve yerine sebze daha iyi olur. Tavuk yerinede balık öneririm.

Benim 12 cm boyundaki çizgilim de yaklaşık 5 aydır geceleri kuru alanda uyuyor. Başka anormalliği olmadığı için veteriner bir sorun yok dedi. Davranış değişikliği. Yem konusu da sizinki hassas davranıyor yada nazlanıyor olabilir. Bence önce veterinere danışın. Hayvan boşa antibiyotikte almamış olur.

güvenebileceğim veteriner yok. Güvendiğim bir veteriner yok yere pıtıra 1 defa iğne 2 defa da antibiyotik tedavisi uyguladı. Köfte nin bu durumu 1 aydır devam ediyor sürekli de kuru alanda

Sürekli kuru alanda olması bence sorun olmaz ama yem yememesi üzücü. Veteriner bulamamanız üzücü. İstanbul dışında mısınız?

Geri