Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kokoş-Küçümen-Ödlek

tubagul

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
31
3 kaplumbağamıda çokçok seviyorum.Aslında 7 taneydiler.Biri ters dönerek öldü.Diğeri kış uykusunda öldü ve diğer 2 side kabuk yumuşamasından öldü. :( Şimdi ise bana kalan 3 tane kaplumbağa.Kokoş ve Küçümen 3 yaşına giricekler.Ödlek ise daha 1 yaşına girmedi :)
 
Merhaba.
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Umarım forumda güzel vakit geçirirsiniz.
7 Tane kaplumbagaya nasıl bir ortamda bakıyordunuz ?
Kaplumbagaları kış uykusuna yatırmak çok tehlıkelıdır.Su sıcaklıgı 15 derecenin altına düşerse kış uykusuna yatmaya hazırlanırlar.Bu soğuklukta bir sudamı beslıyordunuz ?
 
Kaplumbağalarıma özel akvaryum yaptırdım.Isıtıcısı + UV ışını yayan florasan da aldım motoruda var.kış uykusunuda yatan kaplumbağam aldığımdada öyleydi.Suları hiçbizaman 15 derece nin altında olmadı.Ama o kaplumbağayı birtürlü uyandıramadım.Arada uyanıyo yem yemeden yine 1 hafta filan hiç kıpırdamıyodu.En sonunda akvaryumu temizlemek için ayrı bi kaba aldığımda ölmüştü :/
 
Hoşgeldiniz:)
Ölen kaplumbagalarınz için üzüldüğümü belirtmek isterim :( dilerim diğer kaplumbagalarınız uzun bir yaşam geçirir..
 
Teşekkürler :) Şuan için benimde tek dileğim o. Kokoşda kabuk yumuşaması var bütün forumlara bakıyorum bi çözüm bulmak için hepsini tektek uyguluyorum dün veterinere götürdüm ama veteriner kapalıydı bakalım artık bugüün götürücem.İnşallah iyileşir :(
 
Kabuk yumusamasını engellemek için bol bol güneşe çıkartın,vitamin verin gaga taşı kullanın :)
 
Bunlarda Bizzat kendileri :D
İlk başdaki Kokoş
Ortadaki Ödlek
En sondakide Küçümen
Tamam ozaman öyle yapıyım
 

Ekli dosyalar

  • 22062010505.jpg
    22062010505.jpg
    371.8 KB · Görüntüleme: 38
  • 22062010508.jpg
    22062010508.jpg
    468.7 KB · Görüntüleme: 31
  • 22062010510.jpg
    22062010510.jpg
    377.9 KB · Görüntüleme: 30
bence sondaki ödlek ortadaki sinsi xD ama maşallah çok şekerler hep birlikte olun inşallah.diğerlerine üzüldüm yaa x/
 
Fotoğrafları çok küçük görünüyor.. Üç yaşında olduğuna şaşırdım... Benim kaplumbağamın 6 aylık hallerine yakın... Neyse... Kabuk yumuşaması durumu için güneş şart. Dikkat edin üşütmesinler güneşlenirken.. Ara ara yediğiniz yumurtanın beyazını akıtabilirsiniz suya... Haşlanmış tatlı patates verebilirsiniz az miktarda... Gaga taşı da etkilidir. Vitaminini eksik etmeyin. UV B lambası olması iyi. Yem olarak tek çeşitte kalmayın.. 3 yaşına girdiğine göre ikisi bitki ağırlıklı da besleyebilirsiniz..Ama ana yemi eksik etmeyin ve birkaç çeşit olsun.. Karides, gammaruz, kan kurdu tarzı şeyler yediebiirsiniz. Onlar da protein verirler.
 
Günese çikaramiyorsaniz UVB lambasida olur. Tabi en önemli seyde besin. Kesinlikle mürekkep baligi kemigini eksik etmeyin, onun disinda kaliteli tam vitaminli yemler verin. Kedi mamasinda bunlarin hepsi mevcut ayrica her mamada bir degisik tat oluyor.
 
Şuan güneşleniyolar :)
Teşekkürler yorumlarınız için.
Önerilerinizi dikkate alıcam o konuda.
Evet cok küçük 3 yasına gircek olmasına rağme
 
ben gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği alıcamda pet shoplarda oluyor deilmi:p
 
XxEmrexX' Alıntı:
ben gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği alıcamda pet shoplarda oluyor deilmi:p

Vardır hocam.. Ama çekiç balığına dikkat sürekli akvaryumun dibindeki taşlara veya kumlara kafa atar bide balıkların karınlarına vuruyorlar :)
 
frhtkoc' Alıntı:
XxEmrexX' Alıntı:
ben gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği alıcamda pet shoplarda oluyor deilmi:p

Vardır hocam.. Ama çekiç balığına dikkat sürekli akvaryumun dibindeki taşlara veya kumlara kafa atar bide balıkların karınlarına vuruyorlar :)

saol kardeşimde çekiç balığı derken:D
 
Benim kaplumbağalarım Normal Plastik Kapta Yaşıyorlar ( petshopun verdiği cam türü olan ) en kısa zamanda güzel bir cam akvaryım alıcam ve içini süper modifiye edecem inş. o zmana kadar dayanırlar (amin) :(
 
Geri
Üst