Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kokoşumun kabuğunda beyaz lekeler var

tubagul

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
31
Kokoş'umun kabuğunun üstünde beyaz lekeler var haftada birkez diş fırçasıyla temizliyorum ama neden böyle birşey oluştu bilmiyorum ne gibi bir hastalığı olbilir? 1 yıldır bende ama hala bir büyüme belirtisi yok :( :(

edit tubidik: Konu başlığı konu içeriği ile alakalı olmalıdır.
 
RE: Kokoşş

Kapta bakıyorsanız büyümemesi çok normal. Eğer tam ekipmanlı bir akvaryumda bakmanıza rağmen büyümemişse ya akvaryumunuz çok ufaktır ya da yetersiz ve dengesiz bir besleme uygulamışsınızdır, vitaminsizlik de olabilir bununla beraber. Beyazlıklar kabukta oluşan mineral birikmeleri ya da mantar olabilir. Beyazlık yumuşak ve pamuksuysa, kaplumbağanız su içindeyken de bariz şekilde görülüyorsa, hafif pis kokulu ise muhtemelen mantardır. Sadece kaplumbağanız kuru alandayken kabuğu kuruduğunda görülüyorsa mineral birikmesidir. Sorunun ne olduğuna karar vermek için bakım şartlarınızı ve beyazlık hakkındaki bilgilerinize ihtiyaç var yani. Forumda konuyla ilgili de pek çok mesaj fotoğraf vb mevcut, biraz arama yaparsanız hepsine ulaşırsınız. Foruma hoşgeldiniz, güzel zaman geçirmeniz dileğiyle.
 
RE: Kokoşş

Resim eklerseniz daha net bir bilgi verebiliriz şimdi ne desek doğru olmayabilir.
 
Geri
Üst