Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

koku

huluyalgın

Bronz 4 Üye
merhabalar.

yaklaşık 8 ay oldu akvaryumu alalı 15 gün öncesine kadar koku sorunu yoktu ama son bir haftadır belirdin bir şekilde kokmaya başladı akvaryum bütün odayı sardı kokusu. hele dışardan odaya girince insanın yüzüne çarpıyor koku. bunun nedeni ne olabilir durup dururken kokmaya başladı. suyu değiştirdim filtreyi temizledim yine düzelmedi.

Cvp: koku

Akvaryumda yosunlaşma olduysa ciddi koku yapar. Akvaryumun camı ne durumda?
Balıkla vs bir şeyle besliyorsan ölmüş olabilir.
Bitki varsa çürümüş olabilir.
Filtreyi temizlemeyi unuttuysan o da kokabilir.

için de balık yok, camlar temiz ve filtreyi de temizledim. mango kökü var koku başlamadan önce 1 haftalığına akvaryumdan çıkartmıştım acaba o mu yapıyor

Mango kokunun koku yaptigini duymadim ve sanmamda filtreniz dis filtre mi acaba belki bakteri kulturu ile alakali birsey olabilir

komple içme suyu kullanıyorsan olur. özellikle pH değeri yüksek su kullanıyorsan. oda sıcak ve buharlaşma varsa olur. dış filtren ve filtre malzemelerin yoksa olur. bu sebeple aşırı amonyak olursa kokar. iç filtren varsa kısmi değişimlerle bunu azaltabilirsin. renk değişiminden bu anlaşılır. amonyak uçucudur. yine dış filtre ve filtre malzemesi kullanmıyor isen metilen mavisinden iki damla geçici olarak çözüm olur. su ekleme zamanı uygulayacaksın.

kuru alanın halı kaydırmaz kaplı 8 aydır değiştirmedim rengi falan değişti o yapmış olabilir mi

Koku sadece kuru alandan geliyorsa ve plastik kokusuna benziyorsa o yapmis olabilir fakat sudan geliyorsa ondan olmaz nedenlerini cem abi belirtmis

Kuru alana yaklasinca koku artiyorsa buda halikaydirmazdan geldigini gosterir

kuru alan belli zamanlarda yıkanmalı. bu ısıtıcının ısısından olabileceği gibi hayvanlar bazen suya yetişemeyip veya harekete karşı panikleyip dışkı ve idrar yaparlar. deri parçalarını koparıp bırakırlar.

Bitkiler ve ağırlıkların alt boşluklarınıda temizlemeli. Orada biriken atıklar kokuya sebep olur.

Geri