Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Koku

Kaanbnci

Bronz 1 Üye
Bir adet ic filtre kullaniyorum akvaryumum zaten kucuk, bana gore filtre iyi calisiyor suyu rengi temiz gorunuyor ama dışkılarını temizliyemedigimden dolayi odaya koku yayiliyor bunun icin ne yapabilirim

Odaya koku amonyak sebebiyle doluyor. İç filtre idrarı süzmez. Hayvanlara oranla su hacminin az olması amonyak oranında artışa sebep oluyor. Filtre hava kabarcığı veriyorsa suya giren oksijen su kalitesine bir parça etki eder. Ama esas çözecek şey zeolittir.

Dış filtrelerde amonyak ve türevleri olan nitrit nitratı elimine eden filtre malzemesidir. Elinde yedek ya da eski bir filtre varsa onun içindeki süngeri çıkarıp zeolite koyup kullanabilirsin. Prodac zeolite, fluval carbon-zeo, seachem denitrate bazıları.

Birde sump sistemlerde canpet (can'lı birşeydi tam ismi bu mu bilmiyorum) kedi kumu kullanan var. Diatomit içeriklidir.

Geri