Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Komodor Ejderi

filozof

Altın 2 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
299
allı dillerini kullanarak yiyecekleri bulurlar. Başlıca besinleri hayvan leşleridir. Aynı zamanda geyikleri ve yabandomuzu da avlarlar. Komodor ejderleri manda kadar iri hayvanları bile öldürebilirler. Salyasında çoğu tehlikeli 50'den fazla çeşit bakteri bulunur. Yemeklerinden geriye hiç bir şey bırakmazlar. Dişileri her yıl on beş civarında yumurta yaparlar. Onları yere gömüp, kuluçkaya yatarlar. Komodor ejderleri 1912 yılında Komodo adasındaki araştırmalara kadar doğal çevreleri dışında bilinmiyordu. Uzunluklarının 7 metrenin üzerine çıktığı iddia ediliyordu, fakat bilinen en büyük örnek, 3,50 metre boyunda ve 166 kg. ağırlığındadır.
Komodo Ejderi'nin ısırığında yılana benzer bir zehirin bulunur. Bu zehir kurbanlarını şoka sokar, kanın pıhtılaşmasını engeller, kan akışının hızlanmasına, böylelikle kan basıncının düşmesine ve bilincinin kapanmasına neden olur.
Komodo ejderi, memelilerle beslenmesi ve sık sık insanlara da saldırmasıyla tanınıyor.

mailto:/FotoGaleri/1(519).jpg
mailto:/_cyVKGKZKz-A/SMEBdhjfvHI/AAAAAAAAAJ4/NIyXeJ32Jb0/s400/komodo_dragon_04tfk.jpg
mailto:/pictures/animal-pictures/wildlife/komodo-dragon-1a.jpg
 
çok buyuk haywanlar pek te tatlı gözükmüyorlar amapaylaşım için teşekürler
 
Zaten yanına yaklaştığında ısırıyor su perisi. İnsanları ısırdıkları biliniyor.Hatta insanların evlerine girip öldüreni bile var.Tükürükleri yüzünden ölüyor insanlar.
 
Cvp: Komodor Ejderi

Komodo ejderi önce avını zehirliyor sonra felç olunca yiyiyor. Salyaları zehirli galiba onların.
 
Cvp: Komodor Ejderi

paylaşım için teşekkürler .. ben mümkünse görmeyeyim bile:d resmi bile yettii:S:S
 
Geri
Üst