Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kontrol edip yönlendirir misiniz

ozlemazuki

Yeni Üye
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
2
Merhabalar,
Günlerce herşeyi okumama rağmen tam karşılığını bulamadığim için danışmak istedim.
Kaplumbagalarımdan birinde uyuma ve diğerine göre daha sakin durma durumu var. Akciğer enf. bahsedilen pembelik var mı bilemedim. Ama semptomlarında bahsedilen kuru alanda fazla kalma, göz şişmesi, iştahsızlık vs hiç biri uymuyor. Suda, diğeri çarpsa ya da ben dokunsam bile çok ağır uyku gibi hali var. İkisi de güneşlenmek için kayaya çıkıyor. Bir iki gündür de sanki arka ayaklarını özellikle topluyor gibi. Ama yem zamanı gayet hareketli ve iştahlı. Kabuğu digerine göre daha sarı ama aldığımda da öyleydi. Sanki gittikçe sarardı gibi daha çok. Gözünde şişme vs olmasa da 2 gundür ikisine de teramicyn sürüyorum. Fotoğraflardaki lekeleri az olan hasta olduğunu düşündüğümdür.
Kısaca bilgi ve durum şu şekildedir
Akvaryum: 20×60×40 boyutlarinda üstü açık tarzdaki akvaryumda yaklaşık 10 litre su içinde dinlenme kayası, ısıtıcı ve iç filtre var. Tepelerinde de lambaları. Su ısısı en uzak yerde 30 derece. Gece üstlerini kapatıyorum. Ortalama 5 günde bir dinlendirilmiş su ile tam değişim yapıyorum. Ayda 1 gibi de kabuk fırçalaması yapıyorum. Degişimlerde herhangi bir ilaç, dezenfektan kullanmıyorum.
Kaplumbağalar: Aldığımda boyları yaklaşık 4 cm kadardı, şimdi 7-8 cm kadar. 7 ay içinde bu boya geldiler.
Beslenme: Kurutulmuş karides ağırlıklı. Un kurdu, tubiflex, yumurta beyazı, sebze ve meyveler yan besinler. Arada da karidesleri tutle vit6 ile bekletip veriyorum.
Güneşli günlerde yaklaşık 2 saat güneşleniyorlar ama camdan gelen güneşle. Esinti olduğu için hiç direk güneş almıyorlar, 1-2 kere 10ar dakika kadar tutabildim direk güneşte.
 

Ekli dosyalar

  • 2017-05-11 14.32.24.jpg
    2017-05-11 14.32.24.jpg
    322 KB · Görüntüleme: 112
  • 2017-05-11 14.33.17.jpg
    2017-05-11 14.33.17.jpg
    358.3 KB · Görüntüleme: 123
RE: KONTROL EDİP YÖNLENDİRİR MİSİNİZ

Akvaryum ufak. Ya en az 100 litre su alan ara geçiş bir akvaryum alacaksın yada 250 litre veya daha üstü bir akvaryum yaptırıp tek seferde bütün dertten kurtaracaksın.

Su oranı çok az. Bu hayvanlar balık gibi yüzer su altında dolaşır. Su ısısı da yüksek 28 dereceye düşür. Sıcak sudan çıktığında dış ortam soğuk gelir bu da üşütmesine neden olur ki hayvan üşütmüş ama akciğer enfeksiyonuna daha yakalanmamış.

Su değişimleri emsal ısıda olmalı. Akvaryumdakinden daha soğuk su eklenmesi adaptasyon zorluğuyla beraber hayvanı hasta eder.

Boyları uygun seviyelerde.

Hayvanlara vitamin damlayı haftada iki defa birer damla doğrudan ağızlarına damlat. Bitince alma. Sera carnivor içindeki kırmızı renk mineral yemdir. Vitamin mineral ve kalsiyum ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

Aşırı protein ağırlıklı besliyorsun bu iyi değil. Hayvanlar gut hastalığına yakalanabilir. Eklem iltihaplanması.

Gammarus ve un kurdunu birbirinden uzak zamanlarda haftada bir ver. Bittiklerinde sadece gammarus alıp devam edersin. Sera raffy I yada tropical gammarus. 10 cm kabuk boyuna doğru jbl energil veya sera royal alırsın. Büyük kutuda satıldıkları için skt en az 2 sene olsun. Bitmesi uzun sürer.

Diğer yemler sera carnivor, eheim professional food, jbl agil olsun. Carnivor bulamazsan sera raffy P ve sera minerali ayrı ayrı alırsın.

Tubifex ve tubiflex markaya göre isim değişebilir bunlar kurutulmuş dere kurdudur. Bunlarda tuz oranı yüksektir. Kaplumbağalar açısından pek makbul yem değillerdir. İki haftada bir vererek bitir ve daha alma. Tuz hayvanlara iyi gelmez. Sürekli su içinde oldukları için vücutta suyu tutup ödem yapar.

Genel itibariyle tatlı, tuzlu, baharatlı, acı, meyve, süt ürünleri ve işlenmiş et türlerini vermiyoruz.

Haftada bir yumurta akı verebilirsin. Marul kıvırcığın orta körpe yapraklarından ve zamanı gelince salatalık verebilirsin. Şimdi hormonludur. Maydonoz, roka, tere gibi aromalı bitkileri de vermiyoruz.

8 cm kabuk öncesi günde iki öğün toplamı kafa hacmi kadar; sonrasında günde tek öğün kafa hacmi kadar vereceksin.

Kuru alan konusunda da alternatiflere bak. Taş kuru alan sağlıklı değildir. Hayvan üstüne çıktığında soğuk alır.

Hayvanları güneşlendirmene gerek yok; cam arkasından uvb almaz. Sonuç olarak ısıtıcı lamba yeterli gelir. Günde 12 saat yanacak 32 derece olacak.
 
Cvp: KONTROL EDİP YÖNLENDİRİR MİSİNİZ

Dediğim davranışlar üşütme sonucu mudur? Fotoğraflarda bir sıkıntı var mı?Yaklaşık 1 aydır 28 dereceden 30 dereceye çıkardım enfeksiyon ihtimaline karşı. Kışı 28 derecede gecirdiler.Yüzme alanları fazla şimdilik. Tankları akvaryum gibi olanlardan değil. Sizin önerdiğiniz beslenme vs. dikkat edip devam etmek yanlış anlamadiysam. Herhangi bir tedavi uygulamıyım mı?
 
RE: KONTROL EDİP YÖNLENDİRİR MİSİNİZ

Üşütmeye bağlı halsizlik gözüküyor.

Bağalar güzel. Hayvanlar büyüyor. Siyah noktalar çıkmaya başlamış. Bunlar zamanla o desenleri kapatıp siyah hal alacak.

Normalde kışın 26; yazın 28 dereceye ayarlarız. Ama 24 saat kaloriferler çalıştığı için 28 derece sabit tutmada sakınca olmaz. Ama bu derece üstü bir ısı hayvan su dışına çıktığında dış ortamın düşük ısısı karşısında hastalanmasına sebep olur. Bizim banyodan çıktığımızda hissettiğimiz ortamın soğukluğu gibi.

Soğukkanlı hayvanlar ısı üretmez dışardaki ortamın ısısına kendilerini adapte ederler. Bu ani ısı değişimlerine adapte olmaları hayvanları zorladığı için bünyeleri etkilenir.

10 litre su az. Su hayvanların bolca yüzüp kas kemik gelişimini sağlarken derinlik akciğer gelişimini ve nefes tutabilme kabiliyetini artırır. sağlar. Böylece ileri yaşlarda sabaha kadar hava almak için su dışına çıkmadan dipte uyuyabilirler.

Dediğim yemleri alarak devam et. Herhangi bir tedaviye şu aşamada gerek yok. Hayvanlar uygun ısıda durunca toparlar. Yine de takip et bu önümüzdeki bir hafta içinde toparlamazsa duruma bakarız.
 
Geri
Üst