Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Konumuz temizlik ve yeni bir soru ile karşınızdayım.

xgviper

Bronz 5 Üye
Tekrar merhaba herkese, 
biraz çılğınca bir planla karşınızdayım bu sefer. 

kimi deneyimli kaplumbağa severler/besleyenler için küçük, kimine göre de büyük denebilcek 300-350 ltlik bir akvaryumum var. ve temizliğinden şu zamana kadar pek memnun kalamadım. 
dip çekimi falan eksik etmiyorum ama her baktığımda kenarda kösede birikmiş tortu/dışkı ya da akvaryum içinde yüzen deriler (dolayısıyla emiş borusunun ucunu da tıkıyorlar) gözüme batar oldu.

dış filtrem verilerine bakılırsa akvaryum için ideal 
max. 350 lt  
ve saatte 1050 debi sağlıyor ama sirkülasyon zayıf. 

biraz masraf olcak ama bir sirkülasyon motoru alıp dibe koymayı ve köşelerdeki tortuları sürekli sirkülasyona dahil etmeyi denemek istiyorum ve bunu sağladığımı varsayarsak filtrenin emişi yine zayıf kalacak. 

bende akvaryumun tam ortasına bir sump sisteminde kullanılan gibi bir kafa motoru koyarsam emiş artık bir vakum şeklinde olacağı için akvaryum içerisindeki pisliklerin toparlanmasının kolay olacağını düşünüyorum ama dış filtre ile kafa motoru aynı anda kullanılabilir mi? 

1050 debisi olan filtreme 2000lik bir kafa motoru taksam herhalde filtre biraz basınç altında kalacaktır ama bu ona zarar mı verir yoksa aksine destek mi olur karar veremedim? 
deneyimler ve fikirler için herkese şimdiden teşekkürler

350 litre için 1050 lt/h az. Akvaryumda 300 litre su olduğunu varsayarsak 1200-1500 arası uygun düşer. İkincisi debi düşmesi kir birikmesine bağlı olarak gerçekleşiyor. Debi düştüğünde temizleme zamanı gelmiş demektir.

Üçüncüsü iç filtre alacaksın. 800 lt/h debili olsun. Bu suda yüzen pislikleri çekip dış filtre ömrünü uzatır. Biraz orta kalite olsa da sobonun 808c corner filtresi uygun olur. İki haznelidir. Alt haznedeki bioball'ları çıkarıp elyaf koyacaksın. Izgara kısmında boşluk olmayacak. Kir çekimi güzel.

Geri