Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kör mü?

mistik

Yeni Üye
Katılım
14 May 2009
Mesajlar
3
Merhabalar, ben dün yeni bir kaplumbağa aldım ve yemini de koydum, diğer kaplumbağam yemi ilk gördüğünde üzerine atılırken bu hiç oralı olmuyor, yemin yanından geçip gidiyor. Ayrıca gürültü hariç hiçbir tepkiye cevap da vermiyor, acaba kör mü yoksa yalnızca karnı tok olduğu için mi yemedi? Yemi yeme hızı kaplumbağalarda farklılık gösterir mi?
 
Hoşgeldiniz foruma. Kaplumbağalarınıza plastik kapta mı akvaryumda mı bakıyorsunuz? Gözünde herhangi bir sorun var mı açık mı kapalı mı duruyor suda? Şişlik var mı? Başka bir hastalık belirtisi var mı alt kabukta pembeleşme kuru alanda fazla zaman geçirme halsizlik gibi?
 
İkisini de yeni aldım sayılır, bir haftaya kadar uygun bir akvaryum alacağım ancak şimdilik plastik kapta bakıyorum. Gözü açık, suda da açık duruyor ancak göz bebeklerinin çevresinde garip hafif beyaz bir çizgi var, öteki sorunlara gelirsek hayır ne pembeleşme ne de suda fazla zaman geçirme. Aksine sudan çıkmıyor.
 
Anlıyorum muhtemelen alışma döneminde olduğu için ve plastik kapta olmasından kaynaklanıyor sorun. İmkanınız varsa en kısa zamanda akvaryuma geçin o zaman düzelecektir.
 
hastalık belirtisi yoksa çevresine alışamadığı için yemiyordur.onlara ilgi gösterip size ve çevrelerine alışmalarını sağlayın
 
Benim de 3 tane kaplumbağam var ve 3 üne de ilk aldığımda yem yediremiyordum.. Birini 2 gün önce aldığım için hala öyle ama diğer ikisi artık elimi uzattığımda birbirleriyle yarışıyolar yem diye :d arada bir elimi de ısırıyorlar :D
 
Geri
Üst