Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Korkaklık

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Kaplumbağam çok korkak çok hassas aldığım yerde gayet normaldi bilmiyorum 1 hafta oldu yeni akvaryumyuna alıştı diye umuyorum ama yok çok korkak geldiğim anda korkuyo suda saklanıyor yem verirken bazen bianda geri falan çekiyor bugün yalnız kalmasın diye yanına 2 adet arkadaşımın küçük kaplumbağalarını koydum kuru alanda balerin yaptılar benimkiside yanlarında takıldı ama kuru alanda bi türlü durmadı çıktı indi sürekli sonra kuyruğunu ısırmaya çalışınca arkadaşımın kapluşlarını ona geri verdim sizce yalnız diyemi bu korkaklık

İlk başlarda değişik bir ortama geldiklerinden çekingen davranışlar gösterirler. Bu iki haftaya kadar iştahsızlıkla da sürebilir. Tek olan hayvanlarda bu süreç daha uzunda gidebilir.

Birden fazla hayvan olan ortamlar güven hissi verir. Çok göz tehlikeyi çabuk algılar prensibiyle rahat davranırlar. Bu aynı zamanda birbirlerine bakarak öğrenmelerini de kolaylaştırır. Mesela kuru alan ve mango kökünün nasıl kullanılacağı gibi.

Tedirgin davranışlar bu hayvanlarda olağandır. Bu yaş ya da boya bakmaz. Küçükler tedirgin ve tetikte büyükler temkinli ve tetiktedir.

Mümkün olduğunca hayvana gözükme. Önce ortama alışsın. Gereksiz eline alma bu strese sokup iyice tedirgin eder.

Bir süre yem zamanı yemleri önüne tek tek at. Sonra ellerini arkana sakla. Çok yakın değil ama yüzünü seçebilecek mesafede dur. Bu geri kaçmalar durduktan bir iki gün sonra elinle yemi uzatıp alana kadar bekle. Sakın kıpırdama elin sabit dursun. Seste çıkarma. Açlıkla gelecektir. Aslında hazır bir arada iken diğerleri ile birlikte elden yem vermeyi deneseydin. Diğerlerini görünce o da yaklaşırdı.

Mümkünse aynı giysi veya aynı renk giyecek ile yaklaş özellikle yem zamanları. Bu ilk zamanlar yani yavru iken ayrıntıları net göremeselerde renk algısı seni tanımada kolaylık sağlar.

Yem vereceğin zaman yem kutusunu akvaryum önünde salla. Bu da hayvanın su yüzeyine çıkmasını tetikler.

Bir süre sonra seni gördükçe su yüzüne çıkıp tepinmeye başlar.

Geri