Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Korkma

Kaanbnci

Bronz 1 Üye
Kaplumbaga mi aldigim petshopa hemen hemen her hafta gidiyorum hayvanlari sevmek icin, oradaki kaplumbagalar beni gorunce kacmiyolar ama kendi kaplumbagalarim beni gorunce kaciyorlar hemen kuru alanda dururken felanda hemen suya atliyolar. Benimkilerde bir sorun mu var cunku digerlerinde boyle davranis gormedim yaklasik 3-4 aydir benimleler

Cvp: Korkma

Kaanbnci' Alıntı:
Kaplumbaga mi aldigim petshopa hemen hemen her hafta gidiyorum hayvanlari sevmek icin, oradaki kaplumbagalar beni gorunce kacmiyolar ama kendi kaplumbagalarim beni gorunce kaciyorlar hemen kuru alanda dururken felanda hemen suya atliyolar. Benimkilerde bir sorun mu var cunku digerlerinde boyle davranis gormedim yaklasik 3-4 aydir benimleler

su kapluşları sosyal bir hayvan degildir yagni normal !!!
ben 1 senedir bakdıgım kapluşumun korkmasından dolayı araşıtırdım bu konuyu  :neydi: ama sonuca vardım ve normal oldugu belliydi kısa kesmek gerekirse  NORMAL BİR DURUM...

İnsanlar o kadar yakindan fotolarini videolarini cekiyorlar onlarinki niye korkmuyor diye dusunuyor insan

Orada hayvanlar yığınla duruyor. Hareket edecek yada kaçacak alanda kısıtlı; doğrudürüst beslenmiyorlar. Bu sebeple halsizlikte söz konusu.

Şimdi onlardan bir yada birkaçını alıp beslemiş olsan sendekiler gibi tepki verirler.

Bende onlar hakkinda oyle dusunmustumde cem abi forumdaki fotolara bakiyorum millet kuru alanda dururken diplerine kadar girip fotolarini cekiyor ben ona hayret ettim

Hayvanların hepsinde karakter farklı. Bir de güvene dayalı ortam oluşması lazım. Hayvanı eline almadığın daha doğrusu dokunmadığın sürece senden tehlike gelmediğini görüp tedirgin olmaz. Buna rağmen her daim de tetikte beklerler.

Benimkiler 16-21 cm kabuk boylarında odaya beklemedikleri anda girdiğimde suya atlarlar. Yavaş girip göz teması kurmazsam. Oldukları yerde dururlar. Belli mesafede durduğumda kaçmazlar.

Geri