Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Korkuyorum !!!

BRDS

Yeni Üye
Arkadaşlar berduş umu elime alamıyorum huylanıyorum ve birazda korkuyorum o daha yavru ama yinede tedirginim 
Çok fazla huylanıyorum ne yapmalıyım ?

Kaplumbağalar ele alınmayı sevmez kendi haline bırak. İlk dönemler alışma sürecinden dolayı sana karşı korkacaktır.

Bir de hayvanla ilgili işlerde önce ve sonrasında ellerini bol sabun ile yıka. İlk yıkama hayvan için ikinci yıkama senin için. Bu hayvanlar salmonella taşır.

Cvp: RE: Korkuyorum !!!

cem' Alıntı:
Kaplumbağalar ele alınmayı sevmez kendi haline bırak. İlk dönemler alışma sürecinden dolayı sana karşı korkacaktır.

Bir de hayvanla ilgili işlerde önce ve sonrasında ellerini bol sabun ile yıka. İlk yıkama hayvan için ikinci yıkama senin için. Bu hayvanlar salmonella taşır.Ş
Zaten yıkıyorum. Ama bazende elime almak istiyorum bana korkumu yenmem için birkaç bilgi verirmisin

Küçük kaplumbağanın bir zararı yoktur. Eline aldığında kımıldamadan durur. Ama gecşek tutarsan kaçabilir. Onun harici küçük olduğu için ısıramaz tırnak geçiremez.

İlk olarak elinden yem vermeye çalış. Bu hemen olmaz hayvanın sana alışması lazım. Sonra elden yem vererek alışabilirsin.

Ama dediiğim gibi sana birşey yapamaz. Hayvanı üşütmemeye çalış.

İlk aldığımda bende çok huylanıyodum bırak elime almayı dokunamıyodum zamanla alışırsın ama dikkat et benim gibi elinde hareket ettiğinde korkup atma sonra çok vicdan azabı çektim ama bişe olmadı kapluşa şuan o kadar çok alıştım ki kuru alandayken elimi uzattığımda o da elini koyar parmağının üstüne bazen de kendi avucumun içine çıkar oturur zararsız bi hayvan korkulucak huylanıcak bir durum yok umarım en kisa süre de birbirinize alışırsınız

Geri