Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kötü bişey midir?

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Katılım
1 Haz 2017
Mesajlar
139
Bugün fark ettim 2 kaplumbağam var birinin kabugunda siyahlık gördüm kendisinde bişey yok ama kuru alana çıkıyor yüzüyor falan kabugunda çizgiler siyaha dönmüş sebebi nedir?
 
Kaplumbağalar büyüdükçe altbağadaki desenler gölgelenip daha sonra siyaha dönerek kaybolur. Bazı kırma veya soyunda kırma olanlarda pigment azlığına bağlı desenler flu olur. Bunlarda altbağada siyahlık ya çok az yada hiç olmaz.

Üstbağada ise siyah renk yoğunlaşır. Bazılarında arka planda kahverengiye dönüşme olurken bazılarında haki renk kalır. Sarı çizgiler genişler. Bazılarında yoğun bazılarında az olur.
 
Ara çizgilerdeki siyahlık ise büyümeye bağlı genişleme sonucu olur. Yetişkin zamanda plakalar genişleyip ara çizgileri daraltır.
 
Evet abi aynen dediğin gibi oluyor çizgileri kalın ve siyah kuru alan isteğide var kuru alanda bacaklarını açıp duruyor öyle yemek falan yiyor
 
Isıdan maksimum faydalanmak için ayakları açıp kılcal damarlar vasıtasıyla ısıyı vücuda alır. Bu duruşa balerin duruşu deriz. En keyifli anları budur. Isıyı aşırı alırlarsa ya yön değiştirirler ya da başlarını kabuk içine sokarlar. Yetişkinler kendilerini korumayı bilir. Yavru olanlar ise akılları ermediğinden ve kabukları ince olduğundan yoğun ısıda uzun süre kaldıklarında su kaybına bağlı mayışıp güneş çarpması etkisine maruz kalabilirler. Spot tip ampul kullanmamamızın sebebi aşırı ısı vermesi böyle bir durumda hayvanı kızartıp öldürüyor. Birkaç kişide bu durum hasıl oldu. Hayvanları kurtaramadık.

Yine de normal ampul kullansakta yavru hayvanları kontrol etmekte fayda var. Bir saati geçkin kalırlarsa zoraki suya indiririz.

Konu konuyu açtı.
 
Teşekğr cem abi ???? cem abi hava çok sıcak istanbul ısıtıcı falanda çalışıyor acaba yavrularım serinletmek için birşey yapablr miyim sıcakta bişey olurmu? Yani nasıl serinletirim
 
Su ısıtıcının gösterdiği ısı üzerine çıktığında devreye girmez. Su gece en soğuk 26 derece seviyelerinde duruyor ise ısıtıcıyı çıkarabilirsin. Genelde temmuz ağustos aylarında çıkarırız. Akvaryumda kalabalkk etmez.

Akvaryum hiçbir şekilde doğrudan güneşi görmemeli. Güneş görmeyip sıcak olan akvaryum için bir şey yapmıyoruz. Yalnız su 35 dereceyi geçmemeli bu hayvandan ziyade filtre için önemlidir. Filtre motorunu su soğutur. 35 derecede su motoru soğutamaz ve yanar. Böyle bir ısı olursa akvaryumun ölçüsüne göre yarım litrelik veya 1,5 litrelik petşişe buz dolabında dondurulup kağıtları söküldükten sonra suya bırakılıp erimesi beklenir. Bu su ısısını düşürür. Doğrudan soğuk su ilave edilmez. Bu hayvanı hasta eder.
 
Hocam benim ısıtıcım öylemi bilmem ısıtıcım uzun siyah bişry dereceli biz sıcaktan kavrulmuyosak hayvanlar napsın geceleri ısıtıcıyı çıkarmam lazımmı o zaman ? Su eklemesi yapmıyorum o günnaklıma geldi iyikide yapmamışıö hastalanırlardı
 
Su geceleri soğur. En soğuk zamanlar saat 4-5 civarıdır. Su gece 26 derece altına inmiyorsa ister fişini çekip bırak ister yeriyle söküp yıkayıp kenara koy. Durduğu yerde alg, kir bağlamasın alan açılsın.
 
Geri
Üst