Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

küçük kaplumbağam büyükleri ısırıyor

tostik

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar 3 tane kaplumbağam var: 8cm karagöz erkek 6.5cm hacıvat dişi ve 4cm fırat. Fırat başta farklı akvaryumdaydı biraz büyüdü güçlendi diye 4 ay önce büyük akvaryuma aldım ilk 1 saat büyükler gitti onu biraz kokladı bi kaç kabuğunu ısırdılar sonra bir daha da dokunmadılar. Ancak 2 gündür Fırat karagözün uzun kuyruğunun peşinde.Ve takip eden arkadaşlar bilir hacıvatımında sürekli orta kulak iltihabı sorunu var fırat bugün de onun yanaklarını kokladı kabuğunu ısırdı.Hepsine yeteri kadar yem veriyorum.fırata sabah 1.5 akşam 1 veriyorum.diğerleri yem büyüklüğüne göre 4-5 tane yiyorlar karagöz haftada 1 gün aç kalıyor.Fırata nasıl engel olabilirim?

Engel olma şansı yok. Bir süre daha gözlemleyin. Hiyerarşi konusunda bir mücadele durumu var. Hepsi aynı ortamda olmayı kabullenirse sorun yok. Ama saldırılar sertleşirse ayırmak gerekir.
Hasta olanı tedavi için veterinere gösterdiniz mi?

Cvp: küçük kaplumbağam büyükleri ısırıyor

evet,bugüne kadar 1kere sağ sonra 2 kere sol taraftan operasyon olmuştu bugün sağ taraftan operasyon oldu tekrar.Cem ile konuşmuştuk malesef aydın izmir ve bursa da uv lamba bulamadım.O uv nin çok faydasının olduğunu söyledi.Küçük kaplumbağam hep ısıtıcının altında dururdu yada uyurdu şimdi oraya giden herkesi ısırıyor o hep diplerde dolaşıyordu biraz korkuyordu yukarı çıkmaya sanırım büyükler birşey yapar diye.. onlar kabullenip birşey yapmadı şimdi diplerin efendisi benim diyor :D
2.operasyonda video çekmiştim bir kısmını en kısa zamanda yüklemeyi düşünüyorum

Kapluşlar birbiriyle geçinemiyorsa ayırmanızı öneririm. Ama tabi bu yeni bir akvaryum yeni ekipmanlar demek.

Ben kavgaya tutuşan kaplumbağalarda lambanın etkili olacağını düşünmüyorum. Bende tüm lambalar var, kavga eden etti. Bahsettiğim gibi kavga ciddi boyuta çıktı anda ayırma yada akvaryumu bölme durumu kaçınılmaz. Ama iyi gözlemleyin. Siz yokken bir yaralanma olabilir. Yanlarına her gidişinizde kafa ve bacaklara detaylı bakın.

bence 1 hafta kadar dursunlar eğer devam ederse ayırırsınız benimkiler de başta şımarık ı kabul etmemişti ama 1 hafta kadar bir sürede hepsi alıştı

küçük kaplumbağamı ayırdım mecbur kaldım çünkü büyüklere her yeri dar etti en sonunda karagöz boynundan ısırıyordu tam akvaryum camına vurarak ayırabildim:(.. bir süre ayrı yaşasınlar sonra bir daha deneyeceğim.
AEK ışığı ortak kulak iltihabı açısından sormuştum iç içe yazmış açıklayıcı olamamışım..

Küçük tosbanın büyüğe kafa tutması da ilginçmiş.

Evet ışık konusu tam ortaya girmiş :) uva ve uvb lambalar çok faydalı. Ama kulak iltahabı için tedavi yada operasyon gerekir.
Ayırmak iyi olmuş. Tabi ayrılanında yaşadığı yer uygun olmalı.

Büyük kaplumbağalarda nadirende olsa küçük olanlardan korkabiliyor. Tabi küçüklerin bastırması tam deli cesareti diyebiliriz :)

2 yıldır baktığım kaplumbağanın yanına yeni daha büyük bir kaplumbağa daha koydum ama 2 yıldır baktığım kaplumbağa büyüğü ısırıyor ve kovalıyor ikiside erkek ne yapabilirim ayırmammı gerekir ve küçük olan akvaryumdaki parlak cam taşa ellerini titretiyo neden olabilir

Akvaryum iki yıldır baktığınız kaplumbağanın olduğu için kendinin baskın olduğunu kabullendirmeye çalışıyor. Isırma harici durumlar şu an için normal.

el titretmesi kendini kabul ettirme çabası bunu hayvana değilde cam taşa yapıyorsa kendi silüetini de orada görüp onu da tehdit olarak algılamasıdır. ısırmalı kavga durumu ciddi boyutta değilse ayırmaya gerek yok eğer anlaşırlarsa bu hafif sürtüşmeyle geçip gider. ama takip etmek lazım. sertleşme olursa mecburen ayırmak gerekecektir.

Geri