Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

küçük res'te farklı özellik.

cem

Süper Moderatör
Yönetici
emre geçen gün benim 2 numara için kabuğu kahverengi farklı mı demiştin bugün balkona çıkardığımda dikkatimi çekti. diğerinden farkı sadece kabuk değil. gözleri ile burun arasındaki çizgide birer tane kırmızı nokta var ve yan kulak tarafındaki kırmızı bölgenin arkasında boyuna doğru aynı biçimde 3-4 mm'lik gene kırmızılık var. bu kızışmaya bağlı bir renk değişimimi yoksa alt tür veya farklı cinslerin çiftleşmesi gibi bir şey mi ne dersin ? diğerinde sadece yandaki kırmızılık var.

Evet onun için diğer reslerden farklı demiştim. Bahsettiğin fazla noktadan eski üyelerden birinin hayvanında da vardı. Çok ilginç gelmişti.
Bu hayvanlar kızışınca renk değiştirmiyor bildiğim kadarıyla. Bu seçenek bence değil. Farklı alt tür yada türler arası karışımda değildir. Hayvanda o tarz bir farklılık yok. Tam olarak rio grande özelliklerini taşımadığı için bu alt türe benzetemedim. Ancak bir ara bu hayvanın üst kabuk ile bu burun ve boyun bölgesinin resmini buraya eklersen tekrar bakarım. Çiftlik üretimlerinde böyle renkleri daha özel ve farklı deriye, kabuğa sahip hayvanlar çıkabiliyor. Sendeki büyüdükçe belirginleşince atlamışlardır. Bunları high colour diye biraz saha yüksek fiyata satiyorlar.

Benim shrek in de kafasının üstünde kırmızı bir nokta ve devaminda kırmızı bir çizgi var diğerlerinde bu yok benim çok hoşuma gidiyor ama :)

Cvp: küçük res'te farklı özellik.

İpek hatırlıyorum, seninkindede böyle bir renk değişikliği vardı.

Benimkinin de kafasının üstünde kırmızılık var çok belirgin değil ama farkediliyor ufaklıkta böyle bir durum yok

Kendilerine özgü özelliklerden (çizgiler, desenler, renkler gibi) bir çok kaplumbağada olsa dahi ayırt ediliyor. Ancak İpek ve Cem in resi standartlardan biraz daha farklı renk özelliklerine sahip.

Onlarda insanlar gibi aynı tür içinde farklı fiziksel özelliklere sahipler . Bence çokta özel hayvanlar derileri kabukları desenleri renkleri hepsi çok enteresan Allah ın yaratıcılığının bir kanıtı gibiler ben onları izlerken hayran kalıyorum şahsen

İşte bu :) Sonunda geldi. Nazar değmesin çok güzel bir kaplumbağa.

Kapluştron' Alıntı:
Onlarda insanlar gibi aynı tür içinde farklı fiziksel özelliklere sahipler . Bence çokta özel hayvanlar derileri kabukları desenleri renkleri hepsi çok enteresan Allah ın yaratıcılığının bir kanıtı gibiler ben onları izlerken hayran kalıyorum şahsen

Aynı fikirdeyim Duygu.

benimkide ipeğinki gibi burunda var tepede yok boyundaki çizgilerde yanlarda. neyse bir resmini çekip atarım yarın gündüz ışığında daha net çekerim.

Geri